גוז'ונים

vq55205

New member
גוז'ונים

ברשותי חיפושית 1300 משנת 1975 בלוק מסוג AR שעברה הרבה גילגולים ובכלל זה הסבה ל-1600 סמ"ק. בימים כתיקונם האוטו נוסע בכל יום מהשפלה הפנימית ועולה לירושלים כ-40 ק"מ וכמובן יורד אותו מרחק. לפני שנתיים לאחר ההסבה ל-1600 נעקרו הגוז'ונים מהבלוק והם הושתלו שם בחזרה באמצעות תותבים (עם הברגה כפולה). נכון לאתמול נעקר גוז'ון אחד עם התותב . השאלה שאני שואל את עצמי ואתכם היא האם התיאוריה ששמעתי במקרה לפני מס' ימים ממישהו מבין שאמר לי אני לא מתעסק בכלל עם מנועי 1600 מהסיבה הזו שתמיד חוזרת על עצמה. או אולי הנסיעות הקשות האלה כבר גדולות על החיפושית שמרגישה יותר נוח באיזורים יותר מתונים . שאלה שניה שקשורה למנוע מסוג AS ששאלתי לגביו קודם שהוא מיועד ל1600 במקור , האם הוא עשוי מחומר שונה או שהסימון הוא רק של סדרות כרונולוגיות.

RamN

New member
גם לי זה קורה!!!

לי יש מנוע AB מוסב ל 1600 וגם לי זה קורה פעם ב.... שנגזר לי גוז'ון מהבלוק.. אבל יש דרכים יותר פשוטות בכדי לתקן את זה, תדבר עם בני הוא יסביר לך.., לי הסבירו פעם במוסך, שהבלוק לא בנוי לוויברציות של 1600 אבל לא מזמן אמרו לי שאין הבדל בין בלוק 1300 ל 1600 מקורי ככה שאין לי תשובה ברורה למה זה קורה.

kobix1

New member
אצלי המנוע הוא 1600 מקורי

והוא עומד על 2 גוזונים אני חייב עוד קצת אינפורמציה על התותבים האלו מה מי מו כמה ? ואצלי הגוזון נשבר כשניסנו לפתוח את הגלגל תנופה מדובר על הגוזון התחתון יש למישהו רעיון איך לסדר את העסק בלי להוציא את המנוע שוב?

RamN

New member
קובי לא הבנת

הכוונה היא לגוז'ונים שמחזיקים את הראשים....שסוגרים את המנוע לא את אלה שמחברים בין המנוע לגיר

kobix1

New member
אאאאאאאאא

טוב נו בכל זאת יש למישהו רעיון אחר?

roni marino

New member
כן ... יעקב

פעם נכנסתי לאיזה מוסך , כרגיל במהלך חיפושי אחרי 1600 מזדמן . בעל המוסך אמר לי ש"בשביל מה אני צריך צרות ?" אני כמו שאלתי איזה צרות , והוא ענה : " מה,אתה צריך בעיות עם גוז'ונים קופצים ."

למעלה