גורו מהרג'י

fa jing

New member
אפשר להציב אתגר...?

אם בא לך כמובן. לאחר שתקרא הודעה זו, קח לך 10 דק' הפסקה, אל תחשוב על כלום, לא על הגורו לא עליי(ככותב ההודעה) או על שום עניין אחר כרגע. לאחר אותן 10 דק' גש, פנק את עצמך בכוס תה, אבל יש תנאי: נסה לחשוב על אותם עלי תה שנקטפו , יובשו ועובדו , נסה לחשוב על כל הדרך אותה הם עברו משיח התה ועד לכוס שלך. במקביל נסה להיות מודע לכל שלב בו אתה מכין את כוס התה שלך. הרתחת המים, הוספת עלי התה לכוס, מזיגת המים,הריח, האדים העולים מהכוס, כל לגימה בדרכה מהכוס דרך הוושת לקיבה ...נסה להיות בתודע לגבי כל אלו ועוד שלבים אחרים. לאחר שתסיים לשתות את הכוס, גש להודעה שלך שקישרת למעלה קרא אותה שוב...ואז נסה להיות כנה עם עצמך ולראות מה אתה חושב על הגורו ועל אותה תנועה ובעיקר על כותב ההודעה. כנות זו מילת המפתח כאן. אשמח אם תוכל לשתף אותנו..... ולמה כתבתי את כל זה?.... מסקרן לא....? אם תעמוד באתגר אוכל להשלים את מלאכתי ולומר מדוע הצבתי את האתגר הנ"ל. חנן

עשיתי כך (או לפחות ניסיתי)

התהליך שהולכת אותי בו הביא אותי למצב פנימי מדיטציוני, שלו, מרוכז, מתבונן, וזאת למרות שעשיתי את זה בזמן העבודה, מה שהוא לא בבחינת תנאים אופטימליים וכך קראתי את ההודעה. לא חשתי שאני מסוגל להתנתק מכותב ההודעה ולבחון אותו, קראתי את הדברים מבפנים, המצב המדיטציוני בו הייתי גרם לי להתקרב אל התחושות שתיארתי שם ותוך כדי קריאה חשתי קרוב יותר לכל אלה כולל "הכותב", האנשים והגורו. מה אני חושב עליהם? מה אני חש כלפיהם? המון אהבה יחד עם מידה רבה של קינאה. כשנאלצתי להודות בכך שאיני יותר חסיד של גורו מהרג'י חשתי כמו מלאך שגורש מגן עדן ועד היום יש בי געגוע אל אותו מקום שבו התנודה הפנימית היא מרכז התודעה. לגבי השאלה האחרונה, למה כתבתי את כל אלה, כאן יש צורך בפתיחות גדולה עוד יותר מצידי. גורו מהרג'י הוא נקודה טעונה בביוגרפיה שלי, אצל מרבית האוכלוסיה הוא נתפס עם סטיגמות ושיפוטים ופעמים רבות מצאתי עצמי עומד מול טענות על הגורו השמן והעשיר עם החסידים השוטים שלו (כלומר אני) ועם הזמן למדתי להצניע את הנקודה הזאת על מנת למנוע שיפוטים מיותרים. את ההודעה כתבתי בעקבות בקשה של גולש בפורום מדיטציה אבל חשתי שהבקשה שלו איפשרה לי להוריד מעצמי נטל של טאטוא, לשים את הנקודה הקונטרוברסלית הזאת על השולחן וללכת עם זה הלאה. עכשיו אליך.

