גורה חדשה בבית

birdi_h

New member
גורה חדשה בבית

שלום לכולם,
גורה חדשה הצטרפה למשפחתנו, ואחרי שהתקבלה קודם כל על ידי החתולה האליטיסטית, הגיע הזמן ללמוד איך לטפל בה נכון כי אין לנו הרבה ידע על גידול כלב.
דבר ראשון נשמח לדעת איזו סוג אוכל יבש כדאי לקנות לה. כרגע קנינו שקית קטנה עפ"י המלצת המוכר עד שנברר.
היא בת 4 חודשים מסוג בורדר קולי, ובמקום שגדלה לא קיבלה תזונה אפקטיבית. יתכן שיש לה אי אלו חוסרים. יש לה נטייה לאכול דשא ואף ניסיון לאכול את הצואה של החתולה (שהתזונה שלה טובה)!!

מזון

ממליץ לך על מזון בשם נטורל בלאנס - צבי בטטה ,( חנויות אניפט )
אפשרי גם מזון פירסטמייט , פטקינד -צבי ,
או כל מזון אחר שאינו מכיל חלבון גבוה מ 28 % ,
המזון ינתן לפי משקלה פעמיים ביום
גיל 4 חודשים הייתה אמורה להיות אחרי 3 החיסונים הראשונים ,
מומלץ גם על טיפול נגד תולעים יסודי לפי משקלה ,
חיסון כלבת למהר לעשות עם שבב , עד גיל 6 חודשים , עלות 141 שקל , מעל גיל זה 442 .!!!!!
.

birdi_h

New member
ושאלה

תודה על ההמלצה למזון!!
בשביל השכלה כללית, למה שלא יכיל מעל 28% חלבון?
היא קיבלה רק חיסון אחד בגיל חודש. לא חיסנו אותה עד כה
כרגע ממתינים שבוע עד לקבלת החיסונים
אני בטוחה שיש לה תולעים. היו לה פרעושים והיא גם משלשלת כל הזמן
אגב, היום היא ניסתה לאכול את הקקי של החתולה, אולי אפילו אכלה בלי שראינו

תשובה לשאלה

עודף חלבון בתזונת כלבים!!!!!!!!!!
=========================
הקשר בין עודף חלבון במזון למחלת כליות כרונית.
יצרניות מזון רבות מפרסמות בגאווה את אחוז הבשר הגבוהה במזון,
חלקם אפילו מתהדר במזונות ללא דגנים לחלוטין, דבר הגורם לאחוז חלבון גבוה במיוחד במזון.
אך האם זהו צעד נכון לבריאות הכלב? האם אחוז חלבון גבוה משמעו מזון איכותי יותר לכלב?
וטרינרים רבים ומומחי תזונה מזהירים שלרמות חלבון גבוה יכולות להיות השפעות הרסניות על בריאותו של הכלב.
אין ספק שיש צורך בבשר איכותי במזון הכלבים ,
אך לשימוש באחוז חלבון גבוה למשך זמן ארוך יכול להיות אפקט הרסני עבור חיות מחמד כתוצאה מפגיעה בכליות .
כל כלב צריך חומצות אמינו שנמצאות בחלבונים, אך חומצות אמינו אלו יכולות להגיע גם מדגנים שונים.
החלבון הינו הכרחי לתהליכים חשובים בגוף הכלב כמו בניית רקמת השריר ,
אך רמות גבוהות מדי אשר מגיעות מחלבון מן החי עלולות להוביל לרמות זרחן גבוהות.
מחקרים רבים מראים שעודף זרחן מעבר לדרישות התזונתיות של הכלב עלולות ליצור לחץ מיותר
ומזיק על הכליות מכיוון שהגוף לא מסוגל לאגור חלבון מעבר לצרכים של הכלב,
החלבון יוצא החוצה עם השתן . לחץ זה לאורך זמן עלול לעורר מחלת כליות כרונית.
קיימים אזורים בעולם בהם יש צורך באחוז חלבון גבוה כגון אלסקה, או לכלבים עם רמת פעילות גבוהה ביותר.
אבל בארץ חמה כמו שלנו, אין צורך ברמות חלבון העולות על 21-28%, לכלבים עם רמת פעילות רגילה.
קיימים מספר סימנים למחלת כליות אצל כלבים
צמא ושתן מוגבר, תיאבון , ירידה במשקל, ריח רע מפה, הקאות ושלשולים, חולשת שרירים וחוסר אנרגיה !!!!!!
חיסון ראשון עושים בגיל 6-8 שבועות , 3 שבועות לאחר מכן החיסון השני , ו 3 שבועות נוספים לאחר מכן חיסון אחרון בסידרה .,
ידוע שלכל גור יש תולעים שמועברים מהאם , על אחת כמה וכמה אם יש פרעושים , מומלץ לעשות טיפול יסודי בנושא התולעים..

