גור קטן - שאלות
אחה"צ טוב לכולם, אתמול בצהרים מצאנו על הכביש גור חתולים קטן ומבוהל (צירפתי תמונה של הקטנצ'יק
).. אחרי שוידאנו שאין באזור אמא או גורים אחרים לקחנו אותו לצער בע"ח, שם לא יכלו לקחת אותו אבל כן עשו לו מקלחת והורידו לו -עשרות- פרעושים, ונתנו לנו משחה לטפל בדלקת שיש לו בעין וקצת טיפים... הוא כנראה בן חודש בערך, אבל קטן מאוד (שוקל 280 גרם). רציתי להתייעץ לגבי הטיפול בו (אין לי ניסיון עם חתולים כלל, ובפרט גורים)- 1. כמה הוא אמור לאכול? לקחנו אותו לוטרינר, וקיבלנו תחליף חלב להכין לו, אבל אין לי מושג כמה הוא אמור לאכול, כרגע אני מנסה להאכיל אותו עם מזרק כי הוא לא ממש אוכל מקערה, והוא כל הזמן מנסה לינוק מהאצבע.. חוץ מזה יש לנו קצת אוכל יבש שנתנו לנו בצער בע"ח, אבל אחרי שאתמול ניסינו את האוכל עם הרבה מים, אין ספק שהוא מעדיף את התחליף חלב, אבל עדיין בקושי אוכל משהו. 2. הוא כמעט לא עושה צרכים - עשה אתמול פיפי וקקי פעם אחת, והיום פיפי בבוקר) - זה הגיוני או מדאיג? שמנו לו ארגז קטן עם חול ליד המקום שבו הוא מכורבל, הוא לא עושה נסיונות לגשת לשם יותר מדי - איך אפשר ללמד אותו? 3. הוא מדי פעם מיילל (ישן שעה-שעתיים ואז מתחיל ליילל) - איך מתמודדים עם זה (בנתיים ניסיתי להאכיל אותו כשהוא מיילל, לפעמים זה עוזר ולפעמים לא..). 4. יש לנו כלבה בבית - היא כל הזמן יושבת ליד החדר בו הוא נמצא (סגור - אנחנו קצת חוששים שתנסה לשחק איתו באגרסיביות), האם כדאי לתת לה לרחרח/ללקק אותו, או שעדיף להשאיר נפרדים בינתיים...? חוץ מזה, אשמח לעוד עצות לטפל בפיצפון ודברים שלא חשבתי עליהם... דרך אגב - אם מישהו במקרה מחפש גורון חמוד - אחרי שהוא ישתקם קצת ויגדל אנחנו בהחלט נחפש לו בית... תודה רבה מראש, ענבר
אחה"צ טוב לכולם, אתמול בצהרים מצאנו על הכביש גור חתולים קטן ומבוהל (צירפתי תמונה של הקטנצ'יק