האבל הפנימי שלי
אני כרגע יושבת עם חברה שלי שאמא שלה חולה, חולה בסרטן. ומדברות על מה שעובר עליה, על מה שעבר עליה והיא אמרה שלי שאבל נערך בערך כשנה, תחושת האבלות.... אני שאיבדתי את אימי בגיל 16.30 מסרטן השד יודעת שאבל לא נמשך רק כשנה ואולי ניתן לחלק את העניין לשני מצבים האבל הפנימי והאבל החיצוני. האבל החיצוני אולי מתמשך כשנה. זאת אומרת שאנו מתנהגות איך שהמשפחה רוצה לראות אותנו איך שהחברה רוצה לראות אותנו, עם כושר הישרדות גבוה את באבל אבל "חייבת" להמשיך בחיים, לחייך, ללמוד, לעבוד, לצאת,לבלות, להתחתן וכו'. כולם מסביבך אומרים לך זה הגורל, אין מה לעשות זה החיים, היא סבלה מאוד ועדיף כך, את, את צריכה להמשיך בחייך, את יש לך עוד עתיד את עדיין צעירה... ולאף אחד אין מושג שמה שאני רוצה בגיל 16.30 זה בסה"כ להתאבל על אימי שנקטפה בדמי ימייה (דרך אגב אני היום בת 32) ואילו האבל הפנימי נמשך יותר משנה הרבה יותר משנה הרבה הרבה יותר משנה, אני בת 32 כבר שנה בטיפול פסיכולוגי ועדיין מבינה שאני מתאבלת האבל הפנימי הוביל אותי לעשן בכמויות, להפחית במשקל, להכנס לדכאון סמוי שארך שנים ולמרות שבאבל החיצוני לכאורה הייתי מאוששת.באבל הפנימי עד היום אני מתגעגעת אליה, חושבת עליה, כועסת עליה אבל כבר כועסת פחות והכי כואב באבל הפנימי שהיא לא מכירה את הנכדה שיש לה בת ה 5.5 לא נורא שלא הכירה את הבעל שלי-הגרוש שלי אבל הכי כואב באבל הפנימי שהיא לא מכירה את הנכדה ואת הנכדים שיבואו. והכי קשה ואין לזה גיל שכשאני צריכה מישהו שיחבק אותי שיהיה איתי שישמור על הילדה שלי שאני במצוקה, ו/או במצוקה כלכלית או שאני פשוט מרגישה חסרת בטחון אין באמת למי לפנות ולכן הצער הכי חזק שלי הוא שלא הספקתי לבקש סליחה, לבקש סליחה על שהיא חלתה בגיל הנעורים שלי ואני הייתי בפאן של החיים שלי וברחתי מהמחלה שלה כי באמת פחדתי, פחדתי להתמודד עם אמא שהייתה חזקה מאוד ונהפכה להיות חלשה, כמו עלה נידף ברוח כמו דף שתלוש מהספר כמו אשליה שאינה שייכת למציאות. ואם אני מדברת על האבל פנימי אז אין לזה זמן ובכל אופן אצלי זה לא נערך שנה בלבד מאחר ואני לא אמרתי לאימי שאני אוהבת אותה ולכן יש תחושה כאילו לעולם לא אוכל לסגור מעגל ותמיד ישאר חלל כי כעסתי עליה על כך שהיא הלכה והשאירה אותי בעולם כה קשה לבד. לכן אמרתי לחברתי השבוע שלא תשכח לאמר לאמה שהיא אוהבת אותה למרות כל הכעסים. ואני, אני עדיין מתגעגעת לאימי באבל הפנימי שלי שמסתבר נמשך עד היום. אני קוראת לזה האבל הפנימי הסודי שלי !!!!