גוזלים של תוכונית

vanna

New member
גוזלים של תוכונית

יש לי 2 גוזלים
גוזל אחד יצא מהקן אתמול ומאז התוכונית ניכנסה רק פעם אחת לקן
היא לא אמורה להמשיך להאכיל את הגוזל השני?
אני רואה הרבה פעמים היא מאכילה את הגוזל שיצא מהקן והגוזל הקטן יותר מרגיש לי מוזנח..
האם עלי לקחת על עצמי את התפקיד ולהאכיל אותו?

תודה לעונים

גוזלים של תוכונית

1. בני כמה הגוזלים?
2. הייתי מאוד ממליץ מאוד, באם התוכונית כלל לא מתייחסת לגוזל שבקן והוא אינו אוכל לבדו ,להתחיל ולהזין אותו באבקת מזון לגוזלים, כל 4 שעות.
חשוב לשים לב שאת האבקה יש להמיס במים פושרים(לא חמים מדי ולא קרים).
יש לוודא שבעת ההזנה הזפק מתרוקן בקלות (ניתן לראות זאת בעין ולמשש אותו) ולשקול אותו מדי 3 ימים.
יש למשש את שרירי החזה שלו כמדד למצב התזונתי והגופני של הגוזל. במקרה והגוזל נראה חלש, יש לחמם אותו (באם יש לך אומנת- עדיף) ובאם לא, ניתן להשתמש בנורת אינפראאדום או נורת להט לשולחן רגילה(לא הלוגן) ןלשמור את הכלוב בטמפ' של 27-29 מעלות.
בהצלחה,

vanna

New member
עדכון

אתמול התוכית הרגה את הגוזל הקטן.. פשוט נקרה בו למוות.. זה היה מזעזע..
אני יודעת שבטבע דברים כאלה די נפוצים
האם אפשר להסיק מכך שהגוזל היה חולה/בעל מום כלשהו?
אם הייתי מוציאה אותו מהקן ומאכילה בעצמי יש מצב שהיה שורד וגדל?
&nbsp
הגוזל הגדול יותר בן חודש ו-8 ימים הוא כבר מחוץ לקן ומנסה לאכול לבד אם כי התוכית מאכילה אותו מידי פעם
אבל יש לו בעיה.. רגל אחת שלו נוטה קצת הצידה..
הוא מסוגל לטפס על הכלוב והוא ניסה לטפס למקלות העמידה אבל הוא לא עומד ממש ורוב הזמן הוא על הבטן בתחתית הכלוב
האם זה יעבור לו? והוא ילד לעמוד כמו תוכי?
&nbsp
תודה מראש

&nbsp

vanna

New member
עדכון

אתמול התוכית הרגה את הגוזל הקטן.. פשוט נקרה בו למוות.. זה היה מזעזע..
אני יודעת שבטבע דברים כאלה די נפוצים
האם אפשר להסיק מכך שהגוזל היה חולה/בעל מום כלשהו?
אם הייתי מוציאה אותו מהקן ומאכילה בעצמי יש מצב שהיה שורד וגדל?
&nbsp
הגוזל הגדול יותר בן חודש ו-8 ימים הוא כבר מחוץ לקן ומנסה לאכול לבד אם כי התוכית מאכילה אותו מידי פעם
אבל יש לו בעיה.. רגל אחת שלו נוטה קצת הצידה..
הוא מסוגל לטפס על הכלוב והוא ניסה לטפס למקלות העמידה אבל הוא לא עומד ממש ורוב הזמן הוא על הבטן בתחתית הכלוב
האם זה יעבור לו? והוא ילד לעמוד כמו תוכי?
&nbsp
תודה מראש

&nbsp

פישוק רגליים

אני חושב שתמונה או סרטון של הגוזל יוכלו מאוד לעזור פה.
יכול להיות שהוא סתם קטן ועדיין לא מפותח מספיק מבחינת הרגליים, אצבעות, שיווי משקל.... מצד שני יכולה להיות בעיה של פישוק ברגליים, לרוב זה יכול לנבוע מהתפתחות לקויה בגיל מאוד צעיר, כמו תנוחה לא נכונה שנכפתה על הגוזל שגרמה לפישוק 'להתקבע'.. חשוב מאוד לתקן את זה, אם אכן זה המקרה, שכן קשה מאוד לתקן את הפישוק ככל שהתוכי גדול יותר, ובהמשך הוא לא יוכל להאחז כמו שצריך במקלות או בכלל להתנייד כמו שצריך.
מצרף סרטון של גוזל שהיה לי שעבר טיפול כזה.
https://www.youtube.com/watch?v=vXRMmzBbHpc

שוב מציין שחשוב לוודא שזה אכן המקרה, לפעמים הם סתם נראים מגושמים ולא סימטריים כי הם קטנים עדיין.

vanna

New member
מצרפת תמונה

התמונה לא משהו
אבל אפשר לראות את הרגל נוטה הצידה
אבל הרגל השניה בסדר הרבה פעמים אני מוצאת אותו עומד על הרגל האחת

הוא צריך קיבוע או שהוא פשוט צריך ללמוד לעמוד?

קשה לדעת ...

