גולדי - קח טיפ

פנומן 72

New member
גולדי - קח טיפ

נניח אתה פוגש מישהי והעניינים מתחממים ואז אתה מפתיע אותה בשאלה: "האם את יודעת לזהות משהו טוב כשאת נתקלת בו ?" היא תתן לך פני עגל כמו פרחה שראתה לראשונה ג'ירף וממלמלת לעצמה: "אין חיה כזו" - ואז תספר לה את הסיפור הבא (סיפור אמיתי אגב): "אדם נעמד בתחנת הרכבת בוושינגטון הבירה, והחל לנגן בכינור; היה זה בוקר קר בינואר. הוא ניגן שש יצירות של באך במשך 45 דקות. במשך הזמן הזה, כיוון שהייתה זו שעת השיא, נאמד שאלפי אנשים חלפו בתחנה, רובם בדרכם לעבודה. שלוש דקות חלפו, ואדם בגיל העמידה הבחין במוזיקאי המנגן. הוא האט את הילוכו ונעצר לכמה שניות ואז מיהר לדרכו. כמה דקות אחר-כך הכנר קיבל את הדולר הראשון שלו: אישה השליכה את הכסף לקופה מבלי לעצור, והמשיכה ללכת. כמה דקות אחר-כך מישהו נשען אל הקיר והאזין, אבל האיש הציץ בשעונו והחל לצעוד. ברור היה שהוא מאחר לעבודה. מי שהעניק את תשומת הלב הרבה ביותר, היה ילד בן שלוש. אימו משכה אותו משם, ממהרת, אבל הילד נעצר להביט בכנר. לבסוף האם דחפה את הילד שהמשיך לצעוד כשראשו פונה אל הכנר. כך קרה עם עוד כמה ילדים. כל ההורים ללא יוצא מן הכלל אילצו אותם להמשיך לנוע. במשך 45 הדקות שבהן ניגן המוזיקאי, רק שישה אנשים עצרו לזמן מה. כעשרים אנשים נתנו לו כסף, אבל המשיכו לצעוד בקצב הרגיל. הוא צבר 32 דולרים. כאשר סיים לנגן והשתררה דממה, אף אחד לא שם לב. אף אחד לא מחא כפיים. לא ניתנה שום הכרה". ואז הפני עגל תשאל אותך וואטס דה פוינט - ותמשיך את הסיפור: "אף אחד לא ידע, אבל הכנר היה ג`ושוע בל, אחד מגדולי המוזיקאים בעולם. הוא ניגן כמה מהיצירות המסובכות ביותר שנכתבו אי פעם, בכינור ששוויו 3.5 מיליון דולרים. יומיים לפני שניגן בתחנת הרכבת, ג`ושוע בל ניגן בפני אולם מלא עד אפס מקום בבוסטון. כרטיס עלה כמאה דולרים בממוצע. הסיפור האמיתי הוא שג`ושוע בל ניגן כאלמוני בתחנת הרכבת, והדבר אורגן על-ידי עיתון הוושינגטון פוסט כחלק מניסוי חברתי בתפיסה, טעם ועדיפויות של בני האדם. הניסוי היה: בסביבה רגילה בשעה לא הולמת - האם אנו שמים לב ליופי? האם אנחנו עוצרים להעריך אותו? האם אנו מכירים בכישרון בהקשר לא-צפוי? אחת המסקנות האפשריות מהניסוי הזה יכולה להיות: אם אין לנו זמן לעצור ולהאזין לאחד המוזיקאים הטובים ביותר בעולם, המנגן את המוזיקה הטובה ביותר שנכתבה אי פעם, כמה דברים אחרים אנחנו מפספסים?" אם היא עדיין לא תבין על מה אתה מדבר - תעבור לבחורה הבאה. עזוב את זה שאני אישית חושב שהכל חארטה והניסוי הזה הוא פלצני אבל הסיפור כסיפור הוא יפה.