birdi_h

New member
תודה רבה עודד

על ההסבר המאיר והמקיף
קראתי בעניין, וטוב לדעת שיש כאן מקום לקבל תשובות לעניינים שבטח עוד יעלו, אנחנו רק בתחילת הדרך:)

שבת שלום

KallaGLP

New member
בורדר קולי?

בורדר קולי זה אחד מכלבי העבודה החכמים והאנרגטיים ביותר שיש, שדורש בעלים מנוסים שיש להם הרבה זמן לעבוד איתו. זה כלב שצריך שיעבדו איתו כל הזמן כדי שלא יפתח בעיות התנהגות משעמום. אולי אם הוא מעורב בגזע אחר יש סיכוי שזה יהיה יותר מתון, אך אם הוא באמת בורדר קולי טהור גזע או ירש את התכונה הזו מהצד הבורדרי שלו, עליכם להתכוונן כמה שיותר מהר לחינוך ואילוף מתאים, רצוי על ידי איש מקצוע מנוסה שמבין בגזע. כמו כן, חשוב לתת לגור להוציא כמה שיותר אנרגיה בטיולים, משחקים ועבודת אילוף.
באשר למזון, אשית אני אוהבת מזונות ללא דגנים, כמו אוריג'ן, וזה גם עשה טוב לכלב שלי ששלשל ממזונות המכילים דגנים, אבל כעקרון כל מזון איכותי המיועד לגורים יכול להתאים. כל כלב מגיב אחרת לסוגי מזון שונים ומה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים לאחר, כך שצריך לנסות ולראות.
בהצלחה!

birdi_h

New member

אכן בורדר קולי אם כי לא ברור עד כמה היא נושאת תכונות של כלב עבודה
לעניין של אופי הכלב אנחנו מודעים ומצטרפים בקרוב לקבוצת אילוף
את הזמן הנוכחי אנחנו מקדישים להסתגלות להשלמת חוסרים וכל הטיפולים שלא קיבלה
כרגע היא מתנהגת כמו כלבה מורעבת וטורפת את האוכל בשנייה כמעט בלי ללעוס
נראה שעד כה נאלצה להילחם עם האחרים על המזון
ננסה את סוגי המזון שהומלצו כאן ונראה מה יתאים לה
תודה רבה!

שירן ל11

New member
אתם מאד תהנו איתה בקבוצת אילוף! וזהירות מקקי חתולים

בורדר קולי זה כלב שצריך אתגרים מנטאליים ומשימות כדי להיות מאוזן ומאושר, ולכן קבוצת אילוף זה רעיון מעולה. אתם גם תהנו כי בורדרים לומדים מהר וזה נחמד :)
בנוגע לקקי של החתול- זה מעדן עבור כלבים, מעדן מסוכן ודוחה, ובטח שאם כלבים בוגרים אוהבים קקי של חתולים- גורים זללנים גם אוהבים. שימו את ארגז החול במקום שלגורה אין גישה אליו.
לבורדר קולים רבים יחסית יש מוטציה בגן MDR1 (מקווה שכתבתי נכון), מה שגורם לכך שאי אפשר לתת להם את הזריקה לתולעת הפארק. הייתי בודקת אם היא נושאת את הגן, אם יש טיפול אחר שאפשר לתת, ומרחיקה אותה בטיולים מחתולים והקקי שלהם. הרבה פעמים יש בקקי של חתולי רחוב/ גינה חיפושיות זבל שהן נשאיות של הטפיל תולעת הפארק, ואם כלב אוכל קקי כזה הוא יכול להידבק בטפיל הקטלני. מאחר שלא את כל הבורדרים ניתן לחסן- זה קריטי להרחיק אותה מקקי.
מזון- מהמזונות שד''ר שתיל המליץ עליהם, שמעתי שפטקיינד ממש טוב. יש גם את GO, ACANA, TASTE OF THE WILD, N&D, אוריג'ן, כולם טובים ואיכותיים.

