היי טל,
יירשם בפרוטוקול כי אני לא מכיר את הגורו עליו סיפרת, לא מכיר את משנתו כך שאני מאמין כי אני חף מכל דעה קדומה עליו. ראיתי לנכון להתייחס להודעתך העיקר לאחר שאני בן אדם שהתעסק עם מדיטציות ואימונים איזוטרים במזרח(סין), אמנם רוב משקל האימונים שלי אינו היה על היכולות האיזוטריות אך הם לקחו חלק חשוב ובאופן קבוע מהאימון היומיומי שלי. במהלך אותה תקופה בה התאמנתי ובעיקר לאחר שחזרתי לארץ ראיתי כי ינשה תופעה של "רוחניות"(כן אלו הן מרכאות כפולות). אנשים רבין בארץ ובעולם חושבים כי אם הם ישבו בתנוחת לוטוס וינשמו עמוק ולאט אז הם עושים מדיטציה ומתקרבים לנירוואנה בצורה זו. אנשים חושבים שאם הם מדברים לאט ורגוע ובשליטה עצמית אז הם רגועים ומקרינים רוגע יש לי דוגמאות רבות אחרות. למעשה מה שהם אינם מבינים הוא כי הם מתמקדים בטפל, ישיבת הלוטוס, נשימה נכונה, רוגע ודיבור שליו הם רק תבניות חיצוניות הן רק כלי טכניקה ותו לא! הם לא מבינים כי עיקר האימון הוא לא על הנשימה, על הישיבה אלא על משהו עמוק הרבה יותר. אני לא מואר, ואני לא מודט באופן קבוע, אבל אני כן עושה צ'י גונג באופן קבוע וחשתי ועברתי תהליכים מסויימים בשביל כן להעביר ביקורת על תפיסה מוטעית של אנשים. היתה לי ידידה שחשבה כל הזמן שאם היא תשב בתנוחת רגליים וידיים מסויימות אז היא בדרך לשם...היא פספסה את המטרה. בסין לאחר שנפגשתי עם מורים ומאסטרים לרוב ורובם ברמות גבוהות מאוד ומאידך גם נפגשתי עם הרבה שרלטנים. דבר אחד משותף מצאתי בשתי קבוצות אלו: מי שמדבר הרבה על אנרגיות והארה רחוק ממנה אלפי מיילים, מי שלא מדבר ולא מזכיר אותה כלל, הוא כבר שם!!!! לאחר ההקדמה המייגעת הזו למה הצבתי אתגר זה? אז ככה: 1. להוכיח כי כל אחד יכול להיות גורו(כמו שאני הייתי שלך למשך ה 24 השעות האחרונות) 2. הטכניקה אינה העיקר ואינהה חשובה כלל, עושים טעות אלו המתרכזים בה. 3. מבלי לדעת מיהו הגורו מהרג'ה עלה שם ריח המזכיר כת במידת מה, השתחוות לתמונתווכו', אני מבין כי כל אלו היו מעשים של נערים צעירים ןמפשי דרך למינהם. 4ץ העובדה שלא חזרת לשם לא נבעה משינוי שעברת בצבא, אלא מהבנה שלך כי אכן יש משהו לא אמיתי בכך השאלה אם אתה מודה בכך בלב שלם או לא. שוב למען הסר ספק איני מכיר את הגורו או כל מאמין אחר בקבוצתו. ושוב פעם זו היא רק דעתי הצנועה ואין לה כל חשיבות. חנן