גו חדש

גו חדש

היי לכולם. נוסעת סמויה מדי פעם בפורום, ודי חדשה באינטרנט. יש לי שאלה שאולי תוכלו לחלוק איתי את נסיונכם, ולעזור לי בהתלבטות. יש לי פשוש בבית שעוד מעט יהיה בן 3 ורשמנו אותו לגן חדש. הגן זה עתה מוקם, בוילה שכורה של 3 חדרים ו- 2 חצרות גדולות. בגן יש 4 אנשי צוות ו- 15 ילדים. בתחילה נמסר לנו שהגננת והעוזרת המובילה יהיו כל יום עד הצהריים ושאר העוזרות יגיעו מאוחר יותר וישארו להשכבה( מחצית נשארים לישון). באספת הורים הסתבר שהגננת והעוזרת העיקרית החליטו לקחת יום בשבוע חופש לצורך השתלמות. בנוסף, היה רושם של קצת חוסר נסיון, אי סגירת קצוות - כמו מה אם המשכיר יפר את החוזה ויזרוק את הגן החוצה, וכן הלאה. הגננות ביקשו כסף בצ´קים לכל השנה, לא היו מוכנות להתחייב על קייטנה באוגוסט, ודרשו שנחתום על חוזה מולן בו אנו מתחייבים בכל מיני דברים בין השאר לשלם חודש נוסף במקרה של עזיבה מוקדמת. לעומת זאת כשהורים ביקשו התחייבות נגדית מצידן שבכל מקרה הגן יפעל עד סוף השנה, גם אם יהיו קשיים כלכליים וכו´ - נענינו בשלילה. הן בהטיחו שזה לא יקרה ותו לא. לשאלה מהו סף רווחיות הגן מבחינת כמות הילדים גם לא היתה להן תשובה. דבר אחרון שלי אישית מציק קצת זה שהדבר היחיד בו הן התעניינו זה מה מצבו הבריאותי של הילד. לא שאלו על חפצי מעבר, הרגלי אכילה, הרגלי הרגעה. לא ניסו להתענייו מראש באישיות הילדים אותם הן פגשו רק לזמן קצר. לשאלתי שבה שאלתי למה הן לא מנצלות את זמן החופשה להכיר קצת יותר ואם לא להפגש אינדיבידואלית לפחות לשאול את ההורים הן אמרו שהן עבדו מאד קשה להקים את הגן וזקוקות לקצת חופש לפני תחילת הפעילות, וברישום ממילא לא מסתכלים ולכן הן תלמדנה את הילדים תוך כדי הפעילות. דבר אחרון הן בעד לימוד פרטני ולא בריכוז, ולשאלה איך עם 3 אנשי צוות בלבד בבוקר ו- 3 מוקדי פעילות ללא קשר עין ביניהם - 2 חצרות ופנים הבית הן תממשנה את זה הן הסבירו שכשיושבים עם ילד אחד אפשר גם להסתכל על האחרים. נראה לי שכשמבצעים פעילות הדורשת ריכוז, אם עוזבים באמצע כדי לחלץ ילד אחר ממריבה זה ממש לא יעיל. מה דעתכם על הגן? יש לי אופציה אחרת צפופה בהרבה ( 24 ילדים, 4 מטפלות עם פעוטון של 11 ילדים עם 3 מטפלות באותו מבנה אם כי גדול יותר עם חצר קטנה יותר יחידה ומצוייד יותר), ואני חייבת להחליט מהר!

נעה גל

New member
בלאגן לפני כניסה לגן (ארוך)

