גומרים והולכים

orli997

New member
גומרים והולכים

לפי אושו, החבר השלישי בפרלמנט הרוחני שלנו, המוות הוא האורגזמה האולטימטיבית למי שחי את חייו במלאות - מתים עליכם אושו (צ': אתר רשמי)תשכחו מכל מה שחשבתם על המוות. אם הוא עדיין מרתיע אתכם, יש לאושו פתרון פשוט כיצד להתגבר על הפחד מפניו. אחרי זה יהיה עליכם לבחון את חייכם מחדש. אם תעשו זאת כראוי (לפי ההוראות), הפעם הבאה שתפגשו את המוות תהיה כרוכה באורגזמה אינסופית ומענגת. הסכיתו וקראו: http://astrology.walla.co.il/?w=/3303/1202215 לפי אושו, אנחנו ממהרים לשכוח שלאף אחד אין הוכחה לגבי מה באמת מתרחש לאחר המוות. אבל בחרנו בדרך הקלה, במקום להתמודד, פשוט לפחד. אם באמת היינו חיים בידיעה ברורה שהמוות עלול להתרחש בכל רגע, היינו נכנסים לשיתוק ללא כל יכולת לתפקד. מכיוון שאנו ממשיכים לחיות ללא כל הפרעה, כנראה שלא המוות מפחיד אותנו, אלא, הפחד עצמו. ובשעה שהפחד אוחז בנו, אנחנו נזכרים בכך שחונכנו כי הנורא מכל יכול לקרות לנו בכל רגע והלב והבטן מתחילים לרעוד מרוב פחד כאשר הפחד מגיע, במקום לנסות לנשום עמוק ו"להתמודד איתו", נסו לחוות אותו לעומק. נסו לחוש כיצד כל הגוף רועד, שיכבו על הרצפה ותנו לעצמכם להתעוות עד שתהיו בטוחים כי תמו חייכם ועתה בא המוות לאסוף אתכם לחיקו. ככל שתעברו יותר ויותר חוויות כאלו, הפחד ילך ויימוג עד שייעלם כמו ערפל. אז מה שמעניין הוא, האים מישהו חווה ניסיון כזה וכיצד התמודד איתו? ובכלל מה אתם חושבים הדרך להתמודד או לא עם המוות או פחד המוות,?

orli997

New member
המשך... כי אני יודעת שאן לכם סבלנות ......../images/Emo8.gif

עבור אדם כזה, אומר אושו, המוות יהיה הרגע הגדול ביותר, האורגזמה האולטימטיבית. האורגזמה המינית היא פשוטה וכמעט תפלה. לרגע אחד קטן, שוכחים שני הנאהבים, כי יש להם גוף, הם מתחברים והופכים לישות אחת, נמסים אחד לתוך השני, כמו שני עננים שהופכים להיות אחד. אך התחושה הזו נמשכת למספר שניות ואחריה הם שוב נפרדים. אחרי השיא, הטיפוס לגבהים, מופיעה הנפילה, הירידה. אבל המוות הוא אינו התמוססות עם אדם אחד, אלא עם היקום כולו. עכשיו, דמיינו כמה הנאה תהיה לכם כאשר תתאחדו עם האין-סוף, עם הנצח, עם המוחלט. באורגזמה האולטימטיבית יכול לזכות רק מי שחי בטוטאליות. מי שלא חי כראוי, גם לא ימות כראוי. המוות הוא מראה לדרך שבה האדם חי את חייו, הוא משקף את החיים ואם אלו היו אומללים, אז המוות ישתקף כסבל. ומנגד, אם חייו של האדם היו רווים בתוכן, גם למותו יהיה תוכן. לדברי אושו, אם מתו יקירנו והם חיו את חייהם בטוטאליות, כל אשר מוטל עלינו הוא להיפרד מהם כראוי ולחגוג עבורם, לשיר, לרקוד ולשמוח את מותם. אם באמת הגשימו את כל חלומותיהם, הרי זה מה שהם היו מצפים מאיתנו לעשות.

אורלי

את עשית המשכיות של עניין הסבלנות לשרשור הזה אני יעשה אותו דבר למשפט שלך לגבי הסינית.. יש הבדל גדול מאד בין מה שאושו אמר ובין מה שירון שוורץ הבין מדבריו (שוב ללא כל ניסיון או רצון לפגוע במר שוורץ) בואי נגיד כך.. בתרבות המערבית חיים ראויים הם חיי עושר וחומר, קוויאר שמפניה ואיזו שורת קוק, פלאזמה טיוי, לצאת ולדפוק את הראש, לנצח את מי שרק אפשר, להיות חזק שולט צודק ומאובזר. לתשוקות פה קוראים מטרות וכל הזמן רודפים אחריהן, פה מנשימים את אהובנו שכבר גמרו את החיים שלהם במכונות הנשמה ולא נותנים להם לעבור לעולם הבא וזו קידמה אצלנו, את הזקנים שלנו אנחנו זורקים לקיבינימאט או לאשפתות, מה שיותר קרוב. thats life man, הרגעים שאתה על גג העולם בתרבות המערבית זה כאשר אתה מסטול מהתחת מכל סם אפשרי שיכור ברמות קשות נוהג לך על 200 באיילון, או כשאתה נלחם על כבודך האבוד.. קיצר לזה אושו היה קורא אומללות. אבל מי שחי פה בתרבות המערב רואה בזה - חיים ראויים. צריך קודם להבין למה התכוון המשורר או לפחות להסביר שזה מה שאני הבנתי מדבריו

באמת?

