גוש בשד

Revili

New member
פרוטוקול תפו"א

ראי כאן. אם את זקוקה לתרגום או הסבר אשמח לסייע.

Revili

New member
מסטיטיס...

היא דלקת בשד שמתפתחת בד"כ בעיקבות צינורית סתומה. שימי לב שבפרוטוקול מדובר על מניעה וטיפול בדלקת...כאשר מדברים על מניעת דלקת, הכוונה היא לשלב של הצינורית הסתומה, לכן אם זה מה שיש לך, הטיפול מתאים. ד"ר ליבוביץ היא בהחלט כתובת לאבחנה כוללת...בנוסף, יש טיפול אנטי פטרייתי שניתן לקחת דרך הפה, אולי הוא יעזור אם עד אז לא יוטב מצבכן. מדוע לא תוכלי להניק במשך 24 שעות? האם בגלל ביופסיה? או סיבה אחרת? מצרפת לך תשובה של ד"ר ליבוביץ לגבי הנקה לאחר ביופסיה כאן, אם זו הבעיה אז אולי אין בעיה. מאחלת לך רק בריאות ובשורות טובות.

infusion

New member
גוש בשד

היה לי גודש בשד ימין. יחד עם הגודש עלה לי החום (39.5). זה קרה בשבת ושוב ביום שני. כעת החום מתחיל לרדת ואני מרגישה יותר טוב. נותר בשד גוש די גדול. הוא לא כואב כשאני נוגעת בו. נראה לי שזה מצב לפנות לרופא. לאיזה רופא פונים ?

מינימי2

New member
גוש וחום

נשמע כמו חסימה בצינורית חלב שהתפתחה לדלקת, אך בדרך כלל חסימה גורמת לכאב במקום החסום ובכלל בשד. במצב של דלקת (גוש, חום וכו') יש צורך לעיתים בטיפול אנטיביוטי. מכיון שמצבך משתפר לא בטוח שתצטרכי טיפול כזה. את יכולה לפנות לרופא משפחה או לכירורג, במקביל לעסות את הגוש ולנסות כאילו לפורר אותו בין אצבעותייך. לפני העיסוי הניחי רטיה חמה על השד ולאחר העיסוי רטיה קרה. המשיכי להניק מהשד הזה כרגיל. תרגישי טוב

גוש בשד

האם קיבלת אנטיביוטיקה בימים האלו או שהחום ירד לבד? כרגע מומלץ להניק לעתים תכופות ולנסות אפילו שינוי תנוחה כך שהסנטר של התינוק (תינוקת?), יהיה סמוך יותר לאיזור הגוש, כך תנועת היניקה עשוייה לשחרר את הגוש. בנוסף, רצוי לעשות קומפרסים חמימים על הגוש,במקלחת עם מים חמימים זורמים או חיתול טבול במים חמימים, שיעזרו להרחיב את הצינוריות באיזור הזה, ואז בתנועות עדינות ומעגליות לעסות את האיזור לכיוון הפיטמה. במידה ואין שיפור או לחלופין החום חוזר, רצוי לגשת לרופא נשים או רופא המשפחה. תרגישי טוב!

infusion

New member
תודה רבה

עשיתי קומפרסים חמים, מקלחות ועיסויים. וכמובן שאני ממשיכה להניק. אני מרגישה יותר טוב אך אין שינוי בגוש בשד. אפנה לרופא משפחה. תודה.

infusion

New member
האם קיים טיפול לא אנטיביוטי

שיכול לעזור בפיזור הגוש ? הגוש מאוד גדול.

מינימי2

New member
טיפול

אם אכן מדובר בצינורית חסומה, פרוש הדבר שבאזור הגוש עומד חלב שלא יכול לצאת. כדי לאפשר לו להשתחרר צריך לעסות את המקום. אם תחממי קודם את האזור תגרמי לצינוריות החלב להתרחב מה שיכול להקל על השחרור. העיסוי יזיז את החלב ו'ידחוף' את הפקק. כדאי לבצע עיסויים לאורך היום עד להתמוססות הגוש (יכול לקחת יומיים שלושה). האם המקום כואב לך?

infusion

New member
כואב לי בזמן הנקה

קצת קשה לי להתיחס לכאב ספיציפי מכיוון שהפטמות כואבות לי וזה מקרין על כל השד. יהב בן חמישה שבועות. התחלתי עם פטמות שטוחות והימנית נסוגה. בשבוע הראשון נעזרתי בפטמות סיליקון. וכעת אני מצליחה בלעדיהן. נעזרתי ביועצת הנקה. כעת הפטמה השמאלית בחוץ - מאוד קטנה - אבל בחוץ, והימנית יוצאת רק בעת היניקה. בצד שמאל כבר כמעט ואין כאבים. יש זרימה יותר מהירה של חלב. לעיתים יש הלבנה של הפטמה לאחר הנקה וזה כאבי תופת. קראתי בפורום על תופעת רנו וזה נראה לי דומה. בצד ימין יש זרימה פחות טובה וגם הפטמה פחות טובה. כל הנקה כואבת. יש פצע ועד שהוא נרפא נוצר אחד חדש. וגם בצד ימין יש את התופעה של הלבנה של הפטמה. בשבוע האחרון מאז שהיה הגודש הוא מתעצבן מהר מאוד על שד ימין. אני נאלצת להתחיל מצד שמאל ורק אחר כך לעבור לימין. אז אני לא מצליחה לגרום לו לינוק הרבה מצד ימין. והעובדה שזה כואב גם כן משפיעה. בעבר זה לא הפריע לו שיש הבדל בין השדיים. היתה בעיה של עליה קטנה מידי במשקל. כנראה בגלל שהוא ישן "יותר מידי טוב" בלילה
אז התחלתי לשאוב ולתת לו תוספות. כעת חזרתי להנקה בלבד ואני לא שואבת. כנראה שהפסקתי מהר מידי את השאיבות על אף שניסיתי להפסיק בהדרגה. בלילה הוא ינק מצד אחד וחזר לישון ונוצר גודש. סיפור ארוך. תודה שהגעת עד כאן.