birdi_h

New member
תודה שירן

וואוו תודה ענקית על המידע הכל כך חשוב שאפילו מהוטרינרית לא שמענו
אנחנו כרגע ב"הסגר" לשבוע עד לקבלת החיסונים, אבל מפרים אותו בזהירות בגיחות קצרות של חינוך לצרכים, ומקווים שהכל טוב
ראיתי ארגז צרכים שמישהו הכין ממיכל פלטיק גדול שקוף (מאיקאה), שבו הוא עשה פתח עליון שרק החתולה יכולה להיכנס, וככה גם החול לא מתפזר בסביבה
זה נראה לי פתרון מוצלח, לפחות בתוך הבית
שבת טובה

KallaGLP

New member
בארה"ב מוכרים ארגזים עם פתח עליון בכל חנות לחיות מחמד,

ואפשר כמובן גם להזמין באינטרנט. אנחנו השתמשנו בכזה שנים רבות, עד שעברנו להשתמש בארגז עם ניקוי אוטומטי, שהפתח שלו בצד. בכלל, מאז ומעולם השתמשנו רק בארגזים סגורים.

KallaGLP

New member
לדעתי כן, אבל זה גם תלוי בחתול.

יש חתולים שמפחדים וצריך להרגיל נכון ובהדרגה. לתת לו להשתמש ולהתרגל במשך תקופה לפני שמתחילים להפעיל.

אף כלב לא לועס

כלבים בולעים את האוכל לא לועסים .רוב הכלבים מכניסים את האוכל/גרגרים של כלבים לפה בטח כלל הקערה של פינקי נמצאת ליד קערת המים שלה .כך היה עם מיטשל ז"ל אשר הורדמה בשיבה טובה גיל 16.5 .היא כבר רצתה למות היה חה קשה
אהבתי אותה והיא אותי .
אימצתי את פינקי חודשיים לאחר מותה
אנסה לצרף תמונות

הראשונה מיטשל ואני
השניה פינקי אשר בערך 8

נורית

birdi_h

New member
מקסימות שהן

אני כנראה התרגלתי לחתולה שלי שאוכלת בכזו עדינות כאילו שהיא מלכת אנגליה, ופתאום קים הכלבונת באה ובשנייה מחסלת צלחת
חשבתי שזה לא נורמלי, אז האכלתי אותה ביד כל פעם קצת

תודה על היחס לתמונות

כל חתול וחתולה אוכלים מאד בעדינות בדיוק כמו מלכת אנגליה לא סתם אומרים עלייהם שהם אניני טעם הן/הם באמת אניני טעם . כלבים הם כלבים ברור שהיא גמרה את הצלחת . לא תמיד מבקשת תוספת ולעיתים אני אומרת לה :לאט לאט לא אוכלים 24/7 ....

אבל הם נאמים וחתולים בדרכם

שירן ל11

New member
רוב הכלבים כן לועסים

שלי ועוד איך לועס את האוכל היבש... רק שהיה צעיר מאד היה בולע אוכל, אבל עם הבגרות גם התאבון התאזן והוא לועס את האוכל בסבלנות

KallaGLP

New member
גם הכלב שלי לועס היטב וברוגע.

ממש רואים שהוא לא ממהר לשום מקום. תלוי באופי ואולי גם בגיל, אני מניחה.

birdi_h

New member
אני כנראה ממהרת להסיק מסקנות

עברו רק 5 ימים מאז שהגיעה הביתה, ומאתמול היא כבר אוכלת אחרת. הרבה יותר ברוגע. לוקחת כמה גרגירים והולכת קצת לצד ולועסת.
כנראה שבחווה שגדלה נאלצה להילחם על המזון עם האחרים.
&nbsp

למעלה