fa jing

New member
היי טל,

יירשם בפרוטוקול כי אני לא מכיר את הגורו עליו סיפרת, לא מכיר את משנתו כך שאני מאמין כי אני חף מכל דעה קדומה עליו. ראיתי לנכון להתייחס להודעתך העיקר לאחר שאני בן אדם שהתעסק עם מדיטציות ואימונים איזוטרים במזרח(סין), אמנם רוב משקל האימונים שלי אינו היה על היכולות האיזוטריות אך הם לקחו חלק חשוב ובאופן קבוע מהאימון היומיומי שלי. במהלך אותה תקופה בה התאמנתי ובעיקר לאחר שחזרתי לארץ ראיתי כי ינשה תופעה של "רוחניות"(כן אלו הן מרכאות כפולות). אנשים רבין בארץ ובעולם חושבים כי אם הם ישבו בתנוחת לוטוס וינשמו עמוק ולאט אז הם עושים מדיטציה ומתקרבים לנירוואנה בצורה זו. אנשים חושבים שאם הם מדברים לאט ורגוע ובשליטה עצמית אז הם רגועים ומקרינים רוגע יש לי דוגמאות רבות אחרות. למעשה מה שהם אינם מבינים הוא כי הם מתמקדים בטפל, ישיבת הלוטוס, נשימה נכונה, רוגע ודיבור שליו הם רק תבניות חיצוניות הן רק כלי טכניקה ותו לא! הם לא מבינים כי עיקר האימון הוא לא על הנשימה, על הישיבה אלא על משהו עמוק הרבה יותר. אני לא מואר, ואני לא מודט באופן קבוע, אבל אני כן עושה צ'י גונג באופן קבוע וחשתי ועברתי תהליכים מסויימים בשביל כן להעביר ביקורת על תפיסה מוטעית של אנשים. היתה לי ידידה שחשבה כל הזמן שאם היא תשב בתנוחת רגליים וידיים מסויימות אז היא בדרך לשם...היא פספסה את המטרה. בסין לאחר שנפגשתי עם מורים ומאסטרים לרוב ורובם ברמות גבוהות מאוד ומאידך גם נפגשתי עם הרבה שרלטנים. דבר אחד משותף מצאתי בשתי קבוצות אלו: מי שמדבר הרבה על אנרגיות והארה רחוק ממנה אלפי מיילים, מי שלא מדבר ולא מזכיר אותה כלל, הוא כבר שם!!!! לאחר ההקדמה המייגעת הזו למה הצבתי אתגר זה? אז ככה: 1. להוכיח כי כל אחד יכול להיות גורו(כמו שאני הייתי שלך למשך ה 24 השעות האחרונות) 2. הטכניקה אינה העיקר ואינהה חשובה כלל, עושים טעות אלו המתרכזים בה. 3. מבלי לדעת מיהו הגורו מהרג'ה עלה שם ריח המזכיר כת במידת מה, השתחוות לתמונתווכו', אני מבין כי כל אלו היו מעשים של נערים צעירים ןמפשי דרך למינהם. 4ץ העובדה שלא חזרת לשם לא נבעה משינוי שעברת בצבא, אלא מהבנה שלך כי אכן יש משהו לא אמיתי בכך השאלה אם אתה מודה בכך בלב שלם או לא. שוב למען הסר ספק איני מכיר את הגורו או כל מאמין אחר בקבוצתו. ושוב פעם זו היא רק דעתי הצנועה ואין לה כל חשיבות. חנן