מינימי2

New member
אוקיי...

התמונה הכללית קצת יותר מורכבת מגוש בשד ומחום
כמה דברים - מכיון שהתינוק יונק מן השד ולא מהפיטמה, גם בעלות פטמות שקועות או שטוחות יכולות להניק. לעיתים צריך סיוע בחיבור התינוק לשד, ואני מבינה שפגשת יועצת הנקה (מוסמכת...?). אם עדיין קיים כאב ופצעים בחיבור התינוק לשד הימני, רוב הסיכויים שהתפיסה בצד הזה לא מיטבית - נסי להקפיד על חיבור טוב של התינוק, נסי להניק בתנוחה אחרת, מרחי בין ההנקות משחת פיורלן ופני שוב ליועצת ההנקה כדי שתבדוק מדוע השד הימני עדיין פצוע ותנחה אותך כיצד לפתור את הבעיה. פטמות מלבינות לאחר הנקה יכולות להיות תוצאה של תופעת רנו. מדובר בהתכווצות כלי הדם באזור (האם את סובלת גם מתופעות כאלו במקומות אחרים בקצוות כמו אף, אזניים, אצבעות?) וניתן להקל על התופעה באמצעות חימום הפטמות לאחר ההנקה (להניח כרית חימום או גרב ממולאת בזרעי פשתן שחוממו במקרוגל). במצבים מטרידים במיוחד ניתן לשקול טיפול תרופתי (לשם כך הייתי פונה אל ד"ר ליבוביץ במרפאה שלה במושב אודים). הביצה והתרנגולת.... ייתכן שבעקבות תפיסה לקויה של שד ימין נוצרים פצעים והתינוק אינו מרוקן את השד היטב. זה יכול להוביל לחסימה בצינוריות ולהקטנה של ייצור החלב בשד הזה, ואלה גורמים לתינוק להיות פחות רגוע כיון שזרימת החלב פחות מהירה וקלה מאשר בצד השני. הקפידי על עיסויים, התקדמי מכיוון בית השחי אל עבר הפיטמה והתעקבי במקום הגדוש. אם התינוק לא מתלהב לינוק מהשד הזה תני לו לינוק כמה שהוא מוכן והשתדלי לשאוב לאחר ההנקה כדי לשמור על ייצור חלב מספיק בשד הזה. בפעם הבאה שאת חשה בגודש מטריד (בלילה למשל) סחטי מעט חלב לכיור עד שתחושי הקלה כדי להימנע מחסימות ודלקות. ושוב, מציעה לך לחזור ליועצת ההנקה איתה התייעצת (בהנחה שהיא מוסמכת) או לקבוע במרפאה של ד"ר ליבוביץ

infusion

New member
ביקרתי אצל רופאת משפחה

היא נתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה והמליצה לי לקחת אך ורק אם עולה שוב החום או המצב מחמיר. בינתיים המליצה לרוקן את השד בכל הנקה. ואף להיעזר בשאיבה כדי לרוקן את השד לאחר ההנקה. ניצלתי את הביקור במרפאה כדי לשקול את יהב. מסתבר שהוא לא עלה במשקל בשלושה ימים האחרונים. בשקילה הקודמת ביום שני הוא עלה 250 גרם בשבוע. חלק מהשבוע לפני השקילה הקודמת הוא קיבל תוספות ויומיים אחרונים ללא תוספות. הוא חמישה ימים לא מקבל תוספות. אני חוששת שזה קשור לזה שהייתי חולה בעקיפין. אמא שלי היתה פה לעזור לי והחזיקה אותו הרבה על הידיים. היא עזרה לי לנוח בין ההנקות ואולי עזרה יותר מידי.

מינימי2

New member
המשיכי להניק ולעקוב

אחרי הרטבת החיתולים והעליה במשקל. אני באמת חושבת שכדאי לך לפנות ליועצת הנקה (את יכולה לקבוע גם במרפאה של אסתר בבי"ח ליס 03-6973113) כדי לקבל חוות דעת מקצועית, הכוונה וייעוץ שיכולים להעלות את ההנקה על דרך המלך ולוודא שהתינוק מקבל את כל מה שהוא צריך.
עדכני אותנו במה שקורה!

infusion

New member
פרוטוקול תפוח אדמה

האם השימוש בתפוח אדמה יכול לעזור גם במקרה שנוצר כבר גוש גדול וזו לא רק חסימה נקודתית ?

Revili

New member
בהחלט שווה לנסות...

לא חושבת שיש לך מה להפסיד ובנוסף לכל הדרכים האחרות (הנקה, עיסויים, קומפרסים, שינוי תנוחת הנקה...), אולי תוספת תפו"א
רק תועיל.

infusion

New member
האם תפוח אדמה מייבש את החלב כמו כרוב ?

אני לא יכולה להרשות לעצמי את הסיכון של ייבוש החלב. גם כך אני לא שופעת בשד הזה.

Revili

New member
לדעתי לא...

אם היתה סכנה כזו, אסתר לא היתה ממליצה על תפו"א לטיפול בצינורית סתומה.

למעלה