קודם כל, אני רוצה להגיד דבר אחד חשוב, במידה ואת מחליטה בסופו של דבר ללכת על הגן הזה (או כל גן אחר) - עדיף לא לתת המחאות לכל השנה. הכי טוב - פעם בחודש. אבל מכיוון שמדובר באי נוחות גם עבורך וגם עבור הגננות, אפשר להתפשר על פעם ב-3-4 חודשים. בכל מקרה, אם את נותנת המחאות מראש, דאגי לעמוד בכללים הבאים: בכל המחאה למחוק את המילה "פקודת" (כלומר, שישאר רק "שלמו ל...") אחרי שם הגן להוסיף את המילה "בלבד" (לדוגמא "שלמו ל...גן מיץ פטל בלבד") לשים שני קווים ע"ג ההמחאה ולרשום "לא סחיר". במקרה זה, לפחות תהיי מכוסה מבחינה כספית אם יקרה משהו בגן והגן יפסיק לתפקד. ועכשיו אני אנסה לפרק את הבעיות שרשמת כאן (מן הסתם אני אשאל עוד שאלות
): באספת הורים הסתבר שהגננת והעוזרת העיקרית החליטו לקחת יום בשבוע חופש לצורך השתלמות בכל גנים שאני מכירה, המטפלות + הגננת עובדות 5 ימים בשבוע בלבד. בגנים של המועצה או תחת פיקוח של משרד החינוך (כמו גן חובה) מגיעה לגן גננת מחליפה. בגנים פרטיים יש יום אחד שפשוט אין גננת. זה סביר ביותר. השאלה היא - האם הגננת ועוזרת הגננת יעדרו באותו יום? אם לא, אני לא רואה בעיה. רושם של קצת חוסר נסיון - תחושה של חוסר נסיון במה? האם הגננת מנוסה? האם היא גננת שנה ראשונה? האם ראית אותה עובדת עם ילדים? אם היא כבר גננת מנוסה, יתכן שהתחושה של חוסר הניסיון שלה נובע מעמידה מול הורים. יש גננות רבות שמפגש הזה "הרבה הורים - גננת אחת" לא עושה להן הכי טוב לביטחון העצמי (נו, מה לעשות? בני אדם!). אז אם ראית אותה בפעולה עם ילדים, לא הייתי שמה דגש רב מדי על חוסר בטחון בנוכחות הורים. זה לא אמור לפגוע בעבודה שלה עם הילדים עצמם. אי סגירת קצוות - כמו מה אם המשכיר יפר את החוזה ויזרוק את הגן החוצה אני אגיד לך את האמת? החשש הזה קיים תמיד ששוכרים ממישהו מקום. גם כששוכרים דירה. אני לא בטוחה שיש דרך לכסות את המקרה הזה. מה ציפית שתהיה התשובה? שהיא תגיד שהיא מחזיקה גן נוסף במידה ויהיו לה בעיות עם החוזה? אני מניחה, שהיא סגרה חוזה ובמידה והוא יופר יפצו אותה. בלי ספק, מקרה כזה כשגן מוצא את עצמו בלי בית הוא בעייתי, אבל אני באופן אישי לא רואה מה הן יכולות לעשות עוד. אולי krn וליאת שהן גננות יוכלו להאיר את הנקודה הזו, אם יש להן פתרונות. לא היו מוכנות להתחייב על קייטנה באוגוסט - אם הן מראש קבעו שהגן פועל רק עד סוף יולי, אז הן לא חייבות לעשות קייטנה באוגוסט. זאת נראית לי דרישה לא לגיטימית (מצד ההורים) במידה והדברים הוצגו מראש כך. ודרשו שנחתום על חוזה מולן בו אנו מתחייבים בכל מיני דברים בין השאר לשלם חודש נוסף במקרה של עזיבה מוקדמת - זו בעיה די נפוצה בגנים. והאמת? די מקובל לבקש להודיע "חודש מראש". מעטים הגנים שאני נתקלתי בהם שלא מבקשים את ההודעה הזו (יש מקומות שהדבר נקרא "דמי הרשמה"). כן נתקלתי בגנים שאמנם דרשו את ההודעה, אבל בסופו של דבר כן החזירו את הכסף. אם כל ההורים יעמדו על שלהם בענין זה - אני חושבת שתוכלו להשיג כאן פשרה עם הגננות. כשהורים ביקשו התחייבות נגדית מצידן שבכל מקרה הגן יפעל עד סוף השנה, גם אם יהיו קשיים כלכליים וכו´ - נענינו בשלילה - אני מקוה שלמישהו כאן תהיה תשובה לגבי הסעיף הזה. לי אין מושג אם זו דרישה לגיטימית או לא. הגן היחיד שאני מכירה, שנקלע לצרות כספיות הפסיק את פעילותו באמצע השנה ולו מהטעם הפשוט שלא יכלו לשלם משכורת לצוות והצוות עזב. אף אחד לא עובד בהתנדבות. שהדבר היחיד בו הן התעניינו זה מה מצבו הבריאותי של הילד. לא שאלו על חפצי מעבר, הרגלי אכילה, הרגלי הרגעה. גם אני מוצאת שיש כאן טעם לפגם. מצבו הבריאותי של הילד הוא חשוב מאוד. ונכון, הן ילמדו להכיר את הילד ואישיותו רק בתחילת השנה עם הפעילות (הרי מפגש אחד של 15 דקות לא יעזור כאן), אבל, בהחלט יש מקום לברר על הרגלים, חפצי מעבר והרגלי הרגעה. זו בהחלט נורה אדומה. בעד לימוד פרטני ולא בריכוז, ולשאלה איך עם 3 אנשי צוות בלבד בבוקר ו- 3 מוקדי פעילות ללא קשר עין ביניהם - 2 חצרות ופנים הבית הן תממשנה את זה הן הסבירו שכשיושבים עם ילד אחד אפשר גם להסתכל על האחרים - לגבי הסעיף הנוכחי, אין לי מושג וגם אין לי הארות. אני לא בקיאה מספיק בשיטות עבודה של גננות בשביל לדעת אם הענין עובד או לא. אחרי שפרקתי את הטענות אחת לאחת, ואני מסתכלת עליהן, אני חושבת שבפני עצמן הן לא "גדולות", אבל הן באות יחד והן נותנות לכם תחושה לא טובה (בצדק). מהנסיון האישי שלי, בלאגנים (קטנים ככל שיהיו) לפני פתיחת הגן העידו על שנה בעיתית (מבחינתנו) בהמשך. מה שלא ציינת הוא, האם ראיתם את הצוות מתפקד יחד כגן? למה כן נרשמתם לגן הספציפי הזה? ולגבי הטענה הזו: 3 חדרים ו- 2 חצרות גדולות. בגן יש 4 אנשי צוות ו- 15 ילדים לעומת 24 ילדים, 4 מטפלות עם פעוטון של 11 ילדים עם 3 מטפלות באותו מבנה אם כי גדול יותר עם חצר קטנה יותר יחידה ומצוייד יותר. אני חושבת שהנתונים שנתת כאן הם טכניים מדי כדי שנוכל לעזור. לכאורה יש יתרון לגן הראשון, אבל בשטח, יש גנים מצוינים עם הרבה ילדים וגנים פחות טובים עם מעט ילדים (או יחס צוות:ילדים טוב יותר). הכל, בסופו של דבר, תלוי בצוות עצמו - בגיבוש שלו, ביכולת שלו לעבוד יחד ולהוביל גן. אלה הדברים שצריך לבדוק לעומק ולא רק את הפרטים הטכניים (שאגב, אם תשימי לב, לרוב התרכזת בם בטענות לגן החדש). ולפני סיום, בפורום ישנם שני מאמרים לגבי איך בוחרים גן חדש. יש את המאמר של ד"ר יעל דיין כיצד לבחור מסגרת טיפולית-חינוכית לתינוקות ופעוטות. המאמר הזה, מתומצת מאוד אבל הוא (לדעתי) מצוין, כי הוא נותן כלים מה צריך לבדוק ואיך. המאמר השני הוא של חברי הפורום - מה כדאי לבדוק בגן חדש? אספנו כאן את כל העצות שנתנו החברים בכל הנוגע לציוד, מזון, אזהרות וכו´. ולסיום - ברוכה המצטרפת
ותני עוד קצת פרטים לגבי הגנים כדי שנוכל לעזור. וגם: בהצלחה