היי.
מהתמונה קשה לדעת אם זאת התנוחה הקבועה שלו או שסתם תפסת אותה באמצע תנועה כלשהי.
בעיקרון-
אם היא לא נראית לך מסוגלת לעמוד על שתי רגליים באופן יציב,
אם היא רכונה על הבטן במקום לעמוד על שתי הרגליים,
אם היא לא יכולה לאחוז במקלות עם שתי הרגליים (כאן קצת קשה לדעת כי גוזלים צעירים בריאים גם בהתחלה מעדיפים את הקרקע עד שהם חזקים ויציבים מספיק כדי לטפס ולהאחז במקלות)...
אם זה המקרה כנראה שיש מקום לשקול ליישר לה את הרגליים .
אני לא מאוד מנוסה בתוכונים ואני לא יודע מהתמונה עד כמה היא 'סיימה' את הגדילה שלה, כך שאני לא יודע לומר אם היא אולי עברה את השלב ההתפתחותי שניתן לעזור כבר ביישור חיצוני.
מניח שהיא לא מתעופפת עדיין?
בכל אופן, גם במקרה הכי גרוע של איזשהו פגם התפתחותי שנשאר לצמיתות, נראה שהיא לא תהיה מוגבלת לחלוטין ותוכל להתנייד. במקרים של פישוק חמור שנשאר לצמיתות צריך לרוב להתאים את הכלוב לצרכים של התוכי - מאחר והם לא יכולים לטפס כלכך או להאחז במקלות, מייצרים להם סביבה בה הם יכולים לנוע על הקרקע, כשהאוכל/שתיה נגישים שם, ועוד כל מיני התאמות. בסהכ זה לא סוף העולם.

פישוק רגליים או splay legs

תופעת פישוק הרגליים בגוזלים הנה תופעה ידועה ונובעת מכמה גורמים:
1. פגם גנטי
2. עיכוב בהתפתחות תקינה של המפרקים
3. בעיית מחסור תזונתי כגון מחסור בסידן ובפוספט
4. טראומה ופגיעה במפרק, בעצם ובעצבי המקום.
העיוות במפרקים מופיעבדר"כ(במקרה ולא מדובר בשבר) במפרקים הטארזאליים (בנקודת החיבור של שורש כף הרגל לעצם המרכזית של הרגל) ובמפרקי הברך.
לפני קיבוע המפרקים ליישורם עלינו לבצע בדיקה מקיפה של התוכי על מנת לשלול גורמים רפואיים וטראומטיים שיכולים לגרום לתופעות הדומות לתופעת פישוק הרגליים.
יש לשים לה שהקיבוע לא יהיה חזק מדי אחרת הזרקת הדם לאזור שמרוחק מהקבוע תהיה חלשה ,מצב שיכול לגרום לנמק ולפגיע עצבית תמידית.תמיד מומלץ להסתכל על צבע ציפרני התוכי וקצות אצבעותיו, ברגע הראשון שמופיע גוון כחלחל ציאנוטי באזורים אלה יש להתיר במידית את הקשירה ולשחרר את הקבוע להזרמת דם למקום ולקבע מחדש את המפרקים בצורה משוחררת יותר, אני בדר"כ ממליץ על קבוע של 5-6 ימים.
חשוב גם לבדוק את רפלקס האצבעות -באם אצבעות התוכי נפתחות ונסגרות באחיזה טובה ואיכותית ובאם התוכי מקיים רפלקס פלקסורי לכאב (לחיצה על קצות האצבעות גורמת למשיכת כף הרגל לכוון הגוף) -אלו הם מדדים חשובים לשלילת פגיע עצבית ברגל המפושקת.

בהצלחה,

vanna

New member
תודה על ההסבר

התוכי כבר מנוצה לגמרי וגמול (הוא בן חודש+9 ימים)
והוא גם עף (פעמים כשהוצאתי אותו מהכלוב הוא ישב לי על היד ואז עף)
זה בסדר לתת לו לעוף בבית?
זה לא מאוחר מידי לעשות את הקיבוע?
&nbsp

קיבוע פישוק רגליים

מדובר בקיבוע למשך זמן קצר של 5-7 ימים
כך שעדיף לבצע את הקיבוע למשך זמן זה,
חשוב לזכור לבצע את הקיבוע כמו שצריך ולא הדוק מדי.

בהצלחה,

vanna

New member
לא מצליח..

ניסיתי לקבע את הרגליים כמו בסרטון אבל לא הצליח לי
לאחר הקיבוע שתי הרגליים היו מאחורה והוא לא הצליח לעמוד עליהן..
עשיתי משהו לא נכון? יש שיטה חלופית לקיבוע?
&nbsp
&nbsp

BaBaGaNi

New member
לא ממליץ

על נורת שולחן מפני שאני גידלתי בעבר גוזל של ציפורי אהבה שהוריו זנחו אותו בתוך אקווריום והשתמשתי במנורת שולחן כחימום, לקראת סוף הגמילה התוכון הסתקרן וטיפס על המנורה ונכווה ממנה ומת.
לכן לא הייתי משתמש במנורת שולחן על מנת לחמם הגוזל.
צריך להשתדל לנקוט בכמה שיותר אמצעי זהירות ואף במיוחד שאנו מגדלים גוזלים.
&nbsp

חימום כלוב בנורת שלוחן

חימום בנורת שולחן (נורת להט לא הלוגן)הנו אמצעי טוב מאוד לחימום תוכים אם כי משמעותית פחות עדיף מחימום באומנת- בעדיפות ראשונה או בנורת אינפראאדום בעדיפות שנייה.
בוודאי !יש להקפיד להחזיק את נורת החימום מחוץ לכלוב במרחק סביר שישמור על טמפ' הכלוב בין 27-29 מעלות !!
יש להקפיד לשמור על הכלוב סגור ולא לתת לגוזל אפשרות לצאת מהכלוב .מומלץ לכסות א ת הכלוב מ-3 צדיו כך שהחום ישמר.
אין שום סיבה לפחד מכוויה כל עוד הכלוב סגור כראוי.
&nbsp
בהצלחה,

למעלה