goldy

New member
בתור אחד שלומד פסיכולוגיה

אני מבין את הניסוי היטב. לרוע המזל אזורי מלא ב"אמות" (נשים מטומטמות), ולכן הסיכוי שהן יאבדו את חוש המחשבה בגלל הסיפור הארוך הוא גבוה למדיי. אני חושב שהוא פשוט ניגן במקום הלא נכון בפני קהל שחי קודם בשביל אחרים, ולכן הכישלון. מצד שני, שאלתך "האם את יודעת להעריך איכות כשאת מבחינה בה", נותנת לי יופי של רעיונות.
רבה לך

זיקן

New member
מנהל
תקשיב טוב "פסיכולוג" לעתיד.

יש לי ידידה, חברה , מכרה , קליינטית שהיא פסיכולוגית וגם מרצה באוניברסיטה קוראים אותה שרי.. אחת הטובות בארץ מכיוון שלקחתי אותך בתור פרוייקט עשיתי איתה אמש שיחה עלייך והסברתי לה את כל הדיאולוגים ששוחחנו בפורום על רגל אחת, היא תיכף איבחנה את הבעיה שלך קוראים אותה "הפרעת זהות דיסואטיבית" (פיצול אישיות) מכיוון שהסברתי לה שאתה נילחם בזה וגם לומד פסיכולוגיה ומודע היטב להפרעה ואני מאמין שאתה יודע מה פירוש הבעיה הזאת אולי יותר טוב מכל החברים המושתנים כולל אני שיש בפורום שנותנים לך כל מיני עצות אחיטופול שלא יובילו לכלום היא טוענת שהבעיה שלך לא קשה בצורה לא הפיכה אך אתה צריך טיפול בידי בעל מקצוע ואם אתה חושב שעל ידי זה שאתה לומד פסיכולוגיה אתה תוכל לטפל בעצמך אתה טועה בענק גם פסיכולוגים צריכים פסיכולוגים על מנת לעשות איתם סיעור מוחות או "מסז" למוח כהגדרתה. אחרת אתם תיצאו מדעתכם רק על ידי שמיעת הבעיות והצרות של אחרים, הקיצר אתה צריך טיפול על ידי בעל מקצוע וטובה שעה אחת קודם . תשיג מימון ויאללה תתחיל להשקיע בעצמך ואל תגיד לי תירוצים כמו אין כסף או שהם רוצים רק כסף כי זה תירוץ למשוך זמן .

goldy

New member
אין לי מושג מה בדיוק סיפרתה לה../images/Emo151.gif

ו-או מה בדיוק הבנתה ממנה: 1) ככל הידוע לי פיצול אישיות היא מחלת נפש. 2) ככל הידוע לי כל מחלת נפש מלווה באישונים מורחבים, ובפעם האחרונה בה בדקתי ראיתי אצלי טבעת צבע בעובי תקין. 3) אני לומד פסיכולוגיה כי יש לי משיכה טיבעית לכך: אני אוהב מאוד להבין איך אנשים חושבים. 4) אם לא הייתם מעניינים אותי לא הייתי כותב כאן. 5) עידכנתי את חתימתי למה שאני באמת חושב: אני כבר לא נלחם בזה, אני רק רוצה שיגמר כבר. 6) תן לי את פרטי ההתקשרות שלה או תן לה את פרטי ההתקשרות שלי (הכינוי בתפוז) ונראה מה היא תכתוב. 7) אני לא רואה את עצמי מגיע לתואר כי עבודות המחקר הדרושות לכך גדולות עליי בכמה מידות.

פנומן 72

New member
אבל מה לעזאזל אתה חושב שתחזור בתור אישה ?

