אני לא נגדך
אני נגד רבייה ונגד זה שאנשים שחדשים בתחום כבר יחשבו על המלטות. אני כל הזמן רואה את זה, אין לאנשים עוד חמוס והם כבר חושבים לי על רבייה.. בקשר למאמר, הוא נכתב ע"פ ניסיון אישי ולא לפי מידע מדעי.. לכן המלצתי לך עליו, ואם את רוצה את דעתי האישית, בבקשה : המלטה היא דבר מאוד מסוכן וקשה יש סיכוי של 50 50 שתאבדי את החמוסה שלך גם אם זה בפיקוח וטרינר, האם את מוכנה לקחת את הסיכון? במיוחד שאת חדשה בתחום. נגיד שהכל עבר בשלום את באמת מוכנה להוצאה הכספית של 4-12 גורים (מי יודע כמה יצאו) בהתחלה הם קטנטנים הכל טוב ויפה אחרי 3 שבועות כבר יש לך חמוסונים קטנים שמתרוצצים בכל מקום מחרבנים בכל פינה ואם זה לא מספיק גם ההורים מתחילים לחרבן איתם (אם כבר, אז כבר) ההוצאה הכספית של האוכל (אוכל איכותי כמובן) היא ענקית תחשבי שבחודש הולך שק ל2-3 חמוסים אז תוך כמה זמן הולך שק של 4 קילו ל4-12 (לא כולל ההורים) גורים מה שגם הם אוכלים פי 2 בכמות מההורים.. ונגיד שעברת את כל זה, באמת בא לך לקחת על עצמך את האחריות של מציאת בית מצויין (לא טוב, מצויין) לכל הגורים? את באמת תעשי סלקציה לכל מי שיבוא וידרוש גור? את תבדקי כל אחד ואחד מה הוא באמת מבין בחמוסים? ותאמיני לי הרוב לא מבינים כלום.. את מוכנה לקחת אתה סיכון ש"תתקעי" עם גורים בבית לשארית חייהם? אם וזה באמת יהיה המצב את חושבת שיהיה לך את הכסף לגדל בבית מי יודע כמה חמוסים? אני יכולה להגיד לך שאת ניקיטה, הבת של החמוסים שלי בכלל לא תיכננתי להשאיר, אבל לא מצאתי לה קונה טוב מה שגם יותר קשה למצוא לנקבות בית אפשר להגיד שנתקעתי איתה, ובגלל זה ויתרתי על דברים אחרים.. בקיצור זה כיף לגדל את הגורים באמת שכן, אבל זה לא משחק, הם לא בובות יש להם צרכים, אני באמת ובלי להעליב לא חושבת שתוכלי לדאוג לכל הצרכים שציינתי פה, ולא שאני רואה את עצמי מעלייך אבל גם לי זה היה קשה.. את ההחלטה כמו תמיד את תעשי, אבל באמת אם בא לך להנות נטו מחמוסים בריאים בלי יותר מדיי בעיות ודברים על הראש.. תעקרי ותסרסי ובכלל אני לא ממליצה לקנות זוג על ההתחלה. זהו.