`גוי ימחשמוי`

`גוי ימחשמוי`

זה מה ששרו הילדים שראו רכב או שזה אמבולנס (לא זוכרת מה נסע) בשבת בבני ברק.. הם צרחו- גוי ימחשמוי (ימח שמו)

כן, גם כיום..

שמעתי את זה לפני 24 שעות. האמת שבנדודה שלי שהיה יותר קטן, שמעתי אותו אומר זאת והייתי בהלם ונתתי לאמא שלו על הראש. היא אומרת לי זה ילדים. אמרתי לה שילדים הם ממש לא טיפשים ואפשר להסביר להם מה ההבדל בין גוי לבין יהודי שצריך שנתפלל שיחזור בתשובה. (והלוואי גם אני יחזור)

לא

"לא זוכרת מה נסע"... נראה לי כדאי שתרענני את הזכרון אל תרכלי ותלכלכי בלי פרטים מדויקים, ילדים זה ילדים ואם את נפגעת ולוקחת את הדברים שלהם כ"כ אישי אז זה בעיה אישית שלך...כמו שאומרים שחרדים שרפו דגלי ישראל ביום העצמאות וביום הזיכרון ולאחר ברור קצר "גילו" שזה 5 ילדים בגילאי 8...אז כדאי לדייק...

מי שלא מדייק

היה אומר מה שנראה לו אבל אני אומרת את האמת שאני לא זוכרת אם זה אמבולנס או רכב. וזה עצוב שזה החינוך שנותנים לילדים, זה גועל נפש. התשובה שלך גם סוג מגעיל. אם את לא יודעת לענות או אין לך מה להגיב אז אל תנסי לסתום את הפה לאחרים. ואם כבר נתת דוגמא על דגלים שילדים שרפו אז זה כתוצאה מחינוך. מעניין שבמקום אחר ילדים לא שורפים דגלים. שיהיה שבוע טוב..

זה

זה הבעיה שלך, שאת תוקפת ואפילו לא מביאה הסבר שמניח את הדעת, לפחות לי היו הסברים, אני לא מנסה לסתום לך את הפה, אלא לאמר את דעתי וזה המקום! כל אחד יכול לאמר מה שיש במחשבתו ואם קשה לך לקבל את זה פשוט תנסי להתמודד.מה שאמרתי וכנראה לא הבנת מדברי שלא כל החינוך הוא כזה כל אחד וצורת החינוך שלו ואת לא יכולה לאמר איזה חינוך הוא יותר טוב, חינוך קיצוני או חינוך פחות קיצוני, כי אין לך מספיק חכמת חיים והבנה עמוקה כדי להגיע למסקנות האלו, כמו כן אני מאמינה שאין לך מספיק הוכחות. את שוב מדברת בצורה מכלילה "זה עצוב שזה החינוך שנותנים לילדים" מי נותן? איזה חינוך? ואם תבדקי במקומות אחרים תגלי שהם עושים דברים הרבה יותר גרועים מלשרוף דגלים..אני לא בעד שרפת דגלים, אבל אולי כדאי שיתעסקו עם זה מאשר בדברים הרבה פחות מוסריים...

עצוב

שאת תוקפת, ואומרת שאחרים תוקפים. ברור שזה עדיף מאשר סמים ורצח. לא דיברתי מה עדיף על מה. דיברתי על הבעיה הזו בעצמה. לא אמרתי שכל החרדים כאלו.. לא אמרתי שכל בני ברק כזו.. אמרתי שראיתי את זה שם (הרי זו עיר שלא נוסעים בה בשבת) ואמרתי שזה ממש עצוב שזה החינוך (אם לא מובן, אז עצוב שזה החינוך שאותם ילדים קיבלו. במקום להסביר להם את ההבדל בין גוי לבין יהודי שנתפלל עליו שיחזור בתשובה).

תסתכלי

תסתכלי על ההודעה האחרונה שלך ועל ההודעה הראשונה שלך ותראי את ההבדלים,היא היתה הודעה מכלילה ולא מדויקת, אז רק דייקתי את דברייך,ואני לא חושבת שזה אמור להרגיז אותך...

ההבדל הוא

שבהודעה הראשונה שלי את עשית לעצמך פירושים מליבך. ובהודעה אחרונה שלי רשמתי לך מפורט שלא תמציאי עוד פירושים מליבך..

את ממש לא צודקת.

כשאני רואה שאחרים צודקים ואני טעיתי, אז אני לא מתביישת להגיד טעיתי. במקרה הזה אני לא רואה שאת צודקת ולמעלה הסברתי גם למה. אבל שבנאדם בא בגישה שרק מה שהוא מכיר וחושב זה נכון אז לא יעזרו ההסברים שלי. אז חבל לי גם להמשיך לנסות שוב להסביר. לילה טוב. צ`או

פעם הבאה

תודיעי מראש שאסור לי ללכת לישון, כדי שאמשיך ל`הנות` מדבריה של אחת שלא מנסה להבין מה השני אומר ורק להחליק דברים.

מהוני

New member
ילדים

זה ילדים ולא אומר שחינכו אותם לקלל יכול להיות שהם למדו מילדים אחרים את זה

ילדים

לא מנחשים לבד מה זה גוי ומה זה יהודי שלא שומר תורה אם לא יסבירו לו. ושמסבירים הם מבינים.

ולדעת חז"ל

"למאן דאמר מרים בת בילגה שהמירה דתה משום ברתיה קנסינן ליה לדידיה אמר אביי אין כדאמרי אינשי שותא דינוקא בשוקא או דאבוה או דאימיה ומשום אבוה ואימיה קנסינן לכולה משמרה אמר אביי אוי לרשע אוי לשכינו טוב לצדיק טוב לשכינו שנאמר אמרו צדיק כי טוב כי פרי מעלליהם יאכלו: " כך שלא כדאי לברר בקצרה. מחשש שיקנסו את כולם.

לא ניראה לי שמשהו חינך אותם לזה

אבל בואי נשמח שמתוך מאה אלף ילדים שיש בעיר הזאת.. עשר ילדים שרו...

זה מדהים

עד כמה אפשר תמיד לגונן במקום להסתכל על הבעיה. אורחת לקצת אומרת שזה שלשרוף דגלים זה עדיף מלהתעסק בדברים אחרים פחות מוסריים, ואתה אומר שנשמח שזה עשר ילדים מתוך אלף. ממש מדהים שתמיד עושים לדברים האלו השוואה עם אחרים במקום להסתכל על הבעיה בפני עצמה. זה משמח אותך שזה עשר מתוך אלף? אתה מבין מה המשמעות של זה אם אדם שרק ממש עכשיו התחיל לחזור בתשובה והוא ממש בשלביו הראשוניים עבר שם ושמע את זה? או אם התארח בעיר אדם לא שומר תורה ומצוות ושמע את זה? הוא ירגיש שאין הבדל בינו לבין הגוי. הוא רק יסוג אחורה יותר.

כשאני רואה בעיות חינוכיות בציבור

החרדי במידה מועטת אני שמח... כי אז אני בטוח שהתשעים אחוז המצוינים זה מגיע מתוך חינוך.. ובחינוך אין הצלחה של מאה אחוז רק באילוף יש הצלחה של מאה אחוז. ואת מידי מנפחת את הבעיה, שום אדם נורמאלי לא ישנה את דעתו בגלל מעשה קונדס של מספר ילדים

למעלה