ולא בתור עז או אבן ? ולמה בכלל נראה לך שתחזור ?

goldy

New member
סיפור קטן

אני משווה את עצמי לזרעון: 1) אני אחד מתוך מיליארדים: 1,000,000,000 . 2) אני יכול לעשות מרתון ברבע שעה? כך גם כל מי שסביבי. 3) אני יכול להתגבר על יצורים שכל מטרת קיומם היא לרצוח אותי? כך גם כל שאר הזרעונים שסביבי. 4) לא טעיתי בדרך? גם כל מי שסביבי לא טעה בדרך. 5) אני רוצה להיות היחיד שיפרה את הביצית? כך גם כל המיליונים שסביבי שהצליחו במסע המוות. 6) אם מישהוא אחר נבחר, אני פשוט מקבל הודעה מהביצית: "תודה שהשתתפתם, אני כבר עובר". אתה יודע מה אני יכול לעשות אח"כ?! כלום!!!!!!!! בתור חלבון אני פשוט אספג בגוף וזהו - כל המסע היה לחינם. לבע"ח שאינם אדם אין מודעות ברמה של "להיות בקשר זוגי" אלא לכל היותר להתפרק בתוך נקבה, כך שהם לא מדוכאים (מפנים את העצב נגד עצמם) אלא מתוסכלים (מפנים את העצב נגד אחרים). אבן בכלל לא מרגישה. אם אני לא אחזור אז זה הכי טוב: כך אין שום סיכוי שאסבול.

פנומן 72

New member
הטעות הכי גדולה שלך

שאתה חושב שיש רק ביצית אחת. תחשוב על זה שמולך עומדות מיליוני ביציות גם כן שמחפשות הפריה, ואז תראה שכל התיאוריה שלך לא שווה הרבה.

goldy

New member
הינה עוד פרט ששכחתה:

לכל ביצית יש מיליוני אפשרויות. זה יופי שאתה רוצה מישהיא, לרוע המזל אתה חושב כמו זכר: "אם לי יש רק אפשרות אחת אז גם לה יש רק אפשרות אחת". לא נכון: לך יש אפשרות אחת, אבל לה יש *מיליוני* אפשרויות. כשיש לך מיליוני אפשרויות, אז כמה שהיחיד הוא בעל תוכן (עומק מחשבתי ורגשות) כך הוא באמת חסר משמעות.

פנומן 72

New member
אתה צריך ללמוד פילוסופיה, לא פסיכולוגיה

אתה הופך את עצמך לנחות ברגע שאתה חושב שלביצית אין אינטרס לקבל לעצמה זרעון ולכן יהיו אלה הזרעונים שנאבקים אקטיבית, והביציות עומדות בפסיביות ומחכות. אררררררררררר - WRONG ! תחשוב שוב. אם יש לך מיליון זרעונים שממולם יש מיליון ביציות, ובהנחה שלכל זרעון אחד יש ביצית אחת להפרות, הרי שברגע שזרעון אחד יוצא מהמשחק זה אומר שלביציות יש זרעון אחד פחות לבחור - זה לא משנה סטטיסטית את הסיכוי שלך או את שלה. אתה צריך לחשוב על עצמך שאתה זרעון מיוחד, שאתה לא תסכים להפרות כל ביצית שתיקרה בדרכך, ותראה שיהיה לך סוויץ' מחשבתי חשוב. נכון, בבסיס הוויתו של הזרעון עומד הרצון להפרות ביצית, אבל ברגע שאתה יודע שכמוך ישנן מיליוני ביציות שמחפשות הפריה, אתה יכול להרשות לעצמך לבצע בחירה בדיוק כמו שלהן. ברחם שבו אתה חי אין הבדל בין ביצית לזרע כי מספרם זהה. אני לא מדבר על רחם אחר כמו סין שבו היחס בין זרעונים לביציות הוא לרעת בזרעונים באופן קיצוני, מה שגורם לזרעונים להזיע יותר ולביציות להתנהג כמו מלכות שבו הן מבצעות סלקציה אכזרית - אלא על רחם ישראלי שבו היחס עומד כמעט על 1:1. ברגע שתפסיק לחשוב שאתה זרעון דפוק, אתה תראה שתמצא את הביצית המתאימה. תשמע, אני במשך שנים חשבתי כמוך, עד שהתחלתי להעריך את עצמי והחלטתי שמי שמוותרת עלי - זו הבעיה שלה. נכון, זה לא עושה סוויץ' מוחלט אבל זה מעלה את ה-סלף-אסטים. מפתיע ככל שיישמע, כשהתחילו להיות לי חברות אני שמרתי על הסלף-אסטים שלי ונתתי להן את האופציה ללכת אם לא בא להן, והן הבינו שאני זרעון מיוחד וטוב, אז הן לא הלכו. אני הייתי זה שהלכתי בסוף (חוץ מאחת שרוטה שטענה שבגלל שאני זרעון טוב מדי אני לא אוכל להפרות אותה). אז החיים הם כן שחור ולבן רק שלא תמיד אתה נמצא בצד השחור...

