גולי בת שנה :)

גולי בת שנה :)

לפני 11 חודשים אימצתי את גולי, בגיל חודש, גרתי בבית קטן יחד איתה,קומת קרקע, היא היתה יוצאת הרבה החוצה, כל בוקר וכל ערב, עיקרתי אותה וחיסנתי אותה, בעבר כתבתי כאן שקשה לי איתה,חשבתי שהסיבה היא הבית הקטן שגרתי בו. קניתי לה משחקים ומתקני גירוד אך היא לא היתה רגועה,רוב היום לא הייתי בבית, רק בערב הגעתי והייתי מתפנקת איתה.בלילה היתה מייללת הרבה ולא רצתה לישון איתי והרבה לילות חברי שינה עברתי איתה. גם שהייתי מוציאה אותה החוצה הייתי שומעת שהיא חסרת מנוחה. לפני חודשיים עברתי לדירה בעיר עם 2 שותפים, הבית גדול ומרווח,סלון גדול וכמה חדרי שינה, בימים הראשונים היתה קצת בהלם, אך היתה נחמדה ומתפנקת על כולם, סידרנו לה פינה נחמדה עם משחקים והארגז צרכים שלה וחשבתי שיהיה כיף. אבל אחרי כמה ימים היא התחילה להשתגע היא דופקת ספרינטים בבית וממש תוקפת את האנשים,אם למשל אני באה ללטף אותה היא מיד פותחת את הפה לנשוך אותי או את כל אחד אחר, כל היד שלי כבר מצולקת מהנשיכות שלה :( רוב היום כשהיא בבית היא ישנה ונראה שטוב לה,אך כשיש אנשים בבית,בעיקר בשעות הערב, במקום להראות כמה היא מקסימה וחמודה היא נהיית פראית ונושכת וממש מפחידה את כולם... המוכרת בחנות חיות המליצה לי לקנות לה מין ג'ל להרגעה שנקרא "QUIET MOMENTS" שזה תוסף מזון שמסייע להרגעת חתולים אך לא נראה לי שזה ממש עוזר... אשמח לתובנות,האם היא עדיין לא התרגלה לבית החדש?(כבר חודשיים),האם היא פשוט חתולה עם גנים קצת מופרעים?האם זה קשור לזה שהיא כבר לא יוצאת החוצה והיא רק בבית כל היום?אולי צריך לשנות לה את התפריט? (אוכלת "רויאל קנין") חשוב לי לציין לטובה שהלילות מאז שעברתי לבית החדש הרבה יותר רגועים,היא הולכת לישון איתי או מתחת למיטה וממש בשקט,בניגוד לבית הקודם שהיתה ממש חסרת מנוחה בלילה. צירפתי תמונה שלה :)

v cd

New member
בטח יתקבלו עוד תגובות

אבל שני הפני שלי: הספרינטים והנשיכות זה לא אותו דבר. ספרינטים זה הגיוני ולא אומר שום דבר רע, זו פשוט צורת משחק, והיא עוד בגיל שהם משחקים באנרגטיות. אח"כ הם נהיים בטטות כורסה
אבל נשיכות לא צריכות להיות חלק מהמשחק אתך, בטח לא אם הן מכאיבות. כשהיא ממש מתחילה לנשוך אותך, תקפיאי את היד, אל תזיזי אותה לכמה שניות, ואז תקחי אותה ממנה ואל תמשיכי לשחק אתה באותו רגע. מה שכן, כדאי לזרוק לה (רחוק ממך ומהיד שלך....) איזה צעצוע שהיא אוהבת, אפילו סתם כדור נייר או משהו, כדי לספק תחליף למשחק עם היד.

תודה!!ומה עם מכה קטנה על הגב?

מותר או אסור? כי בד"כ אני זורקת לה במקביל איזה משחק שהיא אוהבת אבל אחרי כמה דקות זה משעמם אותה והיא חוזרת "לתקוף" אותנו.... יש דבר כזה מאלף חתולים?כמו מאלף כלבים?ללמד אותה לא לנשוך?

v cd

New member
מכה - לא מומלץ בכלל..

זה רק יכול ללמד אותה לפחד ממך. הענין עם ההקפאה של היד הוא, שחתולים משחקים משחקים של ציד, ולכן תזוזה מושכת אותם וגורמת להם "לצוד" את מה שזז. צריך להיות עקביים עם זה, בסוף זה עובד. יש אנשי מקצוע שהם יועצי התנהגות לחתולים. בהחלט אפשר ללמד חתולים לא לעשות דברים מסוימים כמו לנשוך נשיכות כואבות. כאן בפורום משתתפת אחת מהם, הכינוי שלה הוא "משתגעים על החתול" אם את רוצה לכתוב לה. (יכול להיות שיש עוד ואני לא זוכרת, אולי מישהו אחר יזכיר.)