לאה_מ

New member
אחרי תשובה מקיפה כל כך

אין לי מה להוסיף, כמובן
, רציתי רק להתייחס לסעיף שנעה ביקשה התייחסות כלפיו: כשהורים ביקשו התחייבות נגדית מצידן שבכל מקרה הגן יפעל עד סוף השנה, גם אם יהיו קשיים כלכליים וכו´ - נענינו בשלילה - לטעמי, התחייבות כזו של הגן היא לא משמעותית, למעט באספקט ההצהרתי שלה. כלומר, נניח שאמנם תהיה התחייבות כזו, והיא תופר (כלומר, הגן יפסיק לתפקד במהלך השנה בשל - למשל - קשיים כלכליים) - במה יועיל קיומה של ההתחייבות? הרי ההורים לא יוכלו לאכוף על הגננת להמשיך לתפעל את הגן, לכל היותר הם יוכלו לתבוע פיצוי על הנזקים שנגרמו להם, וכדי לתבוע פיצוי כזה הם לא זקוקים להתחייבות מפורשת שלה. ההתחייבות נמצאת שם מכללא (והיא מגולמת גם בדרישת הגננת לקבל שיקים דחויים לשנה מראש). כלומר, לטעמי זו בכלל לא בעיה. בקשר לכל היתר, אני מסכימה עם נעה.

