גולדן אלרגי

emily33

New member
גולדן אלרגי

שלום לכולם

יש לי גולדן רטריבר בן שנתיים ולפני כשנה וחצי החלו להופיע לו פצעים חמורים ומוגלתיים בעור. ההשערה שלנו היתה בגלל שקפץ לבריכה ובגלל המים נוצרה לו רגישות בעור. הוטרינר נתן לו אנטיביוטיקה המכילה מוקסיפן והתגובה בעור החמירה מאוד. הוטרינר הסיק שהכלב אלרגי למוקסיפן ונתן לו טיפול באנטיביוטיקה אחרת + סטירואידים + זריקת סטירואידים וזה שיפר את המצב. אבל - מאז הפצעים מעולם לא עברו לחלוטין, נהיו לו מן קרחות ונשירה מטורפת, והוטרינר הסיק שכנראה יש לו אלרגיה לאוכל (לאחר שאיבחו שאין לו פרעושים) - הוא גדל על אוכל של יוקנובה. החלפנו לו לאוכל של פרו פלן על בסיס דגים והמנעות מכל מזון אחר (בהמלצת הוטרינר) ובהתחלה הגיב לזה טוב, אחרי כמה חודשים עוד פעם החלו להופיע פצעים, גירודים ונשירה. לאחר התייעצות עם הוטרינר, הוא אמר שאין מנוס אלא להחליף לו למזון רפואי - רויאל קנין סנסטיביטי (יש לציין שהוטרינר בעצמו מוכר את המזון הזה, שלא נמכר בחנויות). ניסינו כמה שיותר להמנע ממזון רפואי כיוון שזה מאוד יקר - 470 ש"ח לשק של 14 קילו והכלב אוכל שק בחודש כך שההוצאה על האוכל שלו עצומה... אבל אם אין ברירה אז אין ברירה מה לא עושים בשביל הילד (הכלב).
אך למרבה הצער המזון לבדו לא עזר ואז החל גם טיפול תרופתי של כדורים נגד אלרגיה (פרה דידרוקסי) על בסיס יומי - כדור כל יום. כך למעשה הכלב חי, רק מהאוכל שלו ועל כדורים.
לפני כחודש חלה לו החמרה ועוד פעם הקרחות גדלו, נשירה מוגברת, גירודים ופצעים. הוטרינר הגביר את מנת הפרה דידרוקסי ל-2 כדורים ביום + 4 כדורים נגד אנטיביוטיקה (נדמה לי צפורל) ביום\ סה"כ 6 כדורים כל יום במשך 4 שבועות (בהתחלה נתן לשבועיים ולאחר ביקורת נתן לשבועיים נוספים)!! אני מזכירה כי מדובר בכלב בן שנתיים שרחמיי עליו שחי על כל כך הרבה כדורים ואנטיביוטיקה בחייו

לפני כשבוע הוא סיים את טיפול האנטיביוטיקה וחזר לכמות הרגילה של כדור אחד נגד אלרגיה ביום. אני מאוד מקווה שלא יחמיר לו שוב כי אנחנו כבר חסרי אונים לגבי המיסכנצ'יק וכן גם לגבי הכיס שלנו כי ההוצאות שלנו עליו הן כמו על ילד
וגם מיותר לציין עד כמה הבית מלא בשיערות כאשר הוא בהתקף אלרגיה

כרגע הקרחות סטטיות וללא פצעים, ובאופן כללי בחורף יותר טוב לו מאשר בקיץ, אבל בכל זאת, יכול להיות שזה הפתרון היחיד? אין איזשהו טיפול אחת ולתמיד שפותר את הכלב מהסבל הזה? לא פעם יצא לנו לחשוב האם אנו פועלים נכון בזה שאיננו פונים איתו לחוו"ד נוספת.

מה אתם אומרים? האם קיים איזשהו פיתרון אחר?

הגיע הזמן לאבחון...

ממליץ בהחלט לעבור לשלב הבא של אבחון אצל מומחה לעור = דרמטולוג.
ישנם שניים מומלצים בעיניי - ד"ר גילה צור בבית החולים הוטרינרי בבית דגן וד"ר אילן סקורינסקי בנוה מונוסון (יהוד).
בהצלחה

emily33

New member
תודה

יש אפשרות לקבל את פרטי יצירת הקשר שם? אני לא מוצאת את האתר שלהם.

למעלה