גזים ביניקה

גזים ביניקה

בני בן שלושה שבועות. בימים האחרונים הוא ממש סובל מגזים וזה מפריע לו בהנקה.או שעושה הפסקות פתאומיות ומכאיב לי, או שמושך לי בפטמה ומתלונן, או שפותח את הפה באמצע וכל החלב שהיה לו בפה נשפך.האם הסיבה היא האויר שנכנס לו תוך כדי יניקה? לפעמים הוא מחרחר אז אני שמה לו טיפות מי מלח באף אבל לא תמיד עוזר. מה עושים?

וגם

הוא כבר התרגל פחות או יותר לאכול כל שלוש שעות. עכשיו התדירות משתנה מאוד והיניקה קצרה... למה ?

neimam

New member
../images/Emo207.gif את בטוחה שלא דיברת

על התינוק שלי? גם לי יש בן בן שלושה שבועות וכל מה שאת מתארת יש אצלנו כולל תדירות ההנקה, אבל היניקה אצלנו ארוכה. כל האכלה אורכת לפחות שעה(כולל החלפת טיטול באמצע) והוא פולט המון. אבל עולה יפה במשקל (בשבוע האחרון עלה 250 גר') אחרי ששבוע קודם עלה רק 50 גר'. מה שכן בוא היה רגיל לאכול כל שלוש שעות ועכשיו זה משתנה, בעיקר בבוקר ובשעות הערב.

בנך נולד יום לפני בני...כנראה

"תופעות הגיל"...הלואי שנדע איך להקל עליהם. מחר נלך לטיפת חלב ונדע מה המשקל שלו.

talia76

New member
תדירות משתנה

הבן שלי יהיה בן שלושה שבועות מחר הוא גם ינק באופן יחסית מסודר 3 -4 שעות ביומיים האחרונים הוא יונק הרבה יותר כ ל שעהוחצי שעתים זה מה שנקרא קפיצות גדילה שבה התינוק מאותת לגוף לייצר יותר חלב לאחר יומיים שלושה זה עובר והוא יחזור לאכול במרווחים הקודמים צריך הרבה סבלנות כי יש הרגשה שהוא כל היום יושב על הציצי

גזים בהנקה

שלום ומזל טוב, לפי התיאור שלך נראה כי הוא מתנפל על השד, אחרי הפסקה ארוכה יחסית (3 שעות) ואז הוא אוכל יחסית הרבה לנפח הקיבה שלו דבר היכול לגרום לעומס על מערכת העיכול ולחוסר שקט שאת מתארת (בדומה לאי הנוחות שאנו חשים לארוחה ארוחה מאוד גדולה). תארת כי את הצלחת לרווח לשלוש שעות, הפסקה כזאת יכולה להיות ארוכה מדי לתינוק בגילו (תתארי לעצמך שאת לא היית אוכלת או שותה במשך שלוש שעות). כמו כן הרבה פעמים ריווח כזה נוצר על ידי שימוש במוצץ אשר לא מומלץ לשימוש בגיל זה. חשוב לזכור כי תינוקות זקוקים לרוב ל8-12 הנקות ביממה (להציע את השד לפחות 10 פעמים). האכלה צפופה יותר, על פי דרישה (ברגע שמופיעים סימני הרעב הראשונים: הכנסת אצבעות לפה, חיפוש האמא) ולא להמתין לבכי שהוא סימן מאוד מאוחר של רעב) יכולה להקל על העיכול. גם שימוש במנשא יכול לעזור לעיכול ולענות גם על צרכי המגע והצורך בבטחון של התינוק. בהצלחה,

קשה לו לנשום

לכן הלילה כמעט שלא ינק. הרופא אמר לנו לעשות לו אנאלציות של מי מלח. איך אפשר לעזור לו תוך כדי יניקה?

קשיים בנשימה

הרבה פעמים בהנקה מהירה בשל רעב גדול מדי התינוק מכניס גם חלב לאף. הנקה צפופה יותר יכולה לעזור. כמו כן לעיתים הוצאת השד בעת ירידת החלב או הנקה כאשר השד רך יכולה לעזור לתינוקות שיש להם קשיים בתזמון בליעה ונשימה. אם הבעיה ממשיכה או שיוצא לו חלב מהאף מומלץ להתייעץ ביועצת הנקה מוסמכת.

