גזים?

גזים?

אני יודעת שזו שאלה בעייתית אבל בכל זאת... בתי תהיה מחר בת שבועיים. התחילה לסבול מגזים עוד כשהיינו בבי"ח- ממש אפשר היה להרגיש במגע בבטן שלה את הבועות הקטנות... היו לנו מאז שבוע וקצת רגועים למדי, עם ילדה שיונקת, ישנה ודי רגועה באופן כללי. מזה יומיים היא סובלת מאוד. אחרי הנקה אני שמה אותה במיטה, ולא חולפת רבע שעה- היא מתעוררת בצרחות. זה קורה גם במשך היום וגם בלילה. הלילה האחרון פשוט נתתי לה לישון עליי (גם אני כבר על סף התמוטטות) והיא הצליחה לישון שעתיים רצוף ואז שוב בכי. אני מצליחה להרגיע עם מנשא ומוצץ, ואם אין ברירה אז גם עם ציצי, אבל מפחדת שזה רק עושה לה יותר גרוע. חשוב לציין שאחרי שישה ימים כבר חזרה למשקל הלידה שלה (פחות 10 גרם), יש פיפי במשך היום וגם קקי. ביומיים האחרונים פחות קקי, אבל עדיין 2-3 פעמים ביום. מה עושים?!

Revili

New member
גזים

מה שאת מתארת אופייני לתינוקות רבים בחודשי החיים הראשונים. מה שאת עושה זה בערך מה שניתן לעשות... אל תפחדי להציע לה לינוק בכל פעם שהיא נראית לך סובלת/רעבה/לא מרוצה...את לא תחמירי את הבעיה ויש סיכוי שרק תקלי עליה. בכל מקרה, התינוקת תסרב לינוק אם זה לא יתאים לה או שאינה רעבה באותו רגע ולפעמים דווקא כמה מציצות והקרבה אלייך הם מה שיעזרו. מלבד הנקה ומנשא, גם עיסויים, קיפול רגליים, הפעלת לחץ מתון כנגד הבטן ותכשירים שונים המצויים בשוק אולי יסייעו. נסי לישון גם במהלך היום לצד התינוקת ויש סיכוי שגם אם הכאבים עדיין ימשכו, היא לא תתעורר רק בגלל הצורך בקרבתך ותישן פרקי זמן ארוכים יותר. זו תקופה לא קלה, אך חולפת...בהצלחה.

תודה

בינתיים אתמול אחה"צ אחרי "קיפול" לתוך המנשא הצליחה לישון ברצף ואפילו יכולתי לאכול ארוחת ערב בשקט עם בעלי והבן הגדול... תודה על ההרגעה, זה מאוד עוזר. אפילו שיש ניסיון של ילד יונק (ינק עד גיל שנה וחצי, היום בן 3)מפתיע עד כמה מהר שוכחים וגם כמה בקלות מאבדים את הביטחון... תודה!

למעלה