גולדברג

גולדברג

שמעתי שלאה´לה נולדה בבלגיה בכלל
זה נכון? מה היו קורות חייה? שלי, סיפרת פה פעם שהיה לה איזה אהוב עיתונאי שלא חשק בה. מתי זה היה? (יצא לי לדבר עם מי שעובדת על תרגום ספר פרוזה שלה שנכתב בשנות השלושים) ואפרופו, לפחות שירה תאהב: איך קוראים לאבטיח על שיר של לאה גולדברג? וריאציות גולדברג

מוגג

New member
../images/Emo3.gifטעות!../images/Emo8.gif

האבטיח נקרא "שדות גולדברג" כתב אותו מאיר אריאל. שם השיר מנצל את שם המשוררת ושם היצירה שהזכיר ת"ע. הוא *מאבטח* את השיר "את תלכי בשדה" ופונה לילדתו "אל תלכי לבדך בשדה המוזהב" מוזהב=גולד (ברג). הוא ייתן לך רעננה הוא יביא לך מטר רץ פרדס חנה כרכור צל עלי בננה רק ליבך הנמרץ נמרט נשרט ונמחץ ילדתי שלי אל תלכי לבדך אל תלכי לבדך בשדה המוזהב בחיים עובר שבוע עוד מעט נרדם לב נודד אל מבוע אל שלחייך פרדס רימונים כפרים עם נרדים ילדתי שלי אל תלכי לבדך אל תלכי לבדך בשדה המוזהב ילדתי שלי ][][][][][][][][][][][][][

shellyland

New member
האמנם?

"האמנם עוד יבואו ימים" נחשב לאחד משירי ה...מלחמה(!) של גודלברג, אבל על כך אחרי שאחזור שיכורה מהפאב. שלומות.

Idan91

New member
לא בגרמניה? ../images/Emo187.gif

הייתה לנו "הפקת לאה גולדברג" בביה"ס לפני כמה ימים (כמה מורים הציגו קטעים מחייה, כמה תלמידים שרו..), ועד כמה זכור לי אמרו שהיא נולדה בגרמניה... אבל אני ממש לא סגורה על זה.

פלפל.

New member
בפרוסיה המזרחית

בעיר קניגסברג (כיום העיר נקראת קלינינגרד) שעל שפך הנהר פרגוליה לים הבלטי... לאה´לה נולדה ב 29.5.1911 לאב מפקח בחברת ביטוח... במלחמת העולם הראשונה נדדה עם הוריה לרוסיה וב- 1918 השתקעה בליטא... סיימה בית ספר תיכון בקובנה ולמדה מדעי הרוח באוניברסיטאות קובלה וברלין... ב 1933 קיבלה בבון תור דוקטור על מחקירה בבלשנות שמית... בתום לימודיה חזרה לליטא ולימדה ספרות בגימנסיה העברית בראסיין... ב 1935 עלתה לארץ ישראל. מספיק? לא? יאללה, אל תתעצל, תפתח אנציקלופדיה כלשהי או שתשאל את שלי.

shellyland

New member
זה בדיוק מה שהוא עשה

ואני שאלתי את לאה. זה מה שלאה כתבה על עצמה בשנת 1956 לאוניברסיטה העברית, למטרות העלתה למשרת מרצה בכירה: ד"ר לאה גולדברג צולדות חיים נולדתי בשנת 1991 ב29 במאי בעיר קניגסברג בפרוסיה. חייתי עם משפחתי בשנות חיי הראשונות בעיר קובנא (ליטא) ובעת מלחמת העולם הראשונה, ברוסיה, מחוז סאראטוב כתום המלחמה חזרה המשפחה לליטא, שם סיימתי את חוק לימודי ב"גימנסיון עברי" (מיסודו של ד"ר מ. שואבה) בשנת 1928. למדתי שנתיים באוניברסיטה הליטאית (במקצועות שפות שמיות, גרמניסטיקה, היסטוריה). אחרי זה למדתי בברלין ובבון שפות שמיות, היסטוריה, פדגוגיקה. ביולי שנת 1933 נבחנתי בחינה לתואר דוקטור (אצל הפרופסור פאול קאהלה במקצוע הראשי) ובשנת 1935 יצאה לאור הדיסרטאטציה שלי בהוצ... ...שאמשיך? כי יש עוד הרבה, אבל אני חייבת לצאת עכשיו, אז אחר כך. בקשר לרומן - היה איזה סיפור עם סטודנט שלה או עם מרצה שלה (נדמה לי שסטודנט) שהונצח במחזור הסונטות "אהבתה של תרזה די-מון". גולדברג כתבה שם כי תרזה די-מון היתה אצילה צרפתייה שהיתה מאוהבת במורה של הבן שלה וכתבה לו שירים, וכשההוא עזב היא שרפה את כולם, והגולדברג הקדישה את הסונטות לסיפור האבהב הזה. שנים מאוחר יותר התגלה ביומנה האישי של גולדברג כי המציאה את הסיפור הזה וכי כתבה את השירים על עצמה ומושא אהבתה.

גנגי

New member
גם כן דוקטור ללשונות שמיות!

כותבת "צולדות חיים" במקום "תולדות חיים"... פחחחח....

מוגג

New member
ובכלל היא הקדימה את זמנה

היא התחילה לפעול עוד לפני לידתה..

shellyland

New member
אוף אתכם

הכל באשמת גנגי - היא חיכתה לי למטה באוטו והניסה אותי ללחץ.

shellyland

New member
בבוקר ישנה ../images/Emo1.gif

ובלילות עושה קסמים
ולא אכפת לה שיגידו היא בעננים

nutmeg

New member
ככה אני עושה, ניסים

וגם ככה, וככה וככה. מה, לא טוב?

../images/Emo51.gif פלפל ../images/Emo51.gif שלי, אבל הכנסת

אותנו למתח - מחכה בקוצרוח למדרש השיר

למעלה