גומי במכנסיים

gropp

New member
גומי במכנסיים

רציתי לדעת אם יש איזה חישוב שעושים לפי היקף מותניים לכמה גומי צריך לחתוך כדי שלא יהיה לוחץ מדי/רפוי מדי?

תלוי

1. ברכות הגומי- ככל שהגומי רך יותר, צריך למתוח אותו יותר 2. בעובי הבד של המכנסים- ככל שהבד דק יותר צריך גומי הדוק יותר. כעקרון הרוחב צריך להיות לפי הקיף המתנים

רות מלר

New member
תלוי 2- מנסיוני

גם לרוחב הגומי יש השפעה על יכולת הנשיאה שלו. אני למשל מעדיפה להשתמש בגומי שרוחבו אינו עולה על 2.5 ס"מ, יש גומי ארוג, ויש גומי שזור באריגה, מיצרן ליצרן משתנות תכונות הרכות- שעדי ציינה לכן מצאתי שאין נוסחה אחת כבר קרה שהשחלתי גומי קצר ב- 15 ס"מ מההיקף והוא לא היה הדוק כלל

lirola

New member
על פי הידוע לי מספר שקראתי לאחרונה בנושא

סריגים-------- אורך הגומי צריך להיות מעט קטן יותר מההיקף שעליו הוא יושב אם הגומי בעובי של עד 2.5 סנטימטר צריך להקטין את ההיקף בערך ב4-5 סנטימטרים וזהו אורך הגומי אם הגומי עבה יותר אז צריך להקטין את ההיקף בערך ב2.5 סנטימטר אופציה נוספת שחשבתי עליה, לכרוך את הגומי סביב למותן ולהחליט כמה לחוץ את רוצה שהוא יהיה ואז זו הרגשה אישית אבל הדבר הכי חשוב הוא לקחת את הגומי בהיקף החדש ולוודא שהוא מצליח לעבור את קו הירכיים, אחרת המכנס לא יעלה לך עד למעלה בלבישה אלא ייתקע בירכיים. סביר מאוד שהוא יעבור, אלא אם יש לך הפרשים מאוד גדולים בין המותניים לירכיים ואז הגומי צריך להיות יותר גדול ממה שציינתי כדי לעבור את קו הירכיים, או שצריך להתאים גומי שיכולת המתיחה שלו גדולה יותר.

מידות הגומי שאני משתמשת הם :

ה.מ ס"מ 85 65 ס"מ גומי ה.מ 90-120 75 ס"מ גומי ה.מ 120 -150 85 ס"מ גומי אני משתמשת בגומי ברוחב 2.5 ס"מ ותמיד עבר את הירכיים .

gropp

New member
תודה לכל המגיבות

דרך אגב, אני בן, אבל מה זה באמת משנה..

הדור

New member
יש לדעתי דבר אחד לצריך לבדוק בגומי

גומי מתקבץ במים ויותר במים חמים אני נוהגת להכניס כל חבילה חדשה למים חמים. אולי זה לא מתאים לתעשיה ,אבל טוב לתופרת בבית שלא תהינה הפתעות

זה דווקא משנה

כי אצל גברם ההבדל בין המותנים (או האין מתניים) ובין רוחב האגן הוא קטן יותר, ובענין גומי יש סיכוי רב יותר שהמכנסים יזלו למטה אגב אולי תראה לנו תמונות של מה שאתה תופר

gropp

New member
ועוד משהו..

אם כבר הגעתי לכאן: אני תופר וילון, תוכלו להפנות אותי לאיזה הסבר באינטרנט על הכנת וילון? (אני רוצה לעשות אותו ממש פשוט - יש לי סרט כיווץ, ואני רוצה לעשות לולאות מבד)

למעלה