גור וארגז צרכים

m i c h m i c h

New member
גור וארגז צרכים

נמצא אצלי גור בן חודש ושבועיים. הוא עדיין לא מוכשר בפעולת הכיסוי וכאשר הוא מסיים עם צרכיו ורוצה לכסות לפעמים הוא נוגע בהם עם הרגל ואז מסתובב ככה בבית. כדי למנוע את זה אם אני רואה אותו עושה אז או שאני ישר כשהוא מסיים מוציאה אותו מהארגז או שאני ישר מוציאה את הצרכים לפני שיתחיל לכסות. האם זה יכול להוביל לכך שבעתיד הוא פשוט לא יכסה את הצרכים או שזה אינסטינקט שאני לא יכולה לפגוע בו?

כיסוי צרכים

הוא אינסטינקט אצל חתולים - הם עושים את זה ממש מגיל צעיר וגם אם הם גדלים ללא אמא (והמטרה הוא כיסוי העקבות שלהם מפני טורפים), כך שאני מניחה שקשה לפגום באינסטינקט הזה ... ובכל זאת , לא הייתי עושה כמוך למרות שאני מבינה ומזדהה עם האובססיה
שלא ילכלך את כל הבית אם הצרכים רכים וזה נמרך... הייתי מטפלת בזה ודואגת לשיפור מרקם הצואה (אולי האוכל לא טוב לו) אם אין בעיה כנ"ל - אז לתת לו לכסות ומייד כשהוא יוצא מהארגז לנקות לו בעדינות עם מגבון לח את כף הרגל, כך שמחד ישאר נקי ומאידך לא תיווצר איזשהי התנייה שלילית לכיסוי הצרכים. כשהמוטוריקה שלהם משתפרת, גם התופעה הזו נפסקת אז רק צריך עוד קצת סבלנות
.

m i c h m i c h

New member
הצרכים אכן רכים

וזה בגלל שהוא לא שלי אלא באומנה ולכן מקבל אוכל לא מהדירוג הכי גבוה וגם האוכל היבש מתוגבר בשימורים שגם הם לא פרימיום...

בתור התחלה הייתי מפסיקה עם השימורים

ביחוד אם הם לא מאד איכותיים - זה מאד יכול להיות הגורם לצרכים הרכים. להמתין כמה ימים ולראות אם יש שיפור. לא לתת תוספות גם כמו מוצרי חלב למיניהם..... זה גם עושה להם לא טוב. לתת לו רק מים לשתות ולעודד אותו לשתות הרבה כדי למנוע התייבשות. האוכל היבש - לפחות זה מזון גורים? הערכים התזונתיים שונים בין מזון גורים לזה של בוגרים וחשוב שיקבל את כל מה שהוא זקוק לו.... ברור לי שההשקעה בגורי אמנה היא לעיתים מעט נמוכה יותר - ישנם מזונות גורים איכותיים מספיק ושאינם עושים חור בכיס.

m i c h m i c h

New member
תשובות

האוכל היבש שהוא מקבל הוא אוכל של גורים. לא נותנת לו שום תוספות, אבל מכיוון שהוא בקושי אוכל את האוכל היבש והוא ממש רעב אני מתגברת לו בשימורים ומערבבת כפית/2 כפיות שימורים ביבש כדי שיאכל. משום מה שזה רק היבש הוא לא אוכל והוא ממש רעב ומציק שאתן לו אוכל. מים יש לו זמינים וטריים כל הזמן.

נסי להרטיב את היבש במקום

להוסיף לו שימורים. פשוט לשים מעט מזון יבש במים רותחים עד שיתנפח, לקרר טיפה ולתת לו - זה גם רך יותר, יש לזה יותר ריח ולכן אולי יפתה אותו יותר וזה בלי השימורים שיש סיכוי טוב לדעתי שהם הגורם לצואה הרכה. אין ספק שהם מעדיפים שימורים - אבל נשמע שזה לא מיטיב עימו ולטווח הארוך לא מומלץ בכל מקרה להרגיל אותו לאכול רק כשהמזון מעורבב עם בשר.... הוא אולי יסרב בתחילה אבל כשיהיה מספיק רעב הוא יאכל.

m i c h m i c h

New member
עדכון-אוכל יבש

אתמול שכנעתי אותו לאכול רק אוכל יבש בארוחה אחת ואח"כ הוא הקיא אותו. זה לא קורה כשהאוכל מעורבב בשימורים...אני כבר לא יודעת מה לעשות

maymeital2

New member
היי

תנסי אוכל יבש של רויאל קנין מעורבב עם קצת שימורים ID..ככה עשיתי לבני חודש וקצת והצורה הפכה לאט לאט לקשה

לא להתייאש ../images/Emo13.gif

האם הוא הקיא הכל? האם הקיא רק פעם אחת? צריך ראשית לבדוק שההקאה קשורה למזון ולא למשהו אחר ולכן שאלתי אם זה היה חד פעמי.... יתכן שהוא דווקא התלהב מהיבש, אכל מהר והרבה ולא שבר את הגרגרים כמעט- ולכן הקיא אח"כ. הייתי מנסה שוב כשאת לידו ושמה לו כמות מוגבלת ורואה איך הוא אוכל..... אם יקיא שוב ובנוסף להקאה יראה מעט חלש, עייף, חם - אולי הוא חולה.....וזה כלל לא קשור לאוכל. ואם זה קשור לאוכל - אז שוב - או לשבוא את הגרגרים היבשים אם הם גדולים מידי, או בכל זאת להרטיב אותם. בסוף זה יצליח

m i c h m i c h

New member
הוא הקיא סה"כ פעמיים

בשתי הפעמים זה אחרי שהוא אכל רק אוכל יבש. יכול להיות שהוא לא לועס אותם מספיק טוב. אבל זה גרגירים די קטנים בשביל גורים.

בעיקרון חתולים לא לועסים

הם מקסימום שוברים את המזון לפיסות קטנות יותר ואז בולעים שלא כמו כלבים שנוטים יותר ללעוס לפני הבליעה. אולי הוא היה ממש רעב? ואכל יותר מידי ומהר מידי? הייתי ממשיכה לנסות את היבש כפי שהוא ורואה אם ההקאות ממשיכות - אם כן אז פשוט להרטיב אותו וכמובן לוודא שהוא שותה מספיק

למעלה