גווועלד!!!

גרי רשף

New member
גווועלד!!!

זו הייתה בערך התגובה שלי כששמעתי שהקוזאקים חוזרים. לי זה נשמע בהתחלה כאילו התחיל מסע צלב חדש או שג'ינג'יס חאן עשה ComeBack.. מי היו הקוזאקים- מיעוט אתני? לוחמים בשירות הצבא הרוסי? ובכלל- אילו אסוציאציות זה עושה לכם?

חראשו, זה מה שהיית צריך להגיב!

הם הולכים לחרוש את רוסיה! אסוציאציה: צ'רקסים. ומוצא של שניהם כידוע קרוב למדי (ולא לפרס).

וודי אלן

מספר ב"מלחמה ואהבה" שלסבתא שלו בשעתו ברוסיה לא היה זמן כי היא היתה עסוקה בלהיאנס על יד קוזאקים, אז להלן אסוציאציות: פוגרומים בוגדן חמלניצקי כובע פרווה חרב ורובה מרחבי אוקראינה אני לא מבין את החדשה שבידיעה ההיא, נתקלתי כבר לפני שנה בסרט ג'אוגרפיק שמתאר פנימיות צבאיות של הכשרת צוערים קוזאקים לצב, אבל אני לא בטוח אם זה לא היה במקרה לצבא האוקראיני.

ההיסטוריון הצבאי הנודע ג'ון קיגן

מספר על הקוזאקים בספרו תולדות הלחימה: הקוזאקים היו חיילים של הצאר אך התנגדו לשלטונו האבסולוטי. שמם נגזר מהמילה בן חורין בשפות הטורקיות והם היו נוצרים שברחו מעבדות תחת שליטי ליטא, פולין ורוסיה ופשטו בחופשיות על פני הערבות הגדולות ופרועות החוק של אסיה התיכונה. תחילה הם ייסדו חברות שוויונית- כנפיית לוחמים חופשית בלי נשים ורכוש. ב- 1570 נאלץ איוואן האיום לתת להם בעסקת חליפין אבק שרפה, עופרת וכסף- מה שהערבה לא סיפקה- בתמורה לעזרתם בשחרור שבויים רוסים מעבדות מוסלמית. סמוך לסיום שלטונו הוא הפעיל עליהם לחץ להשתלב במשטר הצאר. במהלך מלחמות רוסיה בנפוליאון הורכבו גייסות סדירים של קוזאקים אך למרות שהם קיבלו את מרות המדינה נחסכה מהם ההשפלה לשלם מס גולגולת, מה שהפך את הרוסי לצמית. אבל הקוזאקים בעת המלחמה נגד נפוליאון כבר לא היו לוחמים עזי נפש אלא בוזזים אכזרים. הם לא לחמו אלא זנבו באויב ובחולים ובחלשים. מול כוח סדיר הם פשוט נמלטו.

למעלה