חתולים אינם מתרשמים ממכות חתולים אינם מתרשמים ממכות. הם בנויים למכות ולנשיכות קשות מאוד , מה זה בשבילתם מכה קטנה. החתולים שלי הקודם היה פשוט מכור ל "מכות" על הגב. טפיחות על גבו היו ממסטלות אותו, הוא היה מגרגר ועוצם את העיניים ומתפתל מצד לצד, רק שלא אפסיק!! זה הפך אצלי לבדיחה והייתי עושה לחברותי הנדהמות הצגות. גם החתול הנוכחי מת על טפיחות על הגב, אבל לא בצורה אובססיבית כמו הקודם. חתולים חשים כאב בצורה שונה כנראה. מכה קטנה לא תעשה שום רושם ומכה חזקה יכולה להיות מסוכנת, מכה בינונית עלולה למכר את החתול ... והוא יעשה עוד תעלולים בשביל זה... אני ממליצה להביע את כעסך בצעקה, בנשיפה ובמילה קבועה : אסור או פויה וכו וגם ללכת , לעזוב אותו. כשהחתול שלי נושך אני כועסת עליו ואומרת לו קששש. לפעמים אני משמיעה "בכי" כי את זה הוא מבין. הוא מבין שאסור לנשוך חזק. אם אכה אותו הוא יבקש עוד... לכן ה"מכות" הן רק פרס על התנהגות טובה. אני מקווה שלא יתנפלו עלי בפורום באשמות שווא . אז לפני שמישהו מתנפל, שיקרא את המכתב הזה היטב.

תודה רבה על העצות...

ומה עם הג'ל המרגיע שציינתי למעלה? מישהו מכיר אותו?השתמש בו בעבר? כי הוא לא ממש עוזר....

יוקה

New member
חס וחלילה מכה... זה יחמיר../images/Emo122.gif

ככלל - לחתולים - לכולם בלי יוצא מן הכלל - יש קשיים עם שינויים. לכן צריך לנסות להקל עליהם ולעשות הכל בהדרגה. לדעתי לא מאוחר מדי. ראשית, לא לתת לה שום רגיעון. פשוט סגרי אותה בחדר שלך, ללא אפשרות להיכנס לחדרים נוספים או לסלון, שם שימי את ארגז החול בצד אחד ואת האוכל והמים לשתיה בצד האחר (לא אחד ליד השני). החתולה רגילה לריחות שלך, ולכן כדאי לתת לה שבוע -שבועיים להתבשם ממנו ולרכוש בטחון. אל דאגה, היא לא חייבת שטח גדול. בטח לא עכשיו (עובדה שלא היתה רגילה למרחבים ולכן הספרינטים, הם מחוסר בטחון במקרה הזה ולא משובבות). אחרי שתראי שהיא רגילה לחדר, השאירי לה דלת פתוחה ותני לה בהתחלה לצאת לבד לחקור שטחים נוספים בדירה. היא לא חייבת "להתאהב" בשותפים שלך..... אל תסגרי את דלת חדרך, כדי לאפשר לה להימלט לשם אם תיתקל במשהו לא רצוי לה. זה המפלט הבטוח שלה (ממ"ד שכזה...). אח"כ - היא תכתיב את קצב ההתרגלות. אני חוזרת: ראשית, יש לקבוע לה מקום שהיא תרגיש "שייכת" אליו. נדמה לי שזיהיתי בין השורות שלך את העובדה שגידלת כלבים ולא כ"כ חתולים. תשכחי מהשוואות. חתול זאת אופרה אחרת לגמרי. על חתול לא צועקים ובוודאי שלא מכים, כי הם לא עושים את ההקשרים לגבי מעשיהם ומכות או צעקות. זה רק עושה אותם מסובכים ופחדנים, ובצדק. דאגי שיהיו לו בחדרך מעט צעצועים (כדור קטן מנייר כסף, עכברון, גרב כותנה ממולאת בסמרטוט, או פשוט תקני לו בחנות. הקפידי על אוכל טרי (לא לשים המון בצלחית, אלא כל פעם מעט, כדי שיישמר טעים ופריך אם זה יבש) ופעמיים ביום החליפי לו את המים. גם את ארגז הצרכים צריך לנקות מהגללים היטב. בעוד שבועיים, אשמח לשמוע אם חל שיפור. אני מאמינה שכן. בהצלחה !

יוקה

New member
שכחתי להתייחס לנשיכות

נשיכה היא סוג של מיגננה ופחד ולא צריך לאפשר לה את זה. כאמור, היא צריכה קודם כל לרכוש בטחון, ואז היא תרגיש פחות מאויימת. אם היא כבר נושכת - לא להרביץ אלא לצעוק "לא" בקול רם (לא בצעקה מבעיתה), להפנות לה את הגב וללכת ממנה הלאה תוך התעלמות מוחלטת לכמה דקות. כך נוהגות האמהות החתולות כשהן מסבירות לצאצאים שהתנהגות מסויימת לא מקובלת. כך כמה פעמים, עד שהעלמה תבין את המסר. הנשיכות ילכו ויפחתו, אלא אם כן היא תמשיך להרגיש מאויימת. אם היא נושכת ונועלת את השיניים ולא רק "עוקצת" עם השיניים - אל תזיזי את היד או הרגל. תקפאי עד שהיא תרפה, וזה יהיה מהיר מאוד. תשנני את הנ"ל ותראי שהכל משתפר. היא לא יוצאת דופן בהתנהגות שלה. כל חתול היה מתנהג כך בנסיבות שתארת בהתחלה. כמובן שהיא גם צריכה המון חיזוקים ואהבה. דברי אתה בקול רך, תינוקי כזה, וספרי לה כמה היא יפה, כשרונית, חכמה וגיבורה.

יוקה

New member
../images/Emo140.gifמזל טוב ליפהפיה ! ../images/Emo65.gif../images/Emo39.gif

לא מגיבה, כי ממהרת ולא יצא לי לקרוא את הפוסט שלך במלואו. אולי אחה"צ.

למעלה