goldy

New member
ובסוף בחרתה באסייאתית

אז איך היחס 1:1 של הישראליות מתקיים במקרה שלך? אתה מרצה לי על כך שבסופו של דבר אמצא ישראלית, ואילו אתה עם לא-ישראלית. מה פיספסתי?

פנומן 72

New member
אני אגיד לך איפה פיספסת, אבל אל תגלה לאף אחד

הסלידה שלי מישראליות הוא לא באשמת כל הישראליות, אלא בגלל חוסר הבטחון שלי. לי יש בעיה של גישה, של לגשת ולהתחיל עם מישהי, אני מתקשה לקבל סירוב, קשה לי עם זה שבחורה לא זורמת, וכשאני אומר זורמת אני לא מתכוון לזה שנגמור את הערב במיטה, אלא בכלל שהיא תשמח לדבר איתי. תבין, אני ואתה נמצאים באותו הצד ואפילו באותה הסירה. אני מעולם אבל מעולם לא התחלתי עם בחורה, אתה מאמין לי ? תמיד שלחתי שליחים, תמיד זה היה מאחורי מסכים, אם בצ'טים, אם באתרי הכרויות, אם שלחתי חבר שידבר עם מישהי שמצאה חן בעיניי. זה אף פעם מעולם לא היה פנים אל פנים. בעיה שלי ללא ספק. אבל בעיית חוסר הבטחון לא נובעת יש מאין. היא נובעת מהזלזול המופגן, מנחירות הבוז, מתרבות היאללה-יאללה של הישראליות, שיודעות לנפנף מישהו שלא מוצא חן בעיניהם בצורה מזלזלת במקום לומר עם חיוך שזה לא מתאים, ולא לצחוק עליי ברגע שאני מסתובב והולך עם ראש מושפל וזנב בין הרגליים. בגלל זה החלטתי שאני לא מוציא יותר אנרגיות ברחם שדוחה את הזרעון שנקרא פנומן 72 והלכתי לבדוק ברחם אחר, שם יש לי סיכוי טוב יותר להפרות ... אתה הבנת את זה גולדי ?

goldy

New member
אני חושב שעליתי על משהו../images/Emo221.gif

לדבר עם מלאות: הן חושבות שבגלל שהן שוקלות יותר אז הן שוות פחות. הביטחון העצמי הנמוך שלהן מאפשר לי ללמוד ללא הערמת קשיים. אני אף פעם לא מפתח ציפיות. אני אף פעם לא אופטימי: אם היא תסתכל לכיווני אז בסדר, ואם לא אז תמיד ישנן עוד נשים.

זיקן

New member
מנהל
|../images/Emo45.gifוואלה איזה רעיון במיוחד השמנמוכיות..

גם זה משהו רק שלא תחשוב שדווקא בגלל זה הם מרימות תאף כי מנסיוני אני יודע שהן אוהבות לדחוף אותו למטה..

למעלה