גזים והנקה

מאוחדת1

New member
גזים והנקה

הבת שלי בת שבועיים אני מניקה אותה בעזרת פיטמת סיליקון בשלושה ימים האחרונים היא סובלת מגזים וצורכת מכאבים אני נותנת לה גם טיפות להרגעה וגם תה שומר אך לצערי שום דבר לא עוזר מה לעשות??? בבית חולים אמרו לי שאני יכולה לאכול הכל האם יש דברים שאני יעשה או לא אוכל שיקלו על הילדה???

merv72

New member
גזים - נושא כאוב

שני הבנים שלי סבלו וצרחו מכאבי גזים. כל הטיפות על סוגיהם לא ממש עזרו. אין מה לעשות נגד זה. גם בעניין האוכל של האם המניקה הדיעות חלוקות . אלה אומרים שלא משנה מה תאכלי, בין כה הבעייה במערכת עיכול לא בשלה ויהיו כאבים ואלה אומרים לא לאכול בננות, אורז, תפוזים וכמעט 90 % מהמאכלים. כל אחת ומה שמתאים לה. בכל מקרה אפשר גם לנסות מסג' ותרגילים, והכי חשוב חיבוק !! יש איזה מתכון שאודטה אמרה שזה עוזר מאד, אפילו את זה ניסינו, שתיתי משהו שמורכב מתמרים, זרעי שומר , כוכבי אניס, ועוד כמה מרכיבים די מגעילים - ממש לא עזר!!! רק הזמן יעזור..! בהצלחה!!!..והחזיקי מעמד

yafik

New member
גזים

גם אצלי שניהם צרחו מגזים (הקטן הפסיק רק לפני חודש) אבל כן עזרו לו גליקול על סוגיו השונים...

Israel m

New member
דיאטה מיוחדת

שלום לך, גם אני כמו רבות נואשתי מנושא הגזים עד שחברה העבירה לי דיאטה מיוחדת- לא האמנתי שזה יעזור אמרו לי לנסות 3 ימים ואם אין הקלה אז כנראה זה לא עובד עליי, בקיצור זה עובד!!!! הבת שלי בת 7 שבועות ואין לה גזים!!!!!!!! אם את מעוניינת אני אשלח לך בגדול זה רשימה של דברים שאסור לאכול (עוזר גם לרדת יפה במשקל) זה לא קל אבל זה שווה!

sagitlaleche

New member
אני חייבת לסייג../images/Emo20.gif

חשוב לשים לב שאמא שבוחרת בדיאטה המוציאה מתפריטה מזונות רבים יש לה מספיק תחליפים לקבל מהם את כל מה שהיא צריכה: פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים, מינרלים. זו יכולה להיות בעיה אם מוציאים קבוצה שלמה של מזונות מהתפריט.

sagitlaleche

New member
גזים והנקה ../images/Emo20.gif

למאוחדת1 שלום ומזל טוב. גזים (קוליק) בהנקה הם תופעה נפוצה אצל תינוקות רכים רבים. ניתן לאכול כל מזון בהנקה, ללא הפרעה. אם את חושדת במשהו ספציפי, נסי להוציא אותו מתפריטך לתקופה (לפחות שבוע) ולראות אם יש שיפור. אבל, אני חייבת לסייג שמכיוון שאת מיניקה עם פטמת סיליקון, ואחת ההמלצות לטיפול בגזים היא אחיזה נכונה, אני חייבת לברר איתך מדוע את מיניקה עם פטמת סיליקון. מי המליץ לך? האם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שראתה אותך בזמן הנקה? האם על דעת עצמך? לעתים אמהות שההנקה מכאיבה/פוצעת אותן משתמשות בפטמות סיליקון בעצת הרופא/אחות או בעצת חברות שהתנסו, ואז יכולות להמשיך ולהיות תופעות לוואי של הפטמות, כשאחת מהן היא ירידה בתפוקת החלב. יכול להיות שבתך משתמשת בפטמות סיליקון ולכן יש לה גזים. כדי לטפל בחזרה להנקה ללא פטמות סיליקון חשוב לראות אשת מקצוע IBCLC, יועצת הנקה מוסמכת שתדע לטפל בנושא. כרגע אני מציעה לך להפסיק לתת לה תה שומר, על-פי הנחית משרד הבריאות יש להציע הנקה *בלבד* עד גיל 6 חודשים, כולל תה/מיץ/מים וכו'. את יכולה לשתות בעצמך תה שומר וקמומיל ואנא, חזרי בפורום עם תשובות לשאלותיי.

למעלה