גורים גורים גורים

ארמורגם

New member
גורים גורים גורים

אז סוף סוף שחררתי את קטנצ'יק מהבידוד, והבחור התגלה כערס רציני.
כל מה שיש לו בראש זה לשחק לשחק לשחק.
איתי הוא עדין, לא משתמש בציפורניים, אבל כלפי כל שאר החפצים הוא פחות מתחשב.

השאלה שלי איפה עובר הגבול? מה לאפשר לו לעשות ומה לא?
למשל, עכשיו הוא מתעלל בקרוקס שלי, כולל נשיכות.
לעיתים הוא נושך לי את המכנסיים מתוך משחק ומנסה לטפס עליי.

אני לא רוצה לאסור עליו לעשות הכל, כי אז הוא יראה אותי בתור דמות לא הכי חביבה.

Yukita

Well-known member
מנהל
will my kitten be evil forever?

שאלה אמיתית לגמרי מפוסט אמיתי לגמרי בעולם הוירטואלי

&nbsp
בגיל הזה, הם מופרעים על כל הראש. אין בזה שום דבר מוזר, וזה גם לא אומר כלום לגבי האופי בעתיד. כקורא בפורום הזה, ודאי ידועות לך הגישות לעניין... הגישה האישית שלי היא שעם או בלי נסיונות חינוך, מרבית ההתנהגויות האלו נעלמות עם הגיל. אתה יכול לבזבז אנרגיות בחינוך קשוח, אבל כנראה יעבור גם בלי זה. ציפורניים ונשכנות הם מאפיין מאוד חזק בגילאים הצעירים. הקטע הזה לרוב מתמתן מאוד כשהם מפתחים יכולות קפיצה טובות (סביבות גיל 3 חודשים) ואז כמובן יש בעיות אחרות וחדשות לחלוטין.
&nbsp
אתה כן יכול לעודד את המשך העדינות אתך - להוריד אותו ממך ולהפסיק אינטראקציה אם האדון הצעיר מדרדר לנשכנות איתך. בכל הנוגע לחפצים דוממים כמו הקרוקס המעונים שלך, זו החלטה שלך האם להשאיר אותם במקום שבו הקטנצ'יק יכול להמשיך להתעלל בהם או לא. בהחלט רצוי שיהיו לו דברים שמותר מבחינתך להתעלל בהם.
&nbsp
כידוע, העצה היעילה ביותרה היא - גור נוסף... אין מה לעשות, זה פשוט עובד. הם מפעילים את הכוחות שלהם האחד על השני ומעייפים זה את זה. הם גם לא מתעייפים זה מזה, בניגוד לחפצים דוממים שהם משמידים ואז עוברים לדבר הבא. ההנחה שלי היא שאינך בקטע של גור נוסף כרגע, אז הפתרון הוא באמת כל פעם לזרוק לו משהו כמו כדור ספוג, בובה או כרית ישנה ולתת לו להתחרע על זה.

Yukita

Well-known member
מנהל
אתה יודע שאם יש לך ערס

אפשר לקרוא לו גורמט?

&nbsp
באופן כללי, טיפוס עם הציפורניים עובר כשיכולות הזינוק והקפיצה משתכללות. בשלב הביניים יש שילוב כזה של זינוק ואז טיפוס עם הציפורניים, מה שיכול להיות מאוד מזיק לדברים כמו וילונות, כיסויים ומפות שולחן

&nbsp
מרגע שמתחילים ברצינות לזנק, כמובן יכולים גם להגיע להרבה יותר מקומות ואז התקרה היא הגבול... מצד שני, בדרך כלל רובם מרגיעים עם הנשכנות.

ארמורגם

New member
מתי החתולה שלי תתחבר איתו?

אני כבר תקופה שוקל להביא לחתולה שלי צעצוע, שתהיה לה חברה בשעות הארוכות שאני נמצא בעבודה, מאז שהחתול שלי הלך לעולמו... היא מאוד עדינה באופיה, ובמפגשים הראשונים עם הגור, כשהוא עוד היה בבידוד, היא רק היתה עושה לו כמה נשיפות רפות למען הפרוטוקול והולכת לדרכה.

מאז ששחררתי אותו, היא ממש מסכנה. היא פוחדת ובורחת ממנו. היא הפסיקה להסתובב על הרצפה, וחיה על הגובה (כי הוא עוד לא מגיע). היא הפסיקה לשחק ואיבדה את שמחת החיים שלה. היא חיה בחרדה תמידית! אם זה יימשך ככה, אני אחפש לו בית, כי זאת ממש לא היתה כוונתי עבורה.

