גולף 1800.

sigal333

New member
גולף 1800.

אולי מישהו יודע למה פולקסווגן הפסיקו למכור את הגולף 1800 125 כ"ס ומוכרים כעת רק 1.6 100 כ"ס ו2.0 115 כ"ס? הרי ה1800 עדיפה על שניהם. ואולי מישהו ייתן לי את התשובה למה יש לפולקסווגן מנועים כאלה חלשים? מנוע 2000 שהספקו 115 כ"ס זה מעט מאד ביחס ליפניות שלדעתי לא פחות איכותיות בשנים האחרונות מפולקסווגן. למשל אוונסיס מנוע 2000 עם 150 כ"ס, אבל היא טיפה יותר יקרה, או גאלאנט עם 136 כ"ס כנ"ל 626. בכלל דומני שכתבי הרכב מתלהבים יותר מדי מהארופאיות שלדעתי עדיין לא מגיעות באיכותן לרמה היפנית. אכן המכירות מראות שלאנטיס, קורולה, סופר לאנסר וכו´ שומרות על ערכן ועל האמינות של היפניות לעומת הארופאיות (שנהגתי עליהן לא מעט) שאולי איכותיות בנסיעה, אבל עדיין חלשות יחסית במנועים ובאמינות. ועדיין לא הבנתי מה כתבי הרכב מתלהבים מהליאון הספרדית, שהיא באותו מחיר של האימפרזה טורבו, והאימפרזה לא רואה אותה ממטר. היא יותר איטית הליאון, שנייה וחצי יותר מהירה, רק אל תשכחו שזה נמדד במרחק, השנייה וחצי הזאת בתרגום למטרים הופכים להרבה מטרים, היא יותר קטנה, האימפרזה משפחתית, והיא לא יפנית, שזה יתרון בפני עצמו. ארז

itzik93

New member
זה בדיוק מה שאני שואל על...

סובארו אימפרזה.... שבגירסה האוטומטית היא פשוט מושלמת (כמשפחתית) עם מנוע 1.8 - ולארץ מביאים רק את ה 1.6 בגירסה אוטומטית.... ה 1.6 ידני (שזה בכלל עולם אחר) מתקבל על הדעת, אבל האוטומטית (עקב המשקל הכבד) פשוט כבדה.... לך תבין אותם, היבואנים האלה
אני מניח שעד שמישהו לא ידפוק בראש של היבואן עם
5 ק"ג, הוא כנראה לא יבין את זה. איציק - עצבני מתמיד על יפנאוטו כל פעם שהנושא עולה במוחו מחדש

kitt

New member
פולקסווגן הפסיקו את ייבוא ה1800

כאשר הופסק ייצורה. המנועים של פולקסווגן מכוונים להיות סופר גמישים בעלי מומנט גבוה בסל"ד נמוך יחסית (לכן אפשר לזנק עם פולקסווגן ג´טה 1300 ממצב עמידה בהילוך רביעי ולא להרגיש נחותים יותר מדי
) המנועים החזקים שלהם ה1800 עם 180כ"ס לדוגמא הם עם מגדש טורבו ולכן פחות גמישים ופעילים באיזור הגבוה של הסל"ד.

מצמץ

New member
סיגל,

1. לפי מיטב ידיעתי פולקסוואגן (החברה לא היבואן) הפסיקו השנה לייצר את המנוע 1.8 שעליו את מדברת. למה הופסק ייצורו?, אני מניח שזה בגלל שהוא לא היה ריווחי אע"פ ההספק שלו והוא גם היה מיושן. יכול להיות שמבחינת מומנט, קג"ם, המנוע 1.8 מבצע כמו ה2.0 (עדין לא בדקתי זאת) 2. בשאלתך אמרת שהמנועים באירופאיות הם חלשים לעומת היפניות. באירופה הגולף לא נמכרת עם מנוע קטן יותר מ2.0 (חוץ מהדיזל) ולכן אין כל בעיה מבחינת הספק וכוח (לעומת השוק החוץ אירופאי כמו ישראל). 3. קונצרן פולקסוואגן תמיד טענו שעדיף מומנט קג"ם על כ"ס ואם את שואלת אותי אז הם צודקים. 4. להגיד שהאירופאיות לא מגיעות באיכותן ליפניות, זה ממש אבל ממש להיפך היפניות הן אולי אמינות יותר, אבל הן לא מגיעות לרמה של איכות כמו בVW (ורוב האירופאיות). אל תתפסי אותי במילה כי אני לא מדבר על הליגה של לקסוס אלא לעומת הליגה של המכוניות היפניות הבסיסיות). 5. מבחינת הליאון בתור מכונית בסיסית היא פשוט מכונית מצויינת. אני לא יודע על איזה גרסא את מדברת (אולי קופרה 4?) אבל קופרה 4 במחיר של 155 אש"ח (בערך) זה נראה לי פשוט מחיר מצויין לעומת האימפרזה שיקרה בלפחות 25 אש"ח מהליאון קופרה 4, ואולי בגלל זה שמעת הרבה שבחים עליה ואל תשכחי שהאימפרזה היא לא באיכות טובה כמו הליאון (אני לא אומר שהליאון עדיפה על האימפרזה). נ.ב. איפה ראית שהקופרה 4 עולה כמו אימפרזה טורבו ? זה פשוט לא הגיוני, לדעתי, (אלא אם את מדברת על הגרסא של הליאון עם ה280 כ"ס ובמקרה זה היא בטח תעלה כמו איפרזה טורבו, ואולי אז היא באמת תהיה עדיפה על האימפרזה יחסית לתמורתה). מצמץ, מקווה שתשובתי לגבי המנוע מניחה את דעתך

