ג'ון פיל איננו

איזה עצב....הספד לאיש המוסיקה

ג'ון פיל עיצב את תוכניות המוסיקה מחדש. טעמו הרחב עיצב כל כך הרבה תוכניות מוסיקה,גם אצלנו,ולימד כל כך הרבה עורכים מוסיקלים איך שמן ומים יכולים להתערבב. התוכניות שלו נשמעו כמו שנראה זנב פרוש של טווס, מגוון צבעים שהתגבשו לכלל מרקם אחיד ומרהיב. יהי זכרו של איש המוסיקה ברוך.

alpha80

New member
איזו אבידה.

לא אשכח כשראיתי לראשונה את התקליטים של ה peel sessions בבית התקליט ז"ל ושאלתי את עצמי מה הרשימה המדהימה הזו של האמנים על העטיפה. קניתי כמה כאלה רק מהסקרנות ורק אחרי זה הבנתי מה גדולתו של האיש.

eyals102

New member
האיש שתמיד נשאר רלוונטי

וואו. אבידה קשה לעולם המוזיקה והרדיו. האיש שנתן צ'אנס ראשון לאומנים אלמונים שהפכו אחר כך להיות הגדולים מכולם, והם לא שכחו את זה וחזרו לעוד ועוד הקלטות. לאורך כל השנים שחלפו תמיד הוא נשאר נועז בבחירות הרדיופוניות שלו, והיית יכול לדעת שאם להקה לא מוכרת נמצאת בסשנים של ג'ון פיל, סימן שזה כנראה משהו ששווה לשמוע. כשאושיק ארסנט (מגיש התוכנית אלט שיפט ברדיו תל אביב) ואני, חשבנו על האפשרות לארח אומני אינדי באולפן אחת לחודש, רצינו לעשות משהו שעוד לא עשו בארץ. ישר עלה לנו בראש המודל הבריטי של ג'ון פיל, ולכן גם קראנו לפרוייקט (במידה לא קטנה של יומרנות) "Alt Shift Sessions". אמנם אצלנו הכל יותר צנוע, המינון יותר נמוך והשעה יותר נידחת, אבל תמיד שאפנו לשמור על רמה גבוהה שתביא לסשנים כמה שיותר אכותיים ומעניינים. ביום חמישי הקרוב נחגוג שנה לפרוייקט שלנו, האלט שיפט סשנז, במועדון הג'ה פן, עם איזבו, אליוט, עמית ארז ואלקטרה. עצוב שבמקביל לחגיגה שלנו תם לו מפעל החיים העצום ורב ההיקף של ג'ון פיל, שבמשך קרוב ל-40 שנה הביא מדי שבוע את כל מה שמעניין ורלוונטי במוזיקה. מה שבטוח זה ששמו יחקק לעד בתולדות המוזיקה, ולו ורק בזכות אין ספור ההקלטות שכבר יצאו, ועוד יצאו בעתיד שנושאות את שמו. "The John Peel Sessions" לפרטים נוספים על ערב שנה לאלט שיפט סשנז ראו בלינק המצורף.

הדי הדי

New member
תסלחו לי לרגע...

אמנם זה ת'רד הספד, ואמנם מושא ההספד ראוי בהחלט, אבל יש משהו מתמיה בדרך שבה כל כך הרבה אנשי רדיו כאן מסמנים אל האדון פיל זצ"ל כהשפעה על עיצוב אישיותם הרדיופונית. כלומר, אני אפילו מאמינה לכל אחד ואחד מהם - כאן ובשלל הספדים ברחבי הרשת - שהם באמת הקשיבו לו, באמת למדו ממנו, אבל אם ככה... מה קרה בדרך ליישום ? מה ברדיו שלנו היום דומה ברוחו בכלל למה שג'ון פיל שידר ? איפה הרעננות, החיפוש המתמיד אחר הדבר הבא, האימוץ המאסיבי והקידום של להקות שאין מאחריהן מנגנון משומן. הרדיו הישראלי הוא כל מה שג'ון פיל לא היה והוא כל מה שהרדיו שלנו איננו. עכשיו תגידו לי בודאי שגם תכניתו של ג'ון פיל היתה נקודה אחת בלוח משדרים שמרני ברובו של רדיו 1, אבל העובדה היא שמהתכנית שלו הצליחו לזלוג החוצה כמה שמות בולטים ולהתברג בתכניות מסביב. אצלנו גטו הוא גטו הוא גטו. אין יוצא ואין בא.

alpha80

New member
יש הרבה נכון במה שאת אומרת...

ואפרופו - האיש הגדול מהרדיו מצדיע לג'ון פיל

eyals102

New member
על שמרנות

במקרה אני יכול להצביע בדיוק על דוגמא איך תוכנית שוליים משפיעה על המרכז. רדיו תל אביב נחשב על ידי רוב הנוכחים כאן בפורום כתחנת רדיו שמרנית מבחינה מוזיקלית (פרט לרצועות הלילה). כמו שציינתי כמה הודעות למעלה, בתוכנית אלט שיפט מארחים פעם בחודש הרכבי אינדי ישראלי תחת הכותרת אלט שיפט סשנז. העובדה היא ששני הרכבים (איזבו ואלקטרה) שהתארחו בתוכנית הגיעו זמן קצר לאחר מכן לפליי ליסט של רדיו תל אביב. כך שמסתבר שיש כניסות צדדיות אפילו לגטו השמור ביותר... :)

היבארץ שהתקרב למודל הזה

הוא יואב קוטנר של פעם. אז נכון שהוא לא הביא לאולפן מדי שבוע להקות שנכנסו אלמוניות ויצאו עם חוזה הקלטות אבל הוא היחיד שהעז לשדר חומרים שהיו לחלוטין יוצאי דופן ולפעמים קיבלו את תו האיכות רק עשר שנים אחר כך וכל זאת באי רדיופוני מבודד על לוח השידורים של גלצ. לאחר מכן הוא החליט שלקדם מוזיקה ישראלית זה יותר חשוב ואימץ את הפטריוטיות במידה רבה על חשבון האיכות - וחבל. אז עם כל הכבוד לתוכניות כמו אלטשיפט ותוכניות אחרות שרצות כיום, אי אפשר להשוות את האקלים שבתוכו תוכניות כאלו פועלות כיום לאקלים שבו יואב קוטנר שידר את התוכניות שלו בזמנו. והרבה כבוד והרבה עצב על ג'ון פיל שבאמת כל מילה עליו מיותרת - פשוט להסתכל ברשימת ה-PEEL SESSIONS וזה אומר ה-כ-ל.

למעלה