גורפס והירו

DDN

New member
המנוע שלהם הוא השיטה עצמה.

כידוע לי, אין שם למנוע. למה זה משנה?

Shadowmage

New member
GURPS

מכיוון שאני לא משחק ב HERO ולא יצא לי לקרוא את הגרסה העדכנית, אני לא אתיימר לתת מידע על השיטה הזו. על GURPS, לעומת זאת, יש לי הרבה מידע. GURPS היא שיטת כשרונות המבוססת על ק6.עבור כל פעולה של הדמויות יש מספר מטרה שצריך לגלגל פחות או שווה לו ב 3ק6. יש ארבע תכונות: כוח, זריזות, IQ ובריאות (HT). במהלך יצירת הדמות "קונים" את הערך הרצוי בכל תכונה בהתאם למספר הנקודות שיש לדמות. התכונה הממוצעת היא 10 (ולכן עולה 0 נקודות). שיפור של נקודה ב HT ובכוח עולה 10 נקודות. שיפור בIQ ובזריזות עולה 20 נקודות. השלב הבא הוא לבחור יתרונות וחסרונות לדמות. זהו חלק רחב מאוד בספר (כמעט רוב הסםר הראשון מתעסק רק בזה). היתרונות כוללים דברים פשוטים כמו עושר, מעמד חברתי, יוםי וכו' וגם דברים יותר אקזוטיים כמו כוחות טלפתיים, יכולת לעוף, חסינות לנזק וכו'. השלב השלישי הוא לבחור את הכשרונות של הדמות הכשרונות מושפעים ישירות מהרמה של התכונה הרלוונטית. לדוגמה: כשרון בחרב הוא תלוי זריזות. השקעה של נקודת דמות אחת בכשרון הנ"ל תיתן רמת כשרון השווה ל(זריזות-1). רמת הכשרון היא מספר המטרה שצריך לגלגל (או מתחת לו) כאשר מנסים לבצע פעולה. אם נשתמש בדוגמה שקודם ונניח זריזות 13, אזי לדמות יש כשרון חרב של 12 והיא צריכה לגלגל 12 או פחות בגלגול של 3ק6 ע"מ לפגוע. כמות הכשרונות בשיטה גדולה מאוד וכוללת גם כשרונות שתלויים זה בזה ורמה גבוהה באחד משפיעה על האחרים, כשרונות מדעיים / מודרניים, כשרונות עתידניים וגם כשרונות "הוליוודיים" (כמו "פריצת מחשבים"). שיטת הקרב עצמה פשוטה יחסית, כוללת גם אפשרויות התקפה שונות (התקפה ישירה, feint, all-out attack) וגם אפשרויות הגנה שונות (התחמקות, חסימה עם נשק, וחסימה עם מגן) וגם אזורי פגיעה והסברים מפורטים על תנועה בזמן לחימה וכו'. עם זאת ישנם גם חוקים לשיטת קרב פשוטה יותר וזורמת יותר כך שאין מחויבות להסתבך עם החוקים. השיטה עצמה פשוטה והגיונית להבנה, ומאפשרת לשחק בכל עולם ובכל רמת מורכבות שתבחר תוך שימוש רק בספרי החוקים הבסיסיים (2 ספרים). כמובן שעוזר מאוד אם יש גם ספרים שקשורים לעולם המסויים בו רוצים לשחק אבל זה לא חובה בכלל.

למעלה