גוזלים

גוזלים

זה שעיניו בוערות, הוא גדול מכולם, אבל צעיר מרובם. כל כך קשה לו לשבת, והוא כלכך רוצה להיות הכי בסדר. אם הוא טועה במשהו הוא יודע על זה הרבה לפנייך, ועיניו המקסימות מתמלאות בהבעה שדורשת חיבוק ענקי. הוא כבר שנה שנייה , הוא כבר יכול ללמד את הצעירים איך ומה, ואם אחד מהם בוכה הוא מבטיח לבוא לעזור. לפעמים אחד מהם בוכה כי הוא דרך עליו בטעות, ואז הוא עומד שם פתאום בשקט, במרכז הגן, לא יודע אם מותר לו לנחם או שהוא צריך לנוס על נפשו. גשי אליו וחבקי אותו, לחשי לו שהוא נהדר ושזה קורה ושאת יודעת שלא בכוונה,העיניים שלו מקבלות את ההבעה האחרת, המחייכת, ואת רוצה להמשיך לחבק אותו עד מחר . זאת הקטנטונת ששערה עדיין לא צימח לגמרי, היא ממש גוזלה, יש לה פלומה צהובה [עשוייה בצמה שמזכירה גפרור], ולחיים דקיקות ושפתיים אדומות מתוקות. כלכך קשה לה בלי אמא, היא צריכה שתחבקי אותה כל היום, ואת, את רוצה לחבק אותה כל היום, ולומר לה: יהיה בסדר, את תגדלי לאיטך, ועד אז , אנחנו כאן. בסוף היום, כשאבא בא לקחת אותה, היא ניגשת אליך לקבל חיבוק אחרון, השפתיים שלה משורבבות לנשיקה, ואת נמסה בו ברגע, מרימה אותה ומקבלת את הנשיקה ונותנת את שלך , אז את זמה לב שהיא מחבקת כלכך חזק , וכל מה שאת רוצה זה להמשיך לחבק אותה עד מחר. הוא כלכך בכה כשאמא הלכה, שחשבת שליבו נשבר . מה זה נשבר, התרסק. יש לו זוג עיניים ירוקות ורטובות, והוא מבקשלהיות שם, לא,בעצם פה, לא,בעצם בחוץ, לא, בפנים. אני אוצה פינת משחק, לקחת אותו לשם אז : אני אוצה פינת ציור, אני אוצה לצייר, לקחת אותו לפינת ציור? אני אוצה חצר. ואת יודעת מצויין שמה שהוא "אוצה" זה את אמא, ולא חשוב היכן..... אחרי שלוש שעות הבכי נרגע קצת, אבל הוא כלכך עצוב, עד שבמפגש, את מספרת על טיול ביער: הירוק ניצת והוא מתחיל לספר לך על הטיול שלו בשבת לחורשת טל. פתאום כל הקבוצה דוממת ורק הוא מדבר, ופתאום את רואה שהוא מלא ביטחון ויודע לספר לכווווווווווולם איך היה ומה הרגיש. כשאמא שלו באה, חרדה ובוכה [כי התקשרה שלוש פעמים ואמרת לה שהוא בוכה] את רומזת לה להכנס בשקט ולהסתכל, ואת רואה שהעיניים שלהם אותן עיניים, ושהעיניים של שניהם נפוחות מבכי, אבל משהו רגוע יותר נכנס אליהן, כך בזווית. ואת יודעת שהוא יהיה בסדר גמור. היא כבר ותיקה, זו שנה שנייה שלה פה, והיא יודעת בדיוק מהם הכללים, ועושה הכל כדי שתביני שהם לא מזיזים לה. לא דבר ככללים יניא אותה מביצוע מטרותיה. נפגשים אז היא רוקדת, מספרים סיפור אז היא מארגנת משחק עם חברות בצד, וכשהחברות רוצות לשמוע את הסיפור, היא נותנת פליק פה פליק שם כדי לאפס אותן. היא נורא רוצה שתחבקי אותה, ולא יודעת איך לבקש. היא כבר יודעת שהיא ה"ילדה הרעה" בגן. כשמחבקים אותה היא מופתעת, קשה לה, היא מתבלבלת ומתחילה להשתולל עוד יותר, אבל אחרי כמה רגעים היא חוזרת בשקט, ומקבלת עוד חיבוק בשקט. יש עוד המון, הקטנטנים האלה,והבוגרים הרציניים וכולם כלכך יפים, חכמים, מתוקים, נהדרים. לחיבוק יש כוח אדיר, קשה לדמיין את גודל הכוח, לפעמים חיבוק אחד מסדר את כל הגן. מילה טובה גם כן עושה נפלאות, אבל עושי הנפלאות האמיתיים הם הם. ואת? כל שנשאר לך לבקש זה עוד [לא שחסרים, אבל למרות הכל הם רק שניים] עשרים ושמונה ירכיים ועשרים ושמונה ידיים, כדי שכווווווווווווווווווווולם יוכלו לשבת עליך ולהתחבק ואז הכל יהיה בסדר.

