גוסט?

Mr Kerio

New member
גוסט?

שלום קניתי מחשב נייד לפני מספר ימים והותקן בו וינדווס ויסטה. קניתי מחשב די חלש בשביל הצרכים שלי ובגלל זה הויסטה די איטית ואני שוקל לפרמט ולהתקין XP (שמן הסתם תעבוד הרבה יותר מהר). אני קצת חושש מלפרמט את הנייד כי הבנתי שיש מחיצה נסתרת לחלק מהניידים שברגע שמנסים לפרמט, זה לא נותן ומתקין את הויסטה מחדש או משהו. המחשב הנייד הוא של חברת טושיבה. בקשר לזה, חשבתי לעשות גוסט למחיצה C ולשמור את קובץ הגוסט במחיצה D, ואם זה יקרה אז פשוט אשחזר את הגוסט. יש לי דיסקט שמכיל את התוכנה, מעלים אותו דרך הדוס וכו'. הבעיה היא שבנייד הזה אין כונן דיסקטים ולכן אני לא יכול להשתמש בו. אין לי ניסיון בגירסאות גוסט אחרות, אולי יש גירסה שאפשר לצרוב על דיסק מעין "שלוחה" של הגוסט ואז לבצע את הגיבוי עם הדיסק, דרך הדוס למשל? ובמקרה הצורך, אפילו אם המחשב לא יעלה אז דרך הדוס עם הדיסק של הגוסט, משחזרים את הגיבוי ששמרתי על מחיצה D.. אם כן אשמח להדרכה איך לבצע זאת ועם איזו גירסת גוסט.
רבה.

bar666xp

New member
עד כמה שזכור לי דווקה טושיבה עוד בין היחידים

שמגיעים עם CD RECOVRY {שיצור את המחיצה לביצוע איחזור ו/או מאפשר איחזור ישירות מהCD לא זוכר}. בכל מקרה אם כבר יוצרים IMAGE/גווסט אז לCD'S/DVD ולא לHDD {דיסק הקשיח} איפה עשויות להיות בעיות... כנס לקישורי הפורום/מדריכים וכו' עד כמה שזכור לי מופיע שם כבר הכל כולל את נושא הHDD SATA וכו'.

Mr Kerio

New member
אכן קיבלתי איתו דיסק שחזור כזה

למה לא לבצע את יצירת ה image למחיצה D אם אני הולך לפרמט רק את C? ואיך אני יכול לבצע גיבוי על דיסק? שהצריבה של ה image תתצבע בו זמנית עם תהליך הגיבוי? אם אני משתמש בתוכנת הגוסט שנוצרת על דיסק, איך אפשר במקביל גם לצרוב את הגיבוי עצמו על דיסק אחר? והאם גוסט זו תוכנה טובה עבור זה, או חלופית? האם כדאי להשתמש ב"שלוחה" של גוסט בשביל זה, או פשוט להתקין את התוכנה גוסט על הנייד ודרכה לבצע את הגיבוי? מצטער על כל השאלות אני פשוט ממש חדש בקטע הזה ופוחד לעשות משהו מסוכן..
תודה רבה

unholy

New member
אם זה טושיבה

אז אתה יכול לפרמט לחלוטין והCD שקיבלת יעשה ריקוברי למחיצה הזו.. אני מאמין שזה עובד ככה בכל מקום אבל אני לא רוצה להתחייב

Mr Kerio

New member
אני לא רוצה לשחזר למקור

אני רוצה לפרמט ולהתקין במקום כל מה שקיבלתי, את XP. אם אפשר לענות על שאר השאלות שלי, אשמח
תודה רבה

יאיר B

New member
מה אתה בדיוק רוצה לגבות?