תודה על התשובה המפורטת

עזרת לי לשים דברים בפרופורציה בעצמי. הבנות עבדו כ- 4 שנים במשרה חלקית ברשת דני שקד. לדבריהן כאשר הן הודיעו על כוונתן לפרוש שנה הבאה הרשת התנתה את זה בכך שתחתומנה על סירוב לקבל ילדים שהיו ברשת. הן סרבו ולכן פוטרו במקום. לא ניתן לקבל עליהן כל התייחסות משם. מכאן שלא ראיתי אותן מעולם בפעולה. אם הבנתי נכון הן עבדו בחצי משרה. הגננת השלימה תואר ראשון והמטפלת השלימה תואר במנהל עסקים (?!?). את הצ´קים רשמתי באמת כמו שאת אמרת. שמחתי לשמוע שרב הדברים שהן עושות מקובלים. אין לי כל נסיון בהכנסת ילד לגן. לגבי חוסר הנסיון - בעיקר שהן שינו את דעתן מספר פעמים בנושאים חשובים ודי בקלות - למשל הן הבטיחו שבשנה הראשונה תהיינה שבוע שלם ואז חזרו בהן ( לא ביחד - כל אחת יום אחר ובכל זאת). הבטיחו קייטנה וביטלו ( מחוסר עניין כדבריהן). הכל אובייקטיבית נכון, אבל בסוף את באה ושואלת את עצמך האם הן יודעות למה הן הכניסו את עצמן - כי לשם את גם מכניסה את הילד שלך. הן הודו שהשקיעו סכום גדול בגן ולקחו הלוואות. לכן גם שאלנו מהו סף רווחיות הגן. לגבי התחייבות שלהן - הדרישה עלתה מצד אם שהיא גננת בגן פרטי של עצמה - גן פעיל מזה זמן רב. הנחתי, ואולי אני טועה, שיש לה על מה לבסס את הדרישה. בסופו של עניין נרשמנו לשם מסיבות דביליות ביותר: אין כמעט גני ילדים בסביבה שלנו, אם יש הם דתיים (חלקם משתייך לש"ס וחלקם סתם דתיים). בין הגנים החילוניים, היו מעט מאד מקומות בהם לא נרשמו ילדים שנה מראש והיה מקום. רובם כמו אותה גננת שהיא אם לילד בגן שלנו לא היו ראויים ( הגננת הזו למשל מזניחה את הילדים בגן שלה - ראיתי בעיני).כך שאפשר לומר שזו די ברירת מחדל, ועשה רושם, מעצם זה ש- 4 הורים עוברים אחריהן מגני שקד (כמעט 1/3 מילדי הגן), ולפי הנתונים הפיזיים שיש כאן שיכוי טוב להצלחה. בנוסף יוצא רושם שבגלל שזה עסק פרטי והן בעלות משפחה שתיהן ותלויות בהצלחתו הכלכלית, ובונות על הרחבת הגן ל- 24 ילדים, הן מאד מאד תשתדלנה בשנה הקרובה, וזה גם השפיע על החלטתינו. והסיבה שאני מושפעת ממספרים היא שהבן שלי לא כל כך אוהב חברה, ונלחץ כשיש צפיפות. לכן נראה לי ש- 15 ילדים על 4 מבוגרים במקום גדול יתנו לו סיכוי טוב יותר לחיברות טראומטי פחות. וגם, בשיחה שלי עם הגננות הן עשו רושם התחלתי מאד נעים. אבל אלוהים יודע שממש אין לי תחושות בטן כלל, וגם כשיש לי - אין על מה לסמוך. אולי אני סתם פחדנית, אבל כל הסיטואציה מזכירה לי קצת שפני נסיון.

