גולוגולוגולוגל

גולוגולוגולוגל

מה זה בדיוק לוויתן המעמקים? לא הלחתי לרדת לעומק המילים.. אשמח אם מישהו יעזור..

אז לגבי כל השיר

אני רואה אותו מאוד בפשטות, אבל עם עומק של יותר בתחושות ופחות בפירושים. אבל אתם לגמרי מוזמנים לחלוק עליי- אולי אלמד משהו על השיר היפה הזה. שיר- כשמו כן הוא- שיר מים רבים. הבכי של מים שפעם הציפו את כל העולם, והיום מייבבים להם בצינורות בנהרות, זועמים בגלים דחופים ובהולים גל שנוסע ונשבר. נשבר ושר. לוויתן חובט בכח בזנבו, אבן מכה בשלולית- זעם נדמה לי..זעם בלי קול אולי. הרבה עצב..עצב פשוט של מים.. עכשיו- אם למישהו יש פירוש ללמה כל העצב הזה (אולי כי יש פחות ופחות מים) או משהו שמתקשר לשאר השירים של מאיר על אדמה ועל האנשה שלה- לכו על זה.

holly shit

New member
פעם שמעתי שללויתןיש איזשהו..

קטע בקבלה שפעם לא היה כלום חוץ מארץ וים ואלוהים היה על פני היבשה והלויתן היה מלך הים... וגם מתקשר לזה שאת יונה הנביא בלע לויתן..משהו כזה. טוב, בטח בילבלתי לגמרי את הסיפור אם הבנתם משהו, אבל לויתן הוא בהחלט יצור בעל המון עוצמה

הלוויתן במיתולוגיה היהודית.

לפי היהדות (זה לא מופיע בתנ"ך), לפני בריאת העולם היו תנין, לוויתן (זכר ונקבה) ונראה לי עוד כמה שאני לא זוכר. ולדיון - לפני שאלוהים ברא את העולם היו בו שני לוויתני ענק. זכר ונקבה שהפריעו לו. בא אלוהים, הרג את הנקבה, סירס את הזכר ושלך אותו למצולות. (או ההיפך, אני לא ממש זוכר). את יונה הנביא בלע דג אחר. בקיצור זה מה יש. אנשים דתיים מכירים את הסיפור, גם ידעו לספר לכם שבאחרית הימים הצדיקים ישבו בסוכה מעור לוויתן ויאכלו מבשרו (שהחזיק 5000 שנה בקופסוא לוף)

בשיר ובקבלה

גם אני התעניינתי וקצת חקרתי: הלוויתן ע"פ הקבלה הוא לא רק חיה קדומה, אלא ישות בעלת כח מאגי עצום שמייצג את כוחות התוהו ובוהו...יש אומרים שהוא קיים עוד מלפני בריאת העולם, וכשהקב"ה הפריד מים ממים, הוא שילח אותו אל מצולות. יש שרואים בו ישות רעה ומרושעת, המייצגת את החושך, התהום והכאוס. יש שרואים בו את אחד השליחים העצומים ביותר של הקב"ה, או אפילו את השליח העצום ביותר בכוחותיו. הרבה אגדות נקשרו מסביב ללוויתן, ובשיר עצב של מים רבים נרמזת אגדה אחת, כאילו מקור הגלים הוא בחבטות הזנב של *ה*לוויתן, לאמור שהלוויתן מניע את כוחות הטבע העצומים של הימים...

המדובר הוא על ...

שני יצורים מיתולוגיים: לוויתן נחש בריח ולוויתן נחש עקלתון. הסיפור של הנצחון עליהם ולצד זה הנצחון על 'ים' ו'תנין' הוא חלק חשוב ונסתר במיתולוגיה היהודית. לא מדובר כמובן על לווייתנים בתצורה שאנחנו מתייחסים אליה היום. יש ללוויתן תפקיד בבוא אחרית הימים ובדרך אל סעודת שור הבר השמורה לצדיקים. הסיפורים על נצחון הקב"ה על ים ותנין הסוררים מפתיעים בדמיונם לסיפור הטיטאנים במיתולוגיה היוונית.

בכלל, אם מתיחסים לקבלה

הגישה של בואן פפינו קצת יותר נכונה. אם תלמדו קצת יותר לעומק, תבינו שלא הכל כמו שנראה לנו, כלומר גם אם אומרים שהיה לוויתן יכול להיות שזה על דרך משל, כי בהחלט לא ניתן לומר שהיו יצורים שכביכול הפריעו לבורא עולם בעת שיצר את עולמנו. קחו בערבון מוגבל את מה שאתם (וגם אני) לא מבינים, כי יש משמעות נסתרת מאחורי הדברים, ולפרש אותם כמשמעם זו בעיה לא קטנה..

למעלה