jud1001

New member
מפוזרת התחברתי מיידית ../images/Emo41.gif

קראתי ודמיינתי לעצמי כל ילד וילדה שתארת...

איזה יופי איזה כף

להיות בסביבה החיובית הזו שכל הזמן רוצים רק לחבק ושקראתי את שכתבת עשה לי לחייך ליאור

אורמור

New member
כולם כולם כולם היו חדשים...

אם שלך גוזלים אז אלה אפרוחים פיצפונים פיצפונים ולי נדרשו 33 זוגות ירכיים ואני סדרתי את הגן עם חיוך ענק וכפפת ארנב אחד קטן-שפוחד מרעש ואני לא יודעת למה אבל זו הייתי אני שלא הצלחתי להרדם בלילה שלפני וזו הייתי אני עם הדימעה בקצה העין ועם הלב הזה שכמעט מתפוצץ מאהבה ומצד אחד לא מבין איך אחרי 22 שנה עוד יש כל כך הרבה מקום לאהבה ומצד שני מברך ויודע שבלי הכלי (הלב) הזה כל העבודה בגן לא שווה שתהייה לנו שנה טובה כתבת לתפארת מפוזרת ציירת תמונה חיה...רגישה ומרגשת. תודה אור

tvrui10

New member
ולחשוב שעל עבודה שכזו,

גם מקבלים משכורת ! פלא שאני ירוק מקנאה ?

tvrui10 איזו עבודה?יש לי חבר

שמחפש עבודה עם משכורת, בלשכת עבודה אין עבודה,רק לעובדי הלשכה יש משכורת, ,אולי אם תעזור לחבר למצוא עבודה יחזור אליך הצבע מירוק לוורוד? יום מאושר לכולנו,,, רק ב-

alondli

New member
..../images/Emo13.gif כן, אני זוכר ( כאב) את המצבים

ולעתים..אני הייתי זה שדומע ראשון,מול המבטים התמימים והישירים האלה שלהם.. אפילו בכיתה ב' וג' במסיבות סיום של בני הייתי.. מחביא את הדמעות מאחורי המצלמה או משקפי שמש , מול התום הזה ולעתים הבעה רצינית של מאמץ שלו ,לעתים בהיסוס מסויים , ללמוד ולהתמודד על מקומו ותפקידו בתוך חבורת הילדים שם על הבמה...וכנראה גם מחוצה לה. עד היום ,במסיבות סיום חג או סיום שנה..בעיקר שהילדים עושים הופעה/הצגה כזו או אחרת ולרוב די פשטנית, אשתי כבר יודעת להביא..מלאי של ממחטות נייר, שיהיה..
אם הקטע עם המצלמה לא עוזר מספיק..
ולעתים היא נאנחת ואומרת בהבעת צחוק משועשעת שהיא מגדלת...שלושה ילדים ( השלישי זה החתול..
) ואני משתדל.. להחזיר לה בסיומו של יום חיבוקים וליטופים שהיא מחלקת ביד נדיבה..
ל"שני האחרים" שלא יגמר לה המלאי..

alondli

New member
מריפוסו..../images/Emo13.gif בשטף עולם

הוירטואליה בו העבר נמחק בזריזות אל דפי הארכיון..זה ממש הסטוריה..

למעלה