באמת זה מעבר למסכות העורמה התחכום וחוסר המודעות מה זו התמזגות עם הקיים? קודם תבין ש אין אני אין אני אין אני אין אני אין אני

Shar0ni

New member
שוטי הנבואה ח!

בדיוק היום זמזמתי לי את השיר

אני יכולה להמשיך אם את רוצה ../images/Emo6.gif

(בלי קונוטציות רומנטיות) ואנחנו שתיים בטח לא לבד הו הנה השמיים מנסים לשלוח יד

Shar0ni

New member
שנעבור לפורום מוסיקה יקירתי?

ראיתי כבר אותך הולכת במסדרונות נפשי ראיתי כבר אותך שואלת בתוכי ואת אומרת שזה פשע שיש לי צורך להמתין רואה אותך צוחקת מבפנים ראיתי שאת מבקשת להנות מהספק ראיתי כבר אותך עם חשק לפרק ואת אומרת שזו דרך שזו דרך עינויים רואה אותך צוחקת מבפנים ואנחנו שניים בטח לא לבד הו הנה השמיים מנסים לשלוח יד

orli997

New member
לא הבנתי אותך

גם לי יש ביקורת על התרבות המערבית שאימצנו, אבל מסתבר שלהרבה מאוד יש ולמעשה נראה לי שבתוך תוכינו רובינו לא מאמינים לה במיוחד, אבל פה לא קישרתי לעניין הסבלנות אלה לעניין הדרך להסתכל על המוות ועל התמודדות איתו, אז אני מסכימה עם הגישה שלהניח למי שרוצה או צריך למות לדרכו ובכלל ביחס למוות כמו שאמרת לא אמור להיות כזה טראומטי, השאלה שעניינה אותי היא התהליך שהוא מתאר האם מישהו חווה אותו , אני באופן אישי חויתי משהו דומה ובאמת זה שינה את הגישה שלי למוות בכלל לפחדים עוד לפני שידעתי שאושו אמר או בכלל שהוא קיים ומצא חן בעיני הדרך שלו לראות את הדברים כי זה נכון בעיני, לעניין האורגזמה .... טוב לזה לא מתחברת אולי צריך למות בשביל זה חחח אבל אולי משהו כן חווה זאת ככה, (שהסקרנות לא תהרוג את החתול)

החיים והמוות קשורים זה לזה

אושו אומר שאם אינך יודעת לחיות כראוי גם לא תדעי למות כראוי. הכוונה בגדול היא להיות זרם התודעה. להתחבר לאמת המוחלטת. פה את חיה באמת מוסכמת. קיצר אם מעניין אותך תקראי קצת על תפיסות מזרח, על הבודהיזם. אם את רוצה אני יכולה להסביר לך עניין עניין. זה מצחיק להביא אל המערב דברים של אושו. ההגדרות במערב כמעט הפוכות לאלו במזרח. מה שפה נקרא חיים ראויים במזרח נקרא בריחה מחיפוש טבענו האמיתי, הסחות דעת. לכן לפני שמתעסקים במוות צריך להתעסק בחיים. ולפני שקוראים חלקי דברים צריכים להבין את היסודות עליהם הם בנויים. לגבי החוויה הזו, כן היא חביבה ביותר, נוגדת כמובן את היהדות ואיסורי השפה שלה. תוציאי במילים את הפחדים הכי גדולים שלך הרב יגיד לך שברגע שאמרת תהפכי זאת למציאות. ששששששששש. לא לחשוב מחשבות רעות, לא להגיד פחדים שששששששש וגורו במזרח יגיד שברגע תשהי בפחד, תחיי אותו, תגידי אותו וכבר הלכת צעד קדימה להתמודדות איתו. לגבי האורגזמה - חחחחחחח

orli997

New member
אבל אנו חיים במזרח התיכון

למה את אומרת לפה למערב? תרבות המערב, אני גרה בואדי ערה .... חחח בערך בקיצור לא רואה הרבה מערב פה מסביבי, כמו שאתה חי כך תמות, חחח אז אולי מתוך הפחד למות יהיה שווה לעבוד על החיים חחח, והאמת שהבאתי את זה בגלל הניגוד בתפיסות, ובמיוחד בנושא המוות שהס מלהזכיר יכול להיזכר בנו, אבל יותר ויותר חושבים אחרת ומנסים ובודקים וחוים תוצאות לא רעות בכלל, אז מחשבות שליליות ולחשוב חיובי נראה לי שכבר הבעתי את דעתי בנושא, שגם אם אנו מצמצמים את המודעות למודעות חיובית בלבד אין זה אומר כלום לגבי המציאות רק לגבי מה אנו מוכנים להכיל ממנה, אז מוות בהחלט חלק מהחיים חלק לא מבוטל כנראה עד כדע כך לא מבוטל שלעיתים נראה כי הוא מנטב את כל החיים והעשיה בהם, אבל לא מדברים על זה לא מספיק לדעתי.

"פחד מןןת"

דבר ראשון, איננו מפחדים מהמוות, הפחד איננו מהמוות... דבר שני, המוות איננו אויב שלנו... דבר שלישי, המוות איננו חלק מהחיים... דבר רביעי, תסתכלי בכיוון הים, זה מערב.

orli997

New member
אל תבאס

אני יכולה להבין שהמוות לא חלק מהחיים כי הרי זה סופם, אבל האים לדעתך אין כל המשכיות ? לא של הרוח לא של כלום? מקבלת גם שהמוות לא אויב לפעמים ההיפך, ושאלה שניה, הפחד מוות אם אינו מהמוות או מוות במובן שלא ידוע, ממה הוא נובע?

למעלה