ג'ול וורן על אסיד..

After midnight

New member
ג'ול וורן על אסיד..

יש הרבה דרכים שרוקר מזדקן יכול להביך את עצמו ואת מערציו המזדקנים לא פחות, דיוויד קרוסבי למשל בחר בדרך הקלאסית של לא להבין שצריך לזרוק את הג'וינט כשעוצר אותך שוטר (שלא לדבר על העוזי החצי אוטומטי בתא המטען...) פול מקרטני, שבאמת הצליח לשמור על סוג מכובדות כל עוד לינדה הרביצה לקלידים לצידו, החליט ללכת עד הסוף והתחתן עם.. טוב אתם יודעים ואני לא באמת רוצה לכתוב זונה..., סנטנה מאידך, בחר למכור את עצמו לדעת עם אלבומים על גבול הראפ ואלטון כמו שאתם בטח יודעים הופך לאט לאט לסוג מאוד מאוד משונה של סופגניה, בסוף היום, צודק כנראה קית' ריצ'רדס, אם אתה כבר אגדת רוק מזדקנת, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות לעצמך זה לטפס על עץ קוקוס בפיג'י ולפתוח את הראש.. מכל הדרכים היצירתיות להביך את עצמך ואת אוהביך, טד נוג'ט, סוג של אלוהי גיטרה מדיטריוט הסוערת של שלהי שנות השישים בחר כנראה במביכה מכולם, הוא הפך לרפובליקאי, לא סתם חבר במפלגה של ג'ורג' W, הוא סגן נשיא איגוד הרובאים האמרקאי (NRA) ומועמד מוביל תמיד שצריך להחליף איזה סנטור שיצביע בעד איזושהי מלחמה מטופשת של דיק צ'ייני (הוא נכנס לסנאט עדיין עד כמה שאני יודע, אבל שמו מוזכר כל הזמן כמועמד) ובכלל רפובליקאי צעיר ומבטיח (ואם נראה לכם מוזר לצרף את התואר צעיר לאדם שיחגוג עוד חודש יום הולדת 48, בואו בהזדמנות לכנס צעירים של מפלגת העבודה...) Leave your cares behind Come with us and find The pleasures of a journey to the center of the mind אי שם בשנות השישים העליזות טד נוג'ט היה מנהיג להקת ה The Amboy Dukes מדיטריוט, ה Amboy Dukes אולי נשמעים לנו היום כמו עוד להקה פסיכדלית מארה"ב של השנים המסוממות ההן אבל הם לא היו כאלה, לאמבוי דוקס כמו לעוד כמה להקות מדיטריוט מאותם שנים (MC5 והסטוג'ס אם לתת דוגמאות ידועות במיוחד) היה מה שלא היה להרבה להקות פסיכדליות, היה להם רוק אנד רול סוער וקשוח וזוג וובוס שהעולם לא ראה מאז ג'אגר וריצ'רדס, הפסיכדליה שלהם הייתה נטולת עקבות, נטולת מהפכות של שלום ואהבה וסוער ומזיעה כמו שרוק אנד רול צריך להיות. חלוקת העבודה בלהקה הייתה ברורה כמעט מהתחלה, נוג'ט אחראי לסאונד הכבד והלוחמי וללחנים המוטרפים בעוד הגיטריסט השני Steve Farmer אחראי למילים ההזויות/מסוממות, ללהקה יצא אלבום בכורה טיפוסי למה שיקרה "פרוטו פאנק", אבל בעצם הוא מאלבומי היסוד של הרוק הכבד, וככזה זוכה היום להרבה הערכה ובצד, בעצם האלבום הזה מדגים כיצד עיכלו צעירים אמריקאים את המהפכה של הסטונס והקינקס ושילבו אותם במסרות הבלוז והרוק אנד שספגו מהתקליטיות של ההורים שלהם,, ולאחר מיכן, הגיעה הפצצה בדמות האלבום והסינגל Journey To The Center Of Your Mind, שהורכב רובו ככולו מחומרים מקוריים של פארמר ונוג'ט ואף זיכה את הלהקה בהצלחה המסחרית הראשונה שלה. Take a ride to the land inside of your mind אפשר לנתח את המילים למוות כאן והאמת, אבל האמת אין שום סיבה לעשות את זה, מסע למרכז תודעתך הוא בסך הכל הזמנה למסע שמח ומדליק במסלול הכי מדליק בפלנטה, המסלול למרכז התודעה, עד כמה שהמילים האלה יכולים להשמע היום נבובות הם בעצם הזמנה גדולה ושמחה וטבולה באסיד למסע הגדול של שנות השישים לגילוי המופלא של התודעה הנפתחת ושל שלל האפשריות שהמוח שלנו מאפשר, נוג'ט והחברה כמו כל הדור שלהם פתחו לעצמם את הראש בעצרת סמי מעוררי הזייה והם נותנים לנו להציץ לקארנבל המדליק שהולך שם. בואו אם אתם יכולים, בואו אם אתם מעיזים, תתחילו לטייל בארץ שבתוך תודעתכם, מעבר לים המחשבות, מעבר לשילטון ה"למה?". מעל לזרם התקוות והחלמות היכן שהדברים הם באמת לא. אתם לא באמת יכולים לסרב להצעה כזאת נכון?

