גור חתול

rinamlo

New member
גור חתול

צהרים טובים!

מצאתי ביום ראשון גור חתול בין שני מכוניות בחניון של מרכז מסחרי, זה חניון פעיל ופחדתי שידרסו אותו אני מכירה את האזור ולא ראיתי חתולה שעוברת בין הרכבים, לפי דעתי היה בתוך אוטו ונפל ממנו. נגשתי אליו הוא היה מיובש מאוד, עיינים מודלקות וסגורות, לא מיילל.
התחלתי לטפל בו (אוכל, שתן) בעיקר בניקוי העינים ומרחתי משחה, תוך מספר שעות החל להתאושש ולהשמיע יללות. הגור כיום מצבו טוב אוכל עדיין בעזרת המזרק, משחק איתי אך עדיין העינים הוא הנושא המטריד.
עין ימין מכוסה עדיין בשכבה אדומה, עין שמאל מכוסה חלקית, בכוונתי ללכת לוטרינר היום/מחר אך בנייתים רציתי לשאול, כמה זמן עד שהעיניים של הגורים נפתחים לגמרי?

החתולה שלי המליטה לא מזמן

ממה שזכור לי העניים נתפחו אחרי 10 ימים בערך. מה להערכתך גילו של הגור? האם כבר מסוגל ללכת בעצמו? את יכולה לקחת מזון יבש של לה קט ולהרטיב אותו במים פושרים ולתת לו לאכול (מגיל חודש).

rinamlo

New member
אתמול גיליתי שהוא כבר גדול

בלילות הוא היה בגינת הבניין ויצא מתוך קופסת הקרטון שלו לרחרוחי שטח, אתמול ראיתי במו עיני (השוויץ) שהוא מסוגל לעשות צרכים לבד, ללקק את האוכל מתוך הקערה.
היום השארתי אותו לבד בגינה עם אוכל ועדיין אגיע לבקרו בצהרים ולקראת הערב.
סביר להניח שהוא לקראת גיל חודש, שמצאתי אותו היה ממש מותש, כיום לאחר 4 ימי טיפול מלאים הוא ממש גור חתול שובב ומתוק.

פתיחת עיניים

העיניים אמורות להיפתח לחלוטין בסביבות 10 ימים.
אם יש רקמה אדומה - זה בדר"כ מעיד על דלקת.
על מנת לתת את הטיפול המתאים יש צורך לגשת לווטרינר - מה שכתבת שאת מתכוונת לעשות.

rinamlo

New member
אכן יש דלקת

הייתי אצל וטרינר, היא בת חודש וחצי בערך, יש קרום שמעיד על דלקת והיא מטופלת במשחת עיניים ומשתפר מיום ליום. כרגע היא נמצאת אצלנו בבית, קיבלה טיפול נגד פשפשים מסתובבת וגודלת ומנסה למצוא חן בעיני החתולה הבוגרת שלנו (בת 10).

למעלה