גושים על העוד

SivanBH92

New member
גושים על העוד

היי. לפני כשבועיים שמתי לב שלחתולה שלי יש גושים קטנים על העור. לא הצלחתי לראות אותם, רק הרגשתי אותם דרך הפרווה, אז חשבתי שמשהו הסתבך לה בפרווה. אבל בינתיים גיליתי שיש יותר מהם (בעיקר על העורף), ועכשיו אני רואה מן עיגול שחור בולט על הפרווה באיזור שבין הצוואר לבטן שלה. מישהו מכיר את התופעה? תודה, סיון.

נראה לי שהיא התכוונה- אולי הגושים הם קרציות

קרציות הן עיגולים שחורים קטנים שנצמדים לעור וירגישו כמו גוש קטן בליטוף כך שזה תואם את התיאור שלך.

veredtered

New member
מהתיאור שלך זה נשמע כמו miliary dermatitis

שזה סוג של דלקת עור - בד"כ עם בסיס אלרגני, בהרבה מאוד מקרים אלרגיה לפרעושים. איזור העורף הוא קלאסי לדלקת הזו כי זה האיזור שלחתולים קשה ללקק והפרעושים מתחבאים שם. האם החתולה טופלה נגד פרעושים לאחרונה? אם לא, ממליצה לטפל. במקרים מסוימים זה מספיק ואחרי כמה זמן הדלקת (התחושה ה'גרגרית' שמרגישים באיזור) חולפת מעצמה. לפעמים זה לא מספיק וצריך גם לקבל טיפול תרופתי (בד"כ זריקה) אצל וטרינר/ית. לגבי העיגול השחור הבולט - אולי פצע עם גלד ? לא יודעת להגיד בלי לראות
. ורד (הוטרינרית)

SivanBH92

New member
נשתדל לקחת אותה לוטרינר בשבוע הקרוב

רציתי לקבל מושג לגבי חומרת העניין מראש, עד כמה שאפשר. לגבי העיגול השחור, בגלל שהוא הופיע יחד עם הגושים על העורף, הנחתי שיש קשר, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה, תודה רבה לכל מי שענה. סיון :]

למעלה