גוויס וחבורתו

hagit2000

New member
גוויס וחבורתו

שלום לכולם אנחנו בונים בית חדש וצריכים לבחור שקעים ומפסקים. הקבלן מציע שקעים של דיג או לשדרג ($$$) לגוויס. רציתי לדעת אם יש אופציות נוספות ויותר חשוב - איפה אפשר לראות אותן (באינטרנט ומחוצה לו). ושאלה, אולי קצת מטופשת: בגוויס הרי מקטינים את המרחק בין השקעים - איך זה מסתדר עם העובדה שבסוף בכל שקע שני שמים מפצל??? אני מבינה שנושא הגוויס נדון פה הרבה בעבר, אבל החיפוש לא הביא כמעט כלום. תודה

wil

New member
בכל שקע שני מפצל?

אם אתם בשלב התכנון - תשתדלו למנוע את המצב הזה. במטבח כדאי מאוד שלכל מכשיר יהיה שקע משלו (לחלק מהמכשירים אפילו יש חובה בחוק למעגל נפרד), ובאיזור השיש איפה שמשתמשים במעבד מזון/מיקסר/טוסטר וכו' וכו' אפילו כמה שקעים נוספים למכשירים מהסוג הנ"ל. בסלון באיזור הטלויזיה זה לא כזה קריטי - בד"כ משתמשים במפצל מהסוג הארוך עם 6 שקעים וכבל, וזה סביר כי לא מדובר במכשירים עם צריכה כבדה. בחדרים תחשבו מה הצרכים שלכם ותתכננו בהתאם - הרעיון הוא להפחית למינימום את הצורך במפצלים.

מאגר

New member
גיוויס ודומהם

רבות כבר ניכתב על גיוויס ודומהם ע"פ תקנה 145 לחוק החשמל בפסיקה של בג"צ נאסרה התקנת אביזרי הדלקה של גיוויס ודומהם במתקונת המודולרית שלהם. לגבי דיג דיג כדיג כבר לא קיים יותר משלוש שנים המפעל ניסגר ואת קוי היצור קנתה חברת וויסבוד כך שאין יותר דיג ושידרוג הוא אינו שידרוג כי המחירים זהים בהפרשים של עשרות אגורות בלבד. גם באביזרי הדלקה של וויסבורד מכל הדגמים ויש מספיק ניתן לצמצם מרקים ע"י שימוש בהרכבים ובתיכנון נכון. חבל מאוד שנתתם לחמשלאי לתכן לכם את מערכת החשמל ולא פניתם ליועץ חשמל שיתכנן לכם יעשה לכם את חלוקת העומסים נכונה ויוציא מפרט ביצוע וכתב כמיות מדוייק. זה היה פותר לכם הרבה ריצות ועוגמות נפש בעתיד וחוסך לכם הרבה כסף. אם עדין לא חתמתם הסכם אם חשמלאי כדאי מאוד כי תפנו ליועץ חשמל לפני . לגבי היכן למצוא ולראות אתהאביזרים השונים בכל חנות צורכי חשמל לחשמלאים ובכל סנור כמעט. אם תרצו אוכל לשלוח לכם במייל את הצילומים של הסוגים השונים ללא כל בעיה צרו איתי קשר באחת הדרכים המופיעות הכרטיסי האישי ואשמח לעזור דורון ט

asher40

New member
עיצה טובה

שלום לך , עצתי לך כי תפני לחב' המוכרת ציוד חשמל ותבקשי לראות קטלוגים. באשר לחוקיות הציוד ,אל דאגה ,אם החשמלאי יעבוד לפי התקנים הנקובים בחוק ,הוא ידע כי עליו לרכוש קופ' עם מחיצות ובזה לא אוסיף למרות שיש אנשים שמחפשים לסבך את העיניין. לגבי ציוד מחברה שונה ,בוודאי שיש ,לדוגמא ציוד של "ביטוצינו" ,אשתדל לסרוק לך. אנא קחי חשמלאי לא רק מוסמך אלא גם מנוסה ואין חשש חשמלאי מוסמך ,הוסמך ומצויין ברשיונו גם תיכנון עד 80*3 A. אשמח לייעץ ,למרות שאני ירושלמי ואולי לטובה ,כך תדעי כי זה נעשה לא לצורך רווח. בהצלחה , אשר.

hagit2000

New member
תודה לכולם

קודם כל - הסירו דאגה מליבכם. יש מתכנן חשמל (לא החשמלאי), ושרפנו איתו הרבה שעות, במטרה להקטין את השימוש העתידי במפצלים. העניין הוא שאי אפשר לשים אינסוף שקעים, ותאמינו לי - אנחנו קרובים מאוד. הקבלן התחלחל כשהוא ראה את תוכנית החשמל שלנו. הוספנו בערך 100 (במילים: מאה) נקודות לתכנון המקורי. מצד שני, כמות מכשירי החשמל גדלה כל הזמן - כך שמתישהו (אולי בעוד 5 שנים) יהיו מפצלים. השאלה היא יותר עיצובית/פרקטית ונוגעת רק לנוקודת הקצה (בלי קשר למעגלים, עומסים וכו') - האם לא כדאי דווקא להרחיק קצת את השקעים זה מזה??? ולגבי חנויות חשמל, אודה לכם אם תפנו אותי לחנויות באזור הצפון (כרמיאל, קריות). בחנויות שאני הייתי היה מבחר דל ומאכזב מאוד. ושוב תודה רבה לכולכם

רז חשמל

New member
אביזרים

לב אופיר , 04-8215377 חברה במשווקת ציוד לחשמל. הם יציעו לכם ציוד בשם לגרנד מכיוון שהם היבואנים שלו אבל תוכלו לראות את רוב המפסקים שישנם היום בשוק ,לפחות בקטלוגים. ישנו גם ישיר ע"י בורג המפרץ בכביש הקריות (לפני הגשר של צומת קרית אתא מצד ימין כאשר נוסעם לכיוון עכו ). ישנו ציוד שלא הוזכר כאן בשם AVE, ציוד מודולרי טוב במחיר סביר.

למעלה