גונל וביוץ - דחוף

zog00

New member
גונל וביוץ - דחוף

אתמול בבוקר, ביום ה 14 למחזור ראו בבדיקת הזקיקים הן בשחלה הימנית והן בשמאלית זקיקים בגודל 14, 13 ו 11 . הרופא אמר לי להמשיך להזריק גונל (2 אמפולות) ומחר, רביעי בבוקר לעשות שוב אולטרסאונד. מהבוקר החלו לי כאבים חזקים בגב התחתון וגם כאבי בטן. האם יתכן שהביוץ כבר התרחש ואפספס את תזמון ההזרעה? אני מאוד לחוצה שמא הטיפול יתפספס.

חגיתלה

New member
../images/Emo24.gif ביוץ וגונל

על פי גודל הזקיקים מאתמול לא סביר שזה כבר ביוץ, כי ביוץ הוא כשהזקיקים הם בגודל של כ-20 מ"מ. עשית גם בדיקות דם? מה היו התשובות? תלכי בבוקר לUS לוודא שאין לך גירוי יתר, ובינתיים תשתי המון המון המון מים. אם צריך תעברי לגור בשירותים... בהצלחה

zog00

New member
גונל

תודה על התשובה המעודדת. לא עשיתי בדיקות דם. מחר יחד עם האולטראסאונד אעשה.

בולה101

New member
זוגו להרגע../images/Emo166.gif

למיטב ידיעתי ביוץ מתרחש כאשר הזקיקים מגיעים לגודל של 20 פלוס מינוס. זקיק גודל בממוצע 1.5 עד 2 מ"מ. לכן אם אתמול הגדול בינהם היה 14 קשה לי להאמין שבייצת כבר. הכאבים יכולים לנבוע מהורמונים המופרשים . בכל מקרה מחר את עושה US כאשר לדעתי ההזרעה שלך תהיה לקראת סוף שבוע ואולי גם בתחילת שבוע הבא. בהצלחה

zog00

New member
גונל

לא, רק גונל ולקראת ההזרעה אקבל פרגניל.

ronitili

New member
רוית, אני קיבלתי דקא לקראת הזרעה

יתכן וזה היה "ניסוי כלים" לראות איך הגוף מגיב. טוב שהרופא עשה את הניסוי בהזרעה ולא ב IVF (הפסקנו את הטיפול בגלל קפיצה מיידית של פרוגסטרון), כי אז הבנו שהדקא לא מתאים לי ועברתי למדכאים אחרים.

רוית ב

New member
צודקת רוניתילי - בררתי....../images/Emo42.gif

יש בעיות שונות לנשים שונות.... ויש נשים שמקבלות דיכוי בהזרעה. לא ידעתי את זה תודה.

פּוֹנְג

New member
סביר להניח שלא , בגלל גודל הזקיקים

בכל מקרה הכל יכול להיות... (זה חייב הרי להיות ככה אצלנו
) תנסי מחר לבקש גם בדיקת דם ואז אפשר יהיה לראות בוודאות את רמות הפרוגסטרון. וליתר ביטחון - כנסו למיטה

צוג29

New member
לקראת הזרעה

בבדיקת הזקיקים היום בבוקר נמצא כי בשחלה הימנית זקיקים בגודל, 17, 15, 14, 13 ובשמאלית זקיקים בגודל 17,14 וקטנים. הרירית 6 מ"מ.את תוצאות בדיקות הדם אקבל רק בצהריים. היום היום ה 16 למחזור. מתי לדעתכן תהיה ההזרעה? האם יש לרירית עוד סיכוי לגדול ????????

עד כמה שידוע לי...

עם גונל לא מחכים לזקיק בגודל 20 אלא אם תוצאות הדם בסדר נותנים כוריגון כבר ב- 18. לדעתי היום/מחר כבר תקבלי את הכוריגון וכמובן שלרירית יש עוד זמן לצמוח. ב ה צ ל ח ה

צוג29

New member
קיבלתי את בדיקות הדם

קיבלתי עכשיו את תוצאות בדיקות הדם: פרוגסטרון 0.5 ו E2 117. הרופא אמר לי להגדיל היום המינון ל 3 אמפולות של גונל ולחזור על הבדיקות מחר בבוקר. כיצד יכול להיות שהזקיקים כבר גדולים (17,16,15) ורמות ההורמונים כ"כ נמוכות ולא מעידות על ביוץ קרב????????????

osb

New member
טיפול שלא זז...