לאה_מ

New member
לאור הנסיבות שאת מתארת

(מיעוט הגנים באזורכם וכו´) אני מאד מבינה את ההתלבטות. אני חושבת שזה מצויין שאת ערה לכל הדברים האלה. אל תשכחי, שההחלטה שלכם היא לא בלתי הפיכה. נכון שלא כל כך נעים להוציא ילד מהגן באמצע השנה, אבל אם החלטתם על גן זה או אחר, ובדיעבד, לאחר שהשנה התחילה, דברים נראים לכם לא מוצלחים, תמיד בכל זאת אפשר להתחרט (גם אם זה כרוך בהודעה של חודש מראש, ואגב - רעיון - אולי כדאי לסכם עם הגננות על תקופת נסיון (למשל, 3 חודשים ראשונים), שבה ניתן יהיה להוציא את הילד בהודעה קצרה יותר, בגלל העובדה שהגן חדש וקשה לכם באמת להתרשם מה עומד להיות שם). אני שולחת לך מסר.

דסי אשר

New member
עסק פרטי חדש + תקופת נסיון.

במשפחתונים ובמעונות הציבוריים -כתוב בחוזה, שלהורה נתנת זכות לחודש נסיון להתרשמות, ואם אינו מרוצה יכול לעזוב, וכל הצ´קים הדחויים מוחזרים לו. יכול להיות שהן אכן צוות מעולה, ואלי זו הסיבה שעוברים אתם הורים, אבל לפי התיאור שלך- אכן יש בעייתיות במעמד החדש- של מנהלות עסק עצמאי, ואולי אתו יהיו להן בעיות, לאו דווקא בניהול העסקי, אל המגע עם ההורים. ברשת, הייתה כתובת אחרת, הן רק עשו את עבודתן המקצועית. אני בהחלט מתפלאה שלא רצו לראות אפילו לכמה דקות את הילד. לי תמיד חשוב מי יבוא אלי. אני גם ממפגש מצומצם ילד הורים ואנוכי, יכולה לצפות מראש איך תהיה הקליטה, וכך יכולה לכוון את ההורה. אבל כמו שכתבת, כנראה שאין לך ברירה, אז שיהיה בהצלחה. דסי

זה לא שהן לא רצו לראות כלל את הילד.

כשבאנו לגן פעמיים לפגוש אותן באנו איתו. אבל היינו מלאים בשאלות כך שאחד מאיתנו שעשע אותו ואחד שאל. הן ראו אותו ואף יצרו קצת קשר. מה שהטריד אותי היה שכל מטפלת ששכרתי עד עכשיו טרחה ראשית לשאול על הילד והרגליו, ואילו הן לא שאלו. לא הטריד אותן. כשהצעתי את המידע נעניתי בחוסר עניין, ולבסוף כשהתעקשתי למסור אותו הן הקשיבו באופן מנומס אך לא טרחו לרשום.

נעה גל

New member
אתם בפירוש נמצאים במצב לא אידאלי

מצד אחד. מצד שני, הבנתי שאין לכם הרבה ברירות. אז אני מסכימה עם לאה. אתם יודעים מאיפה הבעיות עלולות לצוץ, תהיו עם האצבע על הדופק במהלך השנה (כי מהנסיון, שוב שלי, הבעיות הגדולות, אם קיימות, בדרך כלל צצות כמה חודשים אחרי תחילת השנה). קחו בחשבון שבהתחלה יהיו חריקות של תחילת שנה וזה טבעי, במיוחד לאור העובדה שהגננת והעוזרת גננת חדשות בכל הנוגע לעסקים. וגן, כאמור, זו לא חתונה קתולית. עם כל אי הנוחות (לכם ולילד) אפשר להוציא באמצע השנה ולחפש אלטרנטיבות אחרות, אולי רחוקות יותר (ליד מקום העבודה שלך או של בן זוגך). יש לי עוד כמה דברים להגיד לגבי ההודעה המקורית שלך - אני חושבת שהעובדה שהגננת ועוזרת הגננת יוצאות ביום החופשי שלהן להשתלמויות צריכה לשמח אתכם. לפחות הן ממשיכות ללמוד. לא כולן עושות כך. לגבי מסירת פרטים על רווחיות הגן, אני חייבת להגיד לך, שאני לא מתפלאה שהן לא מוכנות למסור לכן מידע כזה. מדובר במידע פרטי לחלוטין. האם את היית מוכנה למסור מידע על המשכורת של בן זוגך או כמה אתם מוציאים בכל חודש על דברים שונים עם קבלתך למקום עבודה חדש? אני מניחה שלא. ממה שאני הבנתי, בדרך כלל השנה הראשונה ולפעמים אפילו יותר, בגן חדש היא לא רווחית (לבעלי העסק). ההוצאות על ריהוט גן חדש, הכשרת הדירה כך שתתאים לילדים, משחקים וכו´ הן עצומות. בקשר לתואר שני במנהל עסקים, נו נו, היום לכל זב חוטם יש תואר שני במנהל עסקים (בלי לזלזל בתואר שני ובטח לא במנהל עסקים). ושאלה אחרונה, מכיוון שאמרת שהגן ממוקם בוילה - האם הבית הותאם לשימוש ילדים מבחינת אסלות וכיורים? בגנים צריכים להיות אסלות וכיורים נמוכים עבור הילדים לשימוש נוח. הענין קריטי במיוחד בגילאי 3 בהם, רוב הילדים נמצאים בשלב זה או אחר של גמילה. אני הייתי מצפה שעל 15 ילדים יהיו בין 3 ל- 4 אסלות.