ושאלה נוספת, איך לא דורכים עליו? הוא כל כך תזזיתי, ותמיד מסתובב בין הרגליים שלי, שהיתה לי הרגשה שזה יקרה מתישהו. ואכן זה קרה. פעם ראשונה שדרכתי עליו. למזלי זה היה ממש בקטנה. הקצה של הקרוקס (המפורסמים) דרכו לו על הרגל. הפצפון היה כל כך בהלם מנקמת הקרוקס, שאפילו לא הצליח לצעוק. הוא פשוט השתנק, עד שהבנתי שהוא נמצא מתחת לנעל! זה היה כל כך מכמיר לב...

תודה על ההצעה לשם. אני חושב לקרוא לו חזן, משתי סיבות. אלף, כי יש לו חצי-זנב, ובית כי בתור ערס קטן הוא מזכיר את המקור.

Yukita

Well-known member
מנהל
הוא בסדר?

דריכה כן יכולה לגרום לפציעה קשה. הוא נראה בסדר?
&nbsp
זו באמת בעיה. כרגע הוא יחסית עדיין מאוד צעיר ולכן לא הייתי משחררת יותר מדי זמן בכל הבית אלא מגבילה חלק מהזמן (ודאי כשאינך בבית), אבל הדבר היחיד שתוכל לעשות זה להתרגל בזמן הקרוב להביט ברצפה ואיפה אתה דורך. בקרוב זו כבר לא תהיה בעיה כזו גדולה - הוא יגדל ויהיה לך קל יותר לראות איפה הוא, אבל כרגע זה קצת מסוכן ולכן צריך להיות מאוד זהירים. אפשר להחזיק במקומות כמו שיש המטבח צעצוע או שניים שתוכל לזרוק רחוק ממך כדי לעודד את הגור לרוץ אחרי הצעצוע ולתת לך מרווח תנועה.
&nbsp
באשר לחתולה הבוגרת, קודם כל לא להלחץ. יש לה כרגע הרבה אפשרויות לעלות לגובה ולהתרחק, וזה מה שהיא צריכה - לתצפת, וכך גם להתרגל לרעיון שיש גור בבית. אמנם יש מקרים (מעטים יחסית, יש לומר) שבהם החתול או החתולה הבוגרים מסרבים להתרגל לחתול או לגור חתול חדש בשטח, אבל הרוב המוחץ פשוט צריכים את הזמן שלהם. לפי העדויות שלך, הגור גם מאוד תזזיתי בשלב הזה, וחתולים בוגרים נוטים להתעצבן מהתזזיתיות. כידוע, קצב השיגועים עולה, מתיישר ואז יורד - אז בעיקר צריך להיות סבלניים.

ארמורגם

New member
הוא בסדר גמור

שניה אחרי הוא כבר שכח מזה והמשיך לשחק.
אני כבר רגיל להסתכל לאן אני הולך, זה הרגל של שנים. יחד עם זאת, תאונות קורות.
הבית מלא צעצועים, לא משעמם פה.
בינתיים אני סוגר אותו בלילה. הוא משתף פעולה וישן או משחק בשקט, ובבוקר כשהוא שומע שקמתי הוא מבקש לצאת.
כשאני הולך לעבודה אני משחרר אותו, אחרת הוא באמת יהיה סגור ללא שום אינטראקציה במשך המון שעות.

לגבי החתולה, בהתחלה היא באמת תצפתה מסקרנות, אבל עכשיו היא צופה רק כדי להתרחק ממנו כמה שיותר. במקרים הבודדים שהוא מצליח להפתיע אותה, היא נושפת בפאניקה ובורחת. אני חושש שהיא מפתחת הרגל שמאוחר יותר יהיה קשה לשנות. אני לא רוצה לגדל חתולים עוינים. אוף...

Yukita

Well-known member
מנהל
אתה יכול לנסות קצת לעבוד על העניין

למשל - להציע לשניהם קצת אוכל רטוב או חטיף ממש טעים בו זמנית, לא אחד ליד השני בתחילה אבל בהחלט באותו חדר. האם הגב' הנושפת היא בעלת איזו חולשה ידועה למשהו בסגנון טונה או אוכל טוב אהוב?

ארמורגם

New member
תודה על הרעיון

אכן ניסיתי להאכיל אותה במזון רטוב, אבל כל עוד הוא בטווח הראיה או אפילו אם הוא בחדר אחר אבל מיילל או משחק בצעצועים שעושים קולות, היא מסרבת לאכול.
&nbsp
יחד עם זאת, היום אולי היה שיפור ממש קטן. היא הסתובבה על הרצפה, ולא ברחה ממנו מיד, אלא רק אחרי כמה שניות. זה אולי לא נשמע משמעותי, אבל זו מגמת שיפור. הלוואי שימשיך!

למעלה