תמירי

New member
להשוות בין הליאון לאימפרזה

זה פשוט צחוק מהעבודה. תקראו באוטו האחרון כתבה ובה הוא לא אומר שזה רכב רע אלא רק שהוא בכלל לא בליגה של האימפרזה. אמינות של פולקסווגן תקראו מה כתבו אנשים באתר של רוני אהרונוביץ על השרות והאיכות של המוצרים שלהם האתר הוא netcar.co.il שווה גם קריאה ועיון רציניים

umop apisdn

New member
תיקון טעות למצמץ.

הגולף נמכרת באירופה גם עם מנועי ה1.4 וה1.6, ולא רק עם ה2.0 ל´.

מצמץ

New member
UMOP

כשאני אומר לא נימכרת אני לא מתכוון ללא מוצעת למכירה, אלא אני מתכוון לכך שאף אחד לא קונה אותה, ואם כן אז הם נמכרות בכמויות קטנות וזניחות. המנועים הקטנים בדרך כלל מיועדים לשוק החוץ מערב אירופאי, חוץ מארה"ב שגם שם אם אינני טועה כמעט לא קונים "רביט" שהיא פחות מ2.0 אם בכלל מוכרים שם מנוע קטן יותר. (אני מדבר על הדור הנוכחי ועל הדור הקודם של הגולף). ברוב אירופה היא נמכרת עם מנועים החל מ2.0 ליטר ששם אלו המנועים ששולטים בשוק, לעומת בארץ שהשוק הוא של 1.6 ולכן אני אומר שבהשוואה לאירופה אין בעיה של חוסר כוח. מנועים בסדר גודל של 1.4 או 1.6 אתה תראה באירופה בעיקר בצרפתיות ואיטלקיות או סיאטים או מכוניות בסדר גודל של הלופו והפולו ולא בגולף. מצמץ, חושב שליצר גולף עם מנוע שקטן מ1.8 הורס לגולף את השם הטוב שלה.

umop apisdn

New member
דווקא בשלושת השבועות שהייתי בארופה

ראיתי בעיקר גולף עם מנועי 1.6, או 1.4- ופחות 2 ל´ וזה עוד היה בגרמניה ובמערב ארופה. הארופאים מעדיפים מנועי 1.4 במכוניות הקומפקטיות שלהם, וזה ללא קשר ליצרן.

מצמץ

New member
אני נשאר דבק בדעתי

ובטוח בעניין הגולף. בנוגע לקומפקטיות לא ידוע לי שהאירופאים מעדיפים 1.4 אבל זאת מילה שלי כנגד שלך (אני מסכים שהם מעדיפים 1.4 על 1.6 במכוניות מהקטגוריה של הפיאסטה).

umop apisdn

New member
בקטגוריה של הפיאסטה...

אין כמעט 1.6, ואם כן זה מנוע חזק ל"ספורטיביות". בסגמנט הקומפקטיות- העדפה ברורה וחד משמעית לפי נתוני המכירות למנועי 1.4- ראה את המדריכים הבריטיים (כדוגמא) להעדפה למנועים קטנים, זולים וחסכוניים. כן, גם בפולקסוואגן. מנוע ה2 ל´ בגולף מכוון בעיקר לארה"ב, וUP-MARKETING שבקרב הקונים.

גרמי

New member
מצטרף לאומופ

באירופה מרבית המכירות של הקטנות והקומפקטיות הם עם המנועים הקטנים יותר. גם בגרמניה. פג´ו 205 תמצא עם הרבה יותר מנועי 1100 מאשר 1400. רנו מגאן 1.4 הוא לא מחזה נדיר שם, וגם הרנו קליאו מוכרת הרבה יותר 1.2 מאשר חלקם היחסי בארץ.

למעלה