לא אידאלי?

אז ככה - נכון שזה מידע פרטי אבל זכותי לדעת אם סף הרווחיות הוא 14 ילדים,ואחד יפרוש אני אמצע את עצמי עם גן סגור, עם כל הכבוד לפרטיות! לגבי האסלות - יש רק אחת, של מבוגרים. כנ"ל כיור. לא נעשו שום התאמות. הן נשאלו על כך, ואמרו שיהיה בסדר....

נעה גל

New member
א- אני בכלל לא בטוחה שזו זכותך

את יכולה לשאול בפורום חוק ומשפט, הם בטח ידעו לענות לך אם זו אכן זכותך או לא. לגבי אסלה אחת בגן - זו בפירוש בעיה. יש ילדים שעלולים להתאפק יום שלם בגלל שהשירותים תפוסים או לא מותאמים להם. מה עם הגן השני? מה יש לך להגיד לטובתו? איך התרשמת ממנו באופן כללי ?(למעט הבעיה במספר הילדים)

נעה גל

New member
ואם את מקבלת תשובה בפורום חוק

ומשפט, אני אשמח אם תתני לנו קישור אליה כדי שנוכל לעדכן את ההמלצות שלנו לגבי "איך בוחרים גן חדש".

vered4

New member
בגן המומלץ, והנחמד

שרשמתי אליו את ילדי, הכל מתאים ומסתדר, חוץ מסיפור האסלה. מדובר על גן, עם הרבה שנות ניסיון, המלצות חמות, גננת נחמדה ומשתפת פעולה, מבנה נחמד עם חצר, 16 ילדים. הגן מאוד מצא חן בעיני, אבל הדבר שהציק, ועדיין מציק לי, הוא שיש רק אסלה אחת והיא גבוהה. הגננת אומרת שהילדים מסתדרים, יש סירים, ויש ישבנון, ולא כל הילדים נמצאים בגמילה באותו זמן, יש כאלה שהם עם חיתולים. אני חושבת שלבנות יכולה להיות יותר בעיה, בגלל שהן יושבות גם לפיפי. אני בכל אופן, מתכוונת להביא סיר שיהיה רק שלו, לתקופת הגמילה. דרך אגב, נעה, בגני ילדים עירוניים (גם לגילאי 3) יש על 35 ילדים 2 אסלות קטנות, ואחת גדולה (בעיקר לצוות).

נעה גל

New member
אני רגישה לענין הזה...

אצל אורן יש 3 אסלות קטנות על 25 ילדים + עוד אסלה או שתיים (נדמה לי שתיים אבל, אני לא בטוחה) לצוות. בגן מלפני שנתיים (גילאי 4-6) היו 2 אסלות על 27 ילדים ואורן היתה מתאפקת ומתאפקת עד שהיה בורח לה. כמובן שבגן יחסו את הענין ללחץ של מעברים וכו´ [אני כועסת עליהם, חבל על הזמן], בסוף, ברור קצר הראה שהשירותים הקטנים תפוסים כל הזמן (מבחינתה של אורן כמובן) ואורן מפחדת לשבת בגדולים (שהיו ריקים רוב הזמן) בלי ישבנון. רק אחרי שקניתי ישבנון לגן בעית הבריחות "בגלל מעברים" נעלמה כלא היתה. לדעתי, 2 אסלות על 35 ילדים זה לא הגיוני (גם אם זה התקן). יש דברים בחיים, שלדעתי, ילדים לא צריכים להיות לחוצים מהם. אחד מהם הוא "איפה ומתי" להכנס לשירותים. כאמור, אני רגישה לזה.

vered4

New member
גם אותי זה מלחיץ

אבל לפחות יש פתיחות מצד הגננת, ופתרונות אלטרנטיבים.

