גזים בריח חריף

אדם 08

New member
גזים בריח חריף

שלום,

בשבועות האחרונים יש לי גזים בריח חריף.
תהיתי איך אני יכול לבדוק את הבעיה?

ללכת לרופא משפחה?
הרי הוא לא יודע בדיוק מה מהאוכל השפיע עלי.

איזה רופא אחר יוכל לעזור?

yoodcoil

New member
נראה לי ללכת למומחה בתחום

תמיד עדיף מומחה ... ורצוי מישהו טוב ואמין

גזים בריח רע

ייצור גזים הוא פעולה יום יומית במערכת העיכול. הגזים נוצרים מפירוק של מוצרי מזון על ידי חיידקי המעי.
כאשר גזים נוצרים בעודף או כאשר הרכב חיידקי המעי משתנה לחיידקים בעלי יכולת ייצור גזים המכילים גופרית, אז יווצר ריח רע לגזים
בעקרון ישנם מאכלים מסויימים בהם יש מרכיבים (כמו גופרית ) שיכולים לגרום לייצור גזים בריח רע גם על ידי חיידקי מעי רגילים. גם מצבים של עצירות בהם הצואה שוהה זמן ממושך יותר במעי הגס יכולים להגביר ייצור גז
הקו הטיפולי הראשון הוא שינוי בתזונה. יש להפחית מוצרים הידועים כמגבירי ייצור גז. ניתן להתייעץ על דיאטנית כאשר לרוב מדובר במאכלים ממשפחת הקטניות (או מצליבים) כמו שעועית, כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, סלרי, בצל, אפונה סויה, גרעיני חמניה, צנון, אגוזים. גם עודף פחמימות בעיקר עם עמילנים כמו תפוחי אדמה יכולים לגרום לתסמינים. מומלץ גם להפחית לעיסת מסטיק או צריכת משקאות מוגזים שמגבירים כניסת גזים למערכת העיכול בשל בליעת אוויר או הפחמן הדו חמצני שבהם. מי שרגיש למוצרי חלב - יפתח ריבוי גזים לאחר אכילתם וניתן לבדוק רגישות זו על ידי תבחין נשיפה
במידה וטיפול תזונתי לא עובד- יש גם תכשירים תרופתיים אולם ברוב המקרים התאמת תזונה תפתור את הבעייה.
מומלץ גם על שתיית 1.5-2 ליטר מים ביום.
בהצלחה

למעלה