LadyG

New member
לטעמי מהשירים החשובים

בז'אנר. ואיך אפשר לסרב להזמנה כל כך מלבבת ליציאה למסע, שמבטיח כל כך הרבה קסם. פשוט

psychodoodle

New member
אני לא יכול לסרב להצעה

עוד על טד והדיוקס .טד ידידנו ידוע כמתעב גדול של עולם הסמים ,ממש כמו פרנק זאפה עליו השלום .השיר הספציפי הזה הוא בהחלט אנטי סמים (במיוחד אסיד) והמסקנה מהשיר היא, שמי שלוקח "טריפ" עלול גם לא לחזור בחזרה .טד נהג להעיף מהלהקה כל מי שנחשד או היה ידוע כמשתמש .3 אלבומיהם הראשונים (S\T,JOUERNY TO THE CENTER OF THE MIND ו MIGRATION) שווים חקירה בהחלט לדעתי .

After midnight

New member
זה נכון לגבי נוג'ט לא לגבי פארמר

שכתב את הטקסט, בכל מקרה, בכוונה לא רציתי להכנס למילים, כי אני לא בטוח שדווקא זאת הנקודה המרכזית של השיר, זה יותר שיר שמתאר אווירה ופצצת רוק אנד רול, מכל דבר אחר, אבל בכל מקרה, הנה הניתוח שלי. הבית שאתה מדבר עליו (הבית הבא בשיר), אומר כך: But please realize Youll probably be surprised For it's the land unknown to man Where fantasy is fact So if you can, please understand You might not come back אבל בבקשה הבן, קרוב לוודאי שתופתע, שכן זו היא ארץ לא נודעת היכן שדמיון הוא מציאות, אז אם אתה יכול, בבקשה תבין יתכן ולא תשוב. בתוך ההקשר של השיר זה נשמע לי יותר כמו איזו הזמנה לעולם שאולי לא חוזרים ממנו אבל לא ברור שמישהו ירצה לחזור, אני לא בטוח שהכוונה הייתה לכתוב שיר "אנטי שימוש בסמים", יותר לתאר איזה עולם פלאים סטייל אליס בארץ הפלאות מכל דבר אחר. הסיום של השיר: How happy life could be If all of mankind Would take the time to journey to the center of the mind Would take the time to journey to the center of the mind Center of the mind כמה יפים החיים יכלו להיות, לו כל האנשות הייתה עושה מסע למרכז התודעה הייתה עושה מסע למרכז התודעה מרכז התודעה.. לא בדיוק תמרור אזהרה

After midnight

New member
ודרך אגב, עופר

מצטרף לגמרי להמלצה שלך על שלושת האלבומים הראשונים שלהם, היה באמביו דוקס איזו תחושת רוק אנד רול רזה וקשוח כמו שאני אוהב וגם המון מוסיקליות, שקצת חסר לי אצל שאר החברה מהסצנה בדיטריוט (אפילו שהסטוג'ס ו MC5 "נחשבים" יותר).

fenriz

New member
חבל על האף

כל האלבום הראשון של האמבוי דיוקס מעולה והוא כולל גם את הקאברים לבייבי פליז דונט גו (שמוכר כאן לאנשים בטח מהביצוע של THEM) ול I feel free והשיר שכתבת עליו הוא הטופ של הטופ. טד נוג'נט בחור די מוזר ויש הרבה סיפורים עליו, למי שאוהב סאונד טיפה יותר כבד אפשר להמליץ על קריירת הסולו שלו, שכוללת כל מיני סולואי גיטרות וירטואוזים. תנסו את הדיסק עם השם המקורי If You Can't Lick 'Em...Lick 'Em.

Barmelai

New member
כרגיל (כמעט) הבאת הברקה

לא ממש מכיר את אמבוי דיוקס. אודה ואתוודה שכבר שנים מחכה לי ערמת קבצים די גבוהה של טד נאג'ט, שאיכשהו מעולם לא חיטטתי בתוכה. אולי הגיע הזמן. אגב אמבוי דיוקס יותר פופולריים היום ממה שאפשר לשער, הם עדיין מושמעים ברדיו - אפילו בישראל אפשר לתפוס את השיר הזה, אמנם רק ב 88FM ורק בימי שלישי בלילה, אבל גם זו לטובה

LadyG

New member
כן..

טוב שיש ימי שלישי בלילה ב- 88FM ומי שטרם גילה זאת...הגיע הזמן

After midnight

New member
תחטט תחטט

האיש גיטריסט ענק ושלושת הראשונים של האמביו דוק', הם לא פחות מאלבומי יסוד (לפחות של אסיד רוק מדיטריוט).

פצצות לגבות

השיר הוא אולי period piece כיום אבל עדיין עושה בית ספר לכל מי שרוצים לעשות רוק. לטעמי. מלבד כמה שירים פה ושם אני לא מכירה אלבומים שלמים של הדיוקס, אבל אחפש.

למעלה