זה באמת קשה, לשלוח ילד לגן ../images/Emo163.gif

(חזרתי מחופשה, ומצטרפת לדיון) קראתי בעיון את כל השירשורים, ונראה לי שקיבלת תשובות מאד מפורטות לעניינים הטכניים. כמו ששתינו רואות, יש דרכים שונות שמקובלות במקומות שונים. גם כאן, כמו בהרבה תחומים, קשה מאד למצוא תשובות חד משמעיות. ונדמה לי שזה בדיוק העניין. אני שומעת אותך מתחבטת בלבטים ובשאלות, לכאורה עקרוניות, ונדמה לי שהבעייה האמיתית אינה נענית. את עושה צעד קשה ומפחיד. כשאני קוראת כאן את סיפורי האימה, זה נראה עוד יותר מפחיד, כמעט בלתי אפשרי. את מפקידה את האוצר הקטן שלך בידיים זרות, ומרגישה לגמרי חסרת אונים בחוסר היכולת לפקח על כל אספקט של השעות בהן יהיה מחוץ לשליטתך והשגחתך. אין דרך קלה לעשות זאת. כאמא, אני יכולה בקלות להזדהות עם החרדות והחששות המתלווים לצעד הזה. רק כשנפרדתי מבתי בבקו"ם, חשתי רגש דומה לזה... טבעי לנסות לחפש חיזוקים בפרטים טכניים, כשעומדים בפני מצב חדש ולא מוכר. עם זאת, קשה לי להאמין שאם היו נותנים לך גישה חופשית לחשבון הבנק של הגן, באמת היה לך קל יותר... הליכה לגן, ורמה מסויימת של פרידה משליטת ההורים, מביאים לצידם גם צמיחה, פריחה, חופש והנאה לילדים ולהוריהם. ברוב המקרים זו חוויה בונה ומוצלחת, אחרת המוסד הזה היה גווע מזמן. כדי להפוך את החווייה לחיובית, דרוש שיתוף פעולה בין כל הצדדים. בשלב בחירת הגן העמדה ההורית צריכה להיות עם דגש על ביקורת והשוואה, כדי לבחור הכי טוב. לדעתי, מרגע שבחרתם-הביקורת וההשוואה צריכים לרדת למקום פחות דומיננטי. כדאי מאד, לטובת כל הצדדים, להשקיע עכשיו בפתיחת ערוצי תקשורת המבוססים על מטרה משותפת (טובת ה-י-ל-ד), ולהרפות מההתנצחות והמאבק על מי נותן/מקבל יותר, ביחסי ההורים-גן. יש לך עסק עם גננות שבדיוק כמוך, אינן מנוסות. (הן בתהליך הניהולי, את בשליחת ילדך לגן) אז מה? די להלחם! בסופו של דבר, ההצלחה שלהן תהייה הרווח שלכן. גם את וגם הן רוצות גן טוב וילדים מאושרים. זה מה שחשוב. ממה שתיארת, איני רואה מדוע שלא יהיה הגן הזה גן טוב, אולי אפילו נפלא. הגננת מצאה חן בעינייך. זה משהו. צוות גדול, גן מרווח, מעט ילדים - יופי! עזרי לגננת ולעצמך. גם לה קשה, ולפעמים כשקשה מגיבים בצורה נמהרת שאינה משקפת, בהכרח, את האישיות האמיתית. אתם מתקיפים אותה, היא נלחצת - חבל! תני לה צ´אנס, תנו לה גב. אני בטוחה שהיא תכיר לך תודה על כך. כשהיא תרגיש שאתם נותנים בה אמון, בוודאי תשתדל פי כמה להחזיר לכם כגמולכם. ביחד עם זאת - מותר לך לשתף אותה בחששותייך. זה יעזור לה לעזור לך, וגם להבין שהשאלות וה"מתקפה" אינן אישיות. אם את משאירה את ילדך בגן הזה - תני לכם צ´אנס. אם אינך יכולה לעשות זאת - אולי כדאי לעבור לחפש גן שיעורר בך אמון מספיק כדי לפתח שיתוף פעולה עם הצוות, או פתרון אחר, שתוכלי להיות שלמה איתו. מקווה שעזרתי, למרות האיחור בתשובה ליאת

למעלה