מעולם לא עשיתי מדיטציה

ומעולם לא התקרבתי לנושא הזה. לכן, לא כל המונחים בהודעות כאן היו מובנים לי. ויחד עם זה אני מרגישה שאני רוצה לשתף אתכם בתחושה ראשונית שעלתה לי מתוך הקריאה של המילים האלה (חנן, למרות שהפנית לטל את ההמלצה לקחת 10 דקות ולחשוב על כוס התה, הרשיתי גם לעצמי לקחת 10 דקות וחשבתי על האמור כאן [ולא על הטוסט שאכלתי בינתיים "כמה יגיעות יגע האדם עד ש..."]). וגם לאחר אותן 10 דקות נשארה אותה תחושה מרכזית: מילות השיח שעלו כאן הן ממש מילים "דתיות". וככזו, הרגשתי מתחברת לחלק ניכר מהכתוב לעיל. הרי מהי מטרתו של האדם בעולם? וזה אולי מתקשר לשאלת הסקר האחרונה. אדם הרמוני עם עצמו מתחבר יותר טוב לסביבה. לאדם ולטבע. הוא יודע לשים לב. להתבונן. להבחין בין עיקר לטפל. להיות אחראי לעצמו. להיות מודע. ועל זה נאמר: "איזו היא דרך שיבור לו האדם?" אדם שבוחר דרך המתאימה לו לשפר ולהשתפר בעולם - עושה כברת דרך משמעותית. וכבר דובר רבות על חשיבות ההליכה בדרך. מאחלת שנדע לבחור בטוב. (נכתב ברגע של פלסף באמצעו של יום. קורה).

fa jing

New member
מילים כדרבנות

אני מצטט:"אדם שבוחר דרך המתאימה לו לשפר ולהשתפר בעולם - עושה כברת דרך משמעותית" אכן ואין כל סטירה בדברינו, אני פשוט נתתי השקפה מסויימת כלפי אותם רבים וטועים המחפשים במקום הנכון אך לא את הדבר הנכון. יש כאלו ה"נתקעים" בשלב הטכני והחיצוני כגון תנוחות מסויימות וכו' לעומת אלו שעוברים הלאה ומבינים כי ישיבת הלוטוס היא רק ישיבה והיא תביא אותך לכיוון הנכון כמו גם אם תשב על כיסא או כורסא, העניין אינו בתנוחות אלא במשהו מעבר. בהצלחה. חנן

נכון ולא נכון

אינני חולק על דבר מכל מה שכתבת מן הצד הפרקטי במה שנוגע לדרכים ותרגול, אני חש שאין לי ידע מספיק על מנת לקבוע מסמרות בתחום הזה הרקע שלי הוא מצומצם ואקלקטי ביסודו, כל מה שאני יכול זה לספר את הידוע לי מנקודת ראותי הפרטית והסובייקטיבית ובמקביל להקשיב לאחרים וללמוד. מעבר לכל אלה הנקודה שבה אני רואה את הדברים אחרת ממך היא נקודת הנכון והלא נכון. הדרך בה חייתי אז ובה חיים היום הפרמים של גורו מהרג'י היתה נכונה לי אז והיא נכונה להם היום, אין לי הבסיס לקבוע להם שיש לעשות את הדברים אחרת, כפי שאין לי היכולת לשפוט את זה המתפלל לפני ארון הקודש או לפני הצלב, אני יכול רק לבחון אם זה מתאים לי, ולאורך ציר הזמן לחזור ולבחון את זה בכל פעם מחדש כי הכל זורם ומשתנה (כמו נהר).

Mנטה

New member
מה לדעתך (fa jing) כן חשוב בדרך

הזאת ? הרי הטכניקה היא אמצעי שנועד להביא למטרה מסוימת, מהי לדעתך המטרה ?