שרון יקרה

תודה על התגובה! בקשר לקשיי נשימה, לא חושבת שזה נובע מההנקה.עד עכשיו לא יצא לו חלב מהאף, והוא מתקשה גם כשלא יונק. בהנקה קשה לו כי צריך את הפה כדי לנשום אם המיי מלח לא עזרו לו.אז היניקות שלו קצרות יותר, הוא תופס את הציצי ועוזב ותופס שוב, נלחץ ומכאיב לי בפטמות. אולי האנאלציה תעזור לו, אבל איך לעזור לו בהנקה עצמה? לגבי הגזים, הוא אכן משתמש במוצץ. למה לא טוב?כדי שלא יתבלבל במציצה (ציצי- מוצץ)או כדי שנדע בברור מתי הוא רעב?לפעמים יונק במרץ, אני מרגישה את זרם החלב והוא רגוע, לפעמים יונק קצת, אני מרגישה את האויר נכנס לבטן שלו והוא עוזה את השד ותופס בחזרה, או עושה הפסקה עם הציצי בפה. שמתי לב שמציצי אחד, קל לו יותר כאשר יונר נגד כוח המשיכה, זאת אומרת עליי. איך להקל לו עם הגזים?

נועהקוש

New member
מסכנון קטן - גזים זה כואב

בתי אומנם כבר בת חמישה חודשים, אך ידענו תקופות "מוגזות" מאד. כאבי הגזים החלו בדיוק בגיל שלשה שבועות ונעלמו כלעומת שבאו בדיוק בגיל שלשה חודשים. מה שאצלינו עזר מאד - זה מנשא. כל היום נשאתי אותה במנשא (של "הורות טבעית", אבל יש חברות רבות שמוכרות בדיוק את אותו המנשא), ועשיתי איתה הכל, שטיפת הבית, מקלחות לילדים, אכילה, בקיצור הכל (למרות הקושי, נהניתי מאד). כל עוד היא היתה במנשא היא פשוט ישנה, במשך שעות. מיד אחרי ארוחה החל הבכי, בעיקר בשעות הערב, והופ הכנסתי אותה ישר למנשא, וכמו קסם היתה נרדמת מיד. בלילות היא ישנה לידי, ינקה בשכיבה ונרדמה, בד"כ מיד, אני מאמינה שלו הייתי מניקה אותה בישיבה, היא היתה בוכה כל הלילה. אז שיהיה בהצלחה, אני מאד ממליצה על מנשא הבד, ואל דאגה בגיל שלשה חודשים לא תאמיני שאי פעם היו לו גזים.

נועה

באמת? יש לי מנשא מבד מהסוג שאת מספרת עליו,והשתמשתי בו עד עתה כדי לקחת את הגדולה מהגן. אולי אני לא מלבישה אותו היטב עליי אך אחרי כמה זמן, הגב כואב, לא יודעת אם אוכל לסבול אותו לזמן ממושך אבל נראה.תודה על העצה! טוב לדעת שזה יעבור... אבל בעוד חודשיים וחצי...! אצלי הוא מתלונן גם תוך כדי הנקה... בהצלחה בחזרה לעבודה!

המשך קשיים בנשימה

לפעמים תינוקות שואפים לאף חלב (הבעיה קיימת גם בבקבוק) בשל סיבות שונות, ואז יש באף נוזל (חלב או מזון) אשר מקשה על הנשימה ויכול אף להוביל לדלקת ריאות כרונית בשל השאיפה של המזון במקרה של תינוק לא יונק. ציינת כי קל לו לינוק כאשר הוא נגד כוח הכובד, דבר המחזק כי יש לו בעיה בסיכרון של הנשימה ובליעה. הנקות תכופות כאשר השד מרוקן (ראי תגובות קודמות) יכול לעזור לתינוק בהתמודדות עם האכלה. הבעיה עם המוצץ נובעת מהעובדה שהוא עלול להרחיק בין ההנקות, דבר היכול לגרום כי תגיעו לארוחה שהוא מאוד רעב (ואז הוא בולע מהר ואז מחריף את הבעיה) והשד כמובן מלא ומשפריץ לו לפה. הכאבים שאת מתארת יכולים לנבוע גם מקשיים הנשימה שיוצרים עליה של מזון ואז נוצרת "צרבת". לפי הספרות, נאכלות תכופות כאשר השד רך והחזקה של התינוק מאונך ככל האפשר (במנשא למשל) יכולים לעזור מאוד. אם נראה שיש בעיה בעלייה במשקל או שנראה שיש החמרה מומלץ להתייעץ עם יועצת הנקה מוסכמת.

למעלה