ג'ורג' קלינטון

Steezo

New member
ג'ורג' קלינטון

ג'ורג' קלינטון - המוח מאחורי הלהקות Parliament ו Funkadelic. קילנטון נולד בקנפוליס אשר בצפון קרוליינה ב- 2/7/19412, וייסד את the Parliaments ב-1955. ללהקה היה להיט ראשון בשנת 1967, אך קלינטון החל לשלוט בפרליאמנטס רק שנתיים לאחר מכן. תוך כדיי שהם מקליטים גם בתור the parliaments וגם בתור Funkadelic, הלהקה העבירה מהפכה בשנות ה-70 במוסיקת ה-R&B, כאשר הם משנים מוסיקת Soul אל מוסיקת Funk, ע"י הוספת השפעות ממספר "גיבורי" Acid כמו ג'ימי הנדריקס, פראנק זאפה, ו-Sly and the Family Stone. הלהקות שלטו במוסיקה השחורה במשך שנות ה-70, כאשר ברשותם 40 להיטי R&B אשר מתוכם 3 טיפסו למקום הראשון, ו3 אלבומי פלטינה. בשנת 1980, קשיים חוקיים מרכישת הלייבל Casablanca (הלייבל של פרלימנט) ע"י Polygram, החלו להכביד על ג'ורג' קלינטון. קלינטון נטש את פרליאמנט ופאנקדליק (אך לא את המוסיקאים אשר נמנו עליהן) וב-1982 וחתם עבור הלייבל Capital בתור זמר סולו וגם כחלק מה-P.Funk All Stars אלבום הסולו הראשון של קלינטון, שנקרא Computer Games, הכיל את השיר Loopzilla אשר נכנס לתוך מצעד 20 שירי ה-R&B הטובים ביותר. מספר חודשים מאוחר יותר, שיר הנושא מתוך אלבומו Atomic Dog הגיע למקום הראשון בטבלאות מצעדי ה-R&B, שם הוא נשאר במשך חודש, אף ע"פ שהוא הגיע רק למקום המאכזב 101 בטבלאות הפופ. קלינטון נשאר עם הלייבל קפיטל במשך 3 שנים נוספות, ושיחרר 3 אלבומי אולפן ולעיתים קרובות סינגלים עבור מצעד 40 השירים הטובים ביותר של ה-R&B כמו "Nubian Nut", "Last Dance" וכמובן- "Do Fries Go with that Shake". במשך תקופה זו שנמשכה מ-1986 עד 1989, קלינטון הסתבך בקשיים חוקיים (שנבעו ממספר עצום של נאמנויות כלפיי 40 מוסיקאים בארבעה לייבלים והקלטות שנעשו תחת 3 שמות). דבר בעייתי נוסף במחצית השנניה של שנות ה-80 היה המוניטין המתפורר של קלינטון בתור אחד מאבותיו של הרוק. למרות זאת, עד סוף העשור דור של ראפרים אשר גדלו על המוסיקה של P.Funk החלו להכיר בו. ב-1989, קלינטון חתם על חוזה עם הלייבל Prince Paisley Park והוציא את אלבום הסולו החמישי שלו, The Cinderella Theory. אחריי עוד מיזם אחד עבור הלייבל ("Hey Man" & "Smell My Finger"), קלינטון חתם עם סוני. המיזם הראשון שלו עם סוני (1996)- T.A.P.O.A.F.O.M (the awesome power of a fully operational mothership), איחד את חלוץ הפאנק עם חברי להקותיו פרלימנט ופאנקדליק משנות ה-70. ב-996 יצא גם האלבום Greatest Funkin' Hits, איחד בין שירים ישנים של P.Funk לבין שירים של ראפרים חדשים כמו Ice Cube, Digital Underground ו Q Tip. שירים מומלצים : One Nation Under The Groove (not Just) Knee Deep Atomic Dog If Anybody is Getting Funked Up (It's Gonna Be You) Stomp Give Up The Funk (Tear The Funk Off this Sucker) Freak Of The Week If You Got Funk, You Got Style Knee Deep (Deep As A Mutha Funka) Funkentelechy בתאבון

FunkyGiraffe

New member
יא מאן!

סחתיין, יצא לך יפה

Raptor Bass

New member
אני מוסיף מספר פרטים בשמי

ובשם Steezo: המאמר נלקח מ-www.allmusic.com תורגם ונערך ע"י שנינו.

gushi

New member
כל הכבוד

אחלה מאמר.. אני עובד עכשיו על שני מאמרים שיתפרסמו בסוף שבוע שיהיה בכיף!

דוויק

New member
לא נראה לי שמשהו מהם מתאים

רוב המוסיקה של קלינטון וחבריו הייתה מושפעת יותר מהזרמים הפסיכדליים. הבי-בוינג מושפע יותר מהאלקטרו-פ'אנק, על כן, לא נראה לי שאפשר למצוא משהו שמתאים. דוויק

ההשפעה שלו על ההיפ הופ

פשוט עצומה ATOMIC DOG הוא אחד הסימפולים האהובים על הז'אנר הנ"ל (סנופ דוג, דאז לאחרונה נאס ועוד רבים וטובים). הוא נחשב לסנדק של הראפ מהחוף המערבי ומהווה דמות אב למפיקי ענק כדר. דרה ודי ג'יי קוויק. עבד בין השאר עם אייס קיוב, דיג'יטל אנדרגראונד, אאוטקאסט, טופאק (השיר שלהם ביחד הוא חובה!), סנופ דוג ולאחרונה הוא מופיע בדיסק החדש של דאז שיוצא מחר. חוצמזה, הוא על קראק (בין השאר)

שבלוז

New member
P-Funk

זה קיצור ל Parliament-Funkadelic, הפך להיות תת-סגנון בפני עצמו של הFאנק. קלינטון הוא לא ממש מאבות הרוק, הוא שילב כמו אחרים את הרוק עם הסול, אבל הייתי נותן קרדיט ליצירת מוזיקת ה Fאנק דווקא לג'יימס בראון. קלינטון הוא ללא ספק אחד משלושת הפייבוריטים שלי בתחום, יחד עם ג'יימס בראון ובוטסי קולינס מדובר בשלישיית המחץ מבחינתי בFאנק.

למעלה