גו

last day

New member
גו

כן ראיתי היקארו נו גו ואני ממש רוצה ללמוד איך משחקים, מישהו יכול לתת לי הסבר על הפרנסיפ של המשחק ואולי אם אפשר לרכוש אותו בארץ? וכללים וכו תודה :]

GnomeBubble

New member
גו גו איגו ../images/Emo8.gif

גו הוא אמנם משחק (מסובך) עם חוקים פשוטים, אבל לא עד כדי כך שאני אוכל לפרט כאן בהודעה. ההסבר היחיד שאני מכיר בעברית (והוא די עלוב) בא עם בקופסת המשחק הישנה של "משחקי אמקור" (יש דבר כזה, מסתבר), שכוללת גם לוח גו ואבנים מפלסטיק זול. אני לא יודע אם את בכלל יכולה לקנות את זה, אבל בינתיים את יכולה לשחק גו במחשב. המדריך הכי טוב (למתחילים) שאני מכיר ברשת הוא "הדרך לגו". הוא נכתב באנגלית, אבל אם אין לך שום בעיה באנגלית, אז אני בהחלט ממליץ לך לקרוא אותו. ודבר אחרון: את תמיד יכולה להגיע לאחד המפגשים של מועדון הגו הישראלי (יש בראש העין ובחיפה, עד כמה שאני יודע). מדי פעם מגיעים לשם שחקנים מתחילים, והם שמחים ללמד - למרות שאני לא יודע איך הם יתמודדו עם זרם המצטרפים החדשים שיבואו ברגע ש"היקארו נו גו" תשודר בערוץ הילדים.

0Pandemonium0

New member
תודה, עזרת גם לי.

וכבר הרבה זה אני רוצה לדעת מה זה igo, כי לפעמים בהיקארו נו גו הם קראו לזה ככה

GnomeBubble

New member
איגו

囲碁 השם המלא של המשחק. אני לא בטוח מאיפה בדיוק זה בא, אבל בסינית קוראים למשחק wei qi (ווי צ'י) ורושמים 圍棋. הקאנג'י הראשון 圍 הוא הצורה המסורתית של 囲, למיטב ידיעתי. השני, 棋, נקרא ביפנית ki ומציין משחק לוח כגון שחמט. ביפן הוא בדרך כלל מתייחס לשוגי (שחמט יפני) או לגו (צופי היקארו למשל, יכירו טוב את המונח kiin 棋院, המכון היפני לגו). משום מה, היפנים החליפו בשם המשחק את ki 棋 הכוללני ב-碁 go שקיבל משמעות בלעדית למשחק הגו. אני לא יודע מאיפה בא הקאנג'י 碁 - הוא אינו כלול בשום מילון סיני שאני מחזיק (למרות ש-kanjidic מצין שהקריאה הסינית שלו היא qí, בדיוק כמו הקריאה הסינית של 棋 (למרות שהקריאה היפנית שונה). אני מניח שהקאנג'י הזה הוא בעצם kokuji 国字 (קאנג'י מקורי שנוצר ביפן ולא הושאל מסין). כנראה שהקאנג'י הזה מתקשר לדייקנות היפנית: הם החליפו את רדיקל העץ 木 שב-棋 ברדיקל האבן 石. ואכן, שחמט סיני או שוגי משחקים בדרך כלל עם חיילים מעץ, וגו עם אבני משחק (בסט קלאסי האבנים הלבנות עשויות מצדפות והשחורות עשויות מצפחה, אבל היום משתמשים גם בחומרים כמו זכוכית, שיש ופלסטיק).

למעלה