גוף מארח

GK_FF

New member
גוף מארח

חזרתי מהסרט לפני מספר שעות, הוא עלה על כל ציפיותיי, ומי שעקב יודע שהן הרקיעו שחקים.
לסרט יש עלילה חזקה, בנויה בצורה מופתית, עם קצב טוב ותסריט מעולה. דמויות שלומדים להכיר ומתפתחות מול עינייך אחת אחת. הסרט מעביר את הצופה הרפתקה גם רוחנית וגם גשמית. הנקודה בה הסרט התחיל והנקודה בה נגמר רחוקות שנות אור אחת מהשניה מבחינת ההתרחשויות והנקודה בה העלילה עומדת. אדפטציה מעולה לספר, אבל אין טעם בכלל בהשוואת כשהיצירה כל כך טובה. אני ממליץ עליו בכל לשון, והביקורות עליו קצת עושות לי דיכאון אבל אני יודע שהן לא אמורות.
סירשה נותנת הופעה מדהימה.
ואני מעריץ את סטפני מאייר..

GK_FF

New member
מספר על מצב בעתיד...

שחייזרים שמשתלטים על בני אדם השתלטו על רוב כדור הארץ והם מחפשים את בני האדם הנותרים שמסתתרים.
הדמות הראשית היא חייזרית שמשתלטת על גוף של אחת מהשורדות האחרונות אך במקום לחטט בזכרונות הבחורה ולגלות לרשויות היכן מסתתרים חבריה האנושיים היא מחליטה לצאת למסע בשביל להציל אותם.

alphac

New member
התרשמותי

אתחיל מכך שהספר הוא כ"כ מדהים, מלא, עשיר, מרתק (ועוד ועוד) שיחד עם ציפיותיי הגבוהות לקראת הסרט, לא חשבתי שהסרט יגיע לרמת הספר, וכך גם היה לדעתי.

וכאן מגיעים הספויילרים

היו לא מעט שינויים שהסרט עבר לעומת הספר, הכי בולט היה בהתחלה, הדמות ה-ממש לא קטנה (פיזית) של ה-סיקר.
האופן בו וונדרר נמלטה מה-סיקר בדרכה למחסה של ג'ב.
אפשר לתאר עוד לא מעט סצינות כאלה.
למען האמת, אלה דברים שפחות מפריעים לי כי הם "בקטנה", ולא באמת משמעותיים.

אבל היו דברים שכן הפריעו לי, כמו למשל המהירות שבה וונדה התעוררה והכירה עולם חדש שבו היא אף פעם לא הייתה, שבו כולם נראים אותו הדבר (כפי שהיא מציינת בספר, פרט לצבעים שלהם).
לא נתנו שום אספקט ל-soul שחווה לראשונה עולם של בני אדם, ישר קפצו ל-סיקר שמנסה לחלץ ממנה מידע יקר ערך.

או לקראת הסוף, הסצינות הספרותיות שבהן איאן נשאר על יד וונדה מבלי שאכפת לו איך הגוף החדש ייראה, וזכרונותיה של פט מרגע החטיפה, והפחד של וונדה שרגשותיו של איאן נותרו לגוף הקודם (וזה שאיאן הוא זה שהחזיק את וונדה "התולעת", ועוד ועוד), כל זה גם היה לי מאוד חסר.

וכמו ששותפתי אמרה, WTF על הדמות של פט? (וונדה בהתגלמותה החדשה)

חוסר ההעשרה בדמויות ובעלילה, וכך שהעלילה ממש זרמה מהר לעומת הספר, היה מורגש, אבל אני יכול להבין את הבמאי, למרות שלא הייתי מתנגד לאיזה סרט של 4 שעות עם יותר רוחב :)

סה"כ, הסרט אס איז, היה מהנה, מקורי, עם הומור נפלא (שנובע בעיקר בגלל המקוריות של הרעיון, two-minded :D) ועם רגעים מרגשים.

GK_FF

New member
על הבעיות שהיו לך........

אין ספק שההסתגלות של וונדרר לעולם בני האדם הוא אחד הרגעים הזכורים ומדהימים שיש בספר אבל אני חייב לציין שלמרות שחלק נכבד ממנו הוצא מהסרט - זה פשוט לא היה חסר. קו העלילה הזה הוא מאוד פנימי בכל מקרה, ומעבר לכך שהיה לוקח המון זמן מסך, היה עלול לבלגן את הסרט, להעמיס ולפזר אותו. בעיני, להפתעתי הרבה, שכן לא הייתי מאמין לכך בלי לצפות בסרט עצמו, הסיפור עובד גם בלי הפירוט הזה, שיכול להשאר בספר בשביל מי שרוצה לחקור את הסיפור יותר לעומק ולעבור לקרוא אותו. דווקא זה בפני עצמו לא משפיע יותר מדי על הבנת העלילה או החיבור אליה, שכן העובדה שזה עולם חדש לה ונסיון ההסתגלות שלה אליו מובן מעצם היותו.

על הסצינות של סוף הסרט, אם להגיד את האמת, אני מופתע שלא חתכו אפילו יותר, כי אני ממש לא ציפיתי שהדברים האלה יעברו לסרט. הרי זה ברור שהם אפילוג אחד ארוך לחוויה האפית הענקית שאתה חווה בספר, סוג של מידע על העולם שהוא לא באמת עקרוני אחד לאחד אבל נחמד לשמוע אותו ולדמיין אותו בספר. בסרט לעומת זאת, מדמיינים אותו גם בלי לראות\לשמוע אותו. במילים אחרות, לי ממש לא היה חסר הפירוט הרב שהיה בסוף הספר על לאן מועדים פני הדמויות וכיצד הם מסתגלים לאירועי סוף הספר.

לגבי פט - מה!!! היא הייתה פשוט מקסימה!!! ליהוק מעולה של אמלי בראונינג ואמין לחלוטין המעבר של וונדה מגוף אחד לאחר, מעבר כמובן לגאונות העלילתית של הדבר והעובדה ש, אם ייצא אי פעם סרט ההמשך המיוחל, הדמות הראשית תהיה שחקנית אחרת, והשחקנית הראשית כאן תהיה שחקנית משנית!

alphac

New member
אולי אנחנו מגדירים "חסר" אחרת

הספר נתן לי סיפוק רגשי, שהסרט די העביר מהר.
נכון שאי אפשר לצפות מהסרט להעביר את כל הסוגיות הרגשיות שעסק בהם הספר, כך שה"חסר" הזה שהרגשתי, כנראה לא באמת בר מימוש.

יש המון מה לדון בסרט הזה, בספר, ובשניהם יחד.
נראה לי שאפשר לקיים מפגש שלם רק בדיסקוס בזה :)

בנוגע לפט, היא נראית טוב כן? פשוט לא כך דמיינתי את המלאך שמתואר בספר.
אגב, לא ידעתי שהיה רומן בינה לבין ג'רד במציאות o:

למעלה