הרי יש לך CD רקוברי למערכת ההפעלה + דרייברים. מעולם לא השתמשתי בתוכנה כזאת, לא יכול לתת עצות לגביה. אם יש CD רקוברי - אתה יכול לפרמט את המחשב ולהתקין מה שתרצה. אם בעתיד תרצה להחזיר את מה שהמחשב הגיע איתו - תוכל להטעין את המערכת מחדש דרך ה-CD רקוברי (וזאת תדרוס את מה שהתקנת = תפרמט מחדש את המחשב ותתקין את ויטסה). קח בחשבון את נושא הדרייברים: לא תמיד אלו שמתאימים לויסטה יתאימו ל-XP (כלומר צריך לחפור באתר של טושיבה ולחפש דרייברים מתאימים ל-XP, ואם אין - צריך לחפש מדגמים דומים).

Mr Kerio

New member
תודה, שאלה נוספת

בעיקרון כבר התחלתי לעבוד על הנייד, התקנתי תוכנות וכדומה. אם לאחר התקנת ה-XP יהיו לי בעיות עם המחשב (דרייברים למשל), פשוט אשחזר את המחשב למצבו הנוכחי ע"י ה-Ghost והכל ייפתר. קצת הדאגת אותי בנוגע לדרייברים
אני עשוי להיתקל בבעיות בעת התקנת ה-XP, או במקרה הכי גרוע - לאחריו? ודבר נוסף: האם דיסק השחזור משחזר רק את המחיצה C למצבה הנוכחי (ואת D משאיר כפי שהיא), או גם מחלק גם את הכונן ל-2 המחיצות (ובדרך מפרמט אותן) ולמעשה 'דורס' את כל המצב הנוכחי, למקורי? תודה רבה

יאיר B

New member
דרייברים מתקינים אחרי שמערכת ההפעלה הותקנה.

לגבי השחזור: מניסיון עם המחשב שלי (לא טושיבה, אבל גם יש דיסק שיחזור כזה) - הוא מחלק את הדיסק מחדש (כלומר דורס כל מה שיש על הדיסקשיח). לא יכול להבטיח לך ב-100% שגם אצלך זה יהיה כך, אבל יש סיכוי גדול (הדיסקים הללו עובדים עם סקריפטים קבועים שאומרים לו מה לעשות).

Mr Kerio

New member
אוקיי, הבנתי.

זאת אומרת שכדאי שאגבה את המידע על המחשב השולחני
כוונתי הייתה לגבי דרייברים שדרושים לתהליך ההתקנה, כגון דרייבר לכונן הקשיח (במקרה של SATA). מה הפרוצדורה של טעינת הדרייברים הללו? יש לי ניסיון במקרה של המחשב השולחני, ששם אני צריך להכניס דיסקט המכיל את הדרייברים, אולם במקרה הנוכחי אין כונן דיסקטים.. תודה רבה

bar666xp

New member
ולכן הפנתי אותך בהתחלה לקישורי הפורום וכו'...

יכול להיות שתהיה חייב לצור CD שיכלול את הדרייבר... יכול להיותר שע"י שינוי הגדרת הSATA בBIOS לקומפטרבל התקנת הדרייבר והחזרתו למצב ביצועים {או להישאר במצב "נוח"} יש לכל בעיה לפחות 2 גישות לפתרון לפעמים גם מגיע ל10 גישות שכולן מובילות בסופו של דבר לפיתרון. מה חשוב בחר את הגישה שהכי תתאים למה שמאפשר המחשב. לדוגמה בחלק מהמקרים יש תמיכה בBIOS לDOK שיאפשר לך אפילו להחדיר את הדרייבר כאילו היה כונן {לא נפוץ במיוחד}... ברוב המקרים הפיתרון הכי טוב לדעתי זה להכין CD מתואם למחשב.... ולמה מהסיבה הפשוטה אם תירצה לפרמט שוב בעתיד לך תיזכור מה אתה צריך ומה לא להתחיל להכין שוב למה? מכינים מראש יוצרים CD גם מומלץ לכליל בו קובץ טקטס עם הוראות מיוחדות {לדוגמה אם יש צורך לשנות הגדרה בBIOS וכדומה}.... ויש לך CD שיכל לשמש אותך +- כמו הCD RECOVRY שקיבלת מטושיבה.

למעלה