הי, אני מזריקה כבר 20 יום גונל F בהתחלה אמפולה אחת, אחר כך עליתי לאמפולה וחצי ואז, ביום ה22 למחזור ראו זקיק קטן של 9 מ"מ (לפחות משהו שעבר את מחסום ה"לא סופרים מתחת ל8"). עליתי ל2 אמפולות ולאחר שלושה ימים (כבר 20 יום להזרקות) ראו 3 זקיקים קטנים : 8,9,10 האחות מליחצה אותי ואומרת לי שזה מאוד מוזר שהתגובה שלי מאוד איטית. הפרוגרסטרון לפני שלושה ימים היה 1.8 וה E2 180 כולן מזריקות ותוך מספר ימים יש להם זקיקים... ואני - כלום! מישהי מכירה תגובה כל כך איטית? האם זה מצביע על רזרבה שחלתית נמוכה? האם יש לי בכלל סיכוי להכנס להריון מתישהוא?

רוית ב

New member
../images/Emo60.gifשחלות לא ממושמעות.....

קודם כל זה לא מלחיץ בכלל זה פשוט מינון נמוך בשביל הגוף שלך או תרופה (גונל?) שלא משפיעה עלייך אציין שקיבלתי בשלוש הזרעות מינון של עד 4 אמפולות של גונל ולא הגבתי בכלל בקושי יצאה לי ביצית אחת ועד שהיא גדלה הלכתי למות. גם עכשיו ב טיפול IVF ראשון קיבלתי מינון ענקי של הורמונים בשביל שיצאו להן ביציות.... תזכרי שקודם כל את צריכה ביצית אחת טובה!!! זה הכל (וכמובן זרע חביב ואמיץ). לפעמים זה לוקח יותר זמן אז מה? אני מזריקה כל טיפול 3 שבועות... השחלות לא ממושמעות כנראה כמו אמאשלהן.... מאחלת לך שלמרות שהטיפול נראה לך איטי כי זה שונה משאר הבנות .... שהביצית שגדלה לה בשקט בקצב שלה.. תהיה הילד שלך. זה מה שחשוב. מחזיקה לך אצבעות ובבקשה אל תדאגי.

כן, מכירה...

לחברה היתה תגובה כזו איטית. אחרי יותר מ- 20 ימים של הזרקות (אני חושבת שמשהו כמו 30 ימים) התפתח זקיק 1 לגודל 17 מ"מ. עשו כוריגון וקיימו את המצווה והיום היא בהריון
לא לאבד תקווה. למרות שהתגובה די חלשה (אם לא ילך, אולי חודש הבא תעברו לסוג הורמון אחר) עדיין הכל פתוח. מחזיקה לך אצבעות

3דידוש

New member
../images/Emo36.gifשאלה...../images/Emo26.gif

אני רואה פה כאלה שמתפתחים להםן זקיקים בשתי השחלות במקביל איך זה עובד? זה לא אמור להיות פעם מימין ופעם משמאל? אצלי יש זקיקים כל פעם בצד אחד.... ועוד שאלה אם היו לי זקיקים בגודל 14,13 ויומיים אח"כ היה 19,13 ועוד קטנים... וכוריגון קיבלתי יום למחרת הבדיקה השניה יש סיכוי ששני זקיקים בייצו?

הי דידוש ../images/Emo140.gif

אנסה לענות על שאלותיך
: אני לא יודעת איזה טיפול את מקבלת. עם כדורים באמת בד"כ מתפתחים זקיקים רק בצד אחד. עם זריקות מתפתחים יותר זקיקים ובד"כ בשני הצדדים. במצב הזה הביוץ יכול להיות משתי השחלות ולא רק מאחת מהן. בכל אופן, כל אחת מגיבה אחרת לטיפול ויש כאלו שגם עם זריקות מגיבות כל פעם רק בצד אחד. בנוגע לזקיקים שיבייצו- כן, יש סיכוי ששניהם יבייצו. זקיק גודל בממוצע 2 מ"מ כל יום-יומיים ולכן עד קבלת הכוריגון ועם הכוריגון שגורם לזקיקים לגדול עוד יש סיכוי שהוא אכן יהיה מוכן לביוץ. מקווה שעזרתי ובכל אופן שהיה מלא הצלחה

osb

New member
תודה

האמת היא שאני ממש משתדלת לשמור על אופטימיות ואפילו הייתי ממש מאושרת כשקיבלתי את התשובה על זקיק 9 ממ - שמחתי כאילו הודיעו לי שאני מבייצת... אבל אז באה האחות והלחיצה אותי. טוב, נמשיך, נחכה עוד כמה ימים שהזקיקים יגדלו ו... נקווה לכוריגון החודש (כבר 4 חודשים שאני לא מקבלת אותו כי לא הגעתי לביוץ...) נחזיק אצבעות.

למעלה