fa jing

New member
הטכניקה הינה דבר חשוב מאוד

ואיני ממעיט בחשיבותה. הבעיה אותה אני ניסיתי להציג ואני רואה זאת בתור מתרגל של שנים מספר ובתור מורה כרגע היא: אנשים מתקבעים על הטכניקה יותר מדי. הטכניקה נועדה להביא אותנו לשלב הבא, הטכניקה נמצאת רק בכדי להוות מסגרת מסויימת למתחילים כמו תבנית אליה אנו יוצקים משהו, לאחר שסיימנו לצקת וקיבלנו את התצורה הנכונה ניתן להיפטר מאותה התבנית ולהמשיך הלאה. ישנן כמה רמות התקדמות (שלבים) ולכל אחד הזמן שלו והרמה אליה הוא מסוגל להביא אותך בתרגול נכון. אך אסור להישאר בשלב מסויים לאחר שהוא השיג את יעדו. למתרגלים רבים חסרה היכולת להתפתח הלאה מכיוון שהם נאחזים בטכניקה ולא משחררים. חוסר הבנה זה, גורם להם לחשוב שהם עושים את הדבר הנכון מבחינת התרגול כשבפועל ההיפך הוא הנכון. יש להשתחרר ולהמשיך הלאה לשלבים הבאים. אם אני אמשיל זאת לאמנויות לחימה שם מתורגל עקרון זה מבחינה מעשית אז השלבים יהיו: 1. 5 תרגילי בסיס כל אחד מתורגל בנפרד. 2. תרגול משולב של 5 תרגילי הבסיס (תרגיל א+ב יחד, א+ג יחד וכן הלאה. 3. תרגול כיוונים ופיזור (כל התרגילים מתורגלים יחדיו באופנים שונים). 4. התחלת איחוד התרגילים (לתרגל את א' כאילו שהוא ב'). 5. השלב האחרון כל החמישה מאוחדים לאחד. ומה אומרים כל השלבים הללו. בקצרה אנו מתחילים מ-5 תרגילים שונים מהותית האחד מהשני . לאחר מכן אנו מאבדים את הסדר בשלבים עד אשר כולם הם למעשה תרגיל אחד בו הגוף שלי מבטא את כל אחד מואתם התרגילים בצורה טבעית . בשלב מתקדם זה אני יכול לעשות כל תרגיל בנפרד רק ע"י תרגול של תרגיל א' וכן הלאה. מה שקורה כאן הוא למעשה תהליך של איבוד וחזרה. מתחילים מתרגילים מוגדרים, אח"כ מאבדים את ההגדרה, ובשלב האחרון ישנה הגדרה לכל התרגילים אך היא עמוקה יותר ומגלה עבורנו את הקשר העמוק בין כולם. אולם זוהי דוגמא מאמנויות הלחימה אך היא נכונה רעיונית ועקרונית לכל דבר הדורש תרגול. ניתן להמשיל זאת גם ע"י פעולות מטמטיות. חיבור, חיסור,כפל וחילוק הם הבסיס, גם בחישובים הכי מורכבים שישנם הם עדיין השורש לכל המניפולציות המטמטיות ונמצאות שם רק ברבדים "עמוקים" מתקדמים יותר. בקיצור לא ממולץ להיתקע רק בשלב התרגול הבסיסי אלא לתת לו לקדם אותנו הלאה....להיפרד ממנו מבחינה רעיונית אך להטמיע אותו ולהיעזר בו בשלבים הבאים מבחינה עקרונית. חנן

fa jing

New member
ממטרה של מה....?

של הטכניקה?...פירטתי למעלה. של התרגול? אני מניח כי זה אינדיבידואלי אני מתרגל כי אני נהנה מזה זה גורם לי הנאה רבה. אצל אחרים אני מניח כי זה עבור התפתחות אישית או רוחנית. אין מטרות מוגדרות כל אחד מוצא את המטרה שלו, אבל לא משנה מהי המטרה עדין יש לשים דגש על תרגול נכון. חנן

Mנטה

New member
רגע רגע

כל הדיון התחיל כי אמרת ששמים דגש רב מדי על הטכניקה וזה תוקע אנשים בדרך שלהם. עכשיו אני שואלת, בדרך לאן ? אז אתה בעצם מתחמק...
אני לא סתם שואלת, אני נתקלת בזה כל הזמן. אנשים עושים דרך רוחנית או של התפתחות ובעצם לא ברור מה המטרה של כל זה, לאן כל זה מוביל (כולל אותי).

fa jing

New member
חשבתי שעניתי.....

אין מטרה או "דרך למקום או חוזות מסויימים". אנשים מגיעים לעסוק בכך מסיבות שונות ובחיפושים אחר דברים שונים. אז אני מניח כי לכל אחד סיבה, מטרה, דרך שונות. חנן

למעלה