גודש בשדיים

svetilo78

New member
גודש בשדיים

ברצוני להתייעץ בנושא של הגודש בשדיים. התינוק שלי בן 7 שבועות. ניזון רק מהנקה. לפני כיומיים הרגשתי כאב בשד וגם נפיחות (כאילו השד מלא) וחום 38.6, אך לאחר שתינוק ינק השד לא התרוקן והתינוק התנהג כאילו שנשאר רעב. ניסיתי לשאוב ושום דבר לא יצא, למרות המסאז' ומקלחת חמה בזרם חזק על השד. שמתי כרוב ל15 דקות, שלאחר מזה הרגשתי הקלה והחלב התחיל לזרום, אבל כרגע במישוש אני מרגישה גושים בתוך השד שלא נעלמים לא לאחר הנקה ולא לאחר שאיבה. הדבר מאוד מטריד אותי, מפני שאני לא יודעת איך לטפל בזה, יש לציין שיום לפני התופעה נכנסתי לתוך בריכה שהמיים היו יחסית קרים והרגשתי אי נוחות מסוימת בשדיים.

svetilo78

New member
תוספת לשאלה

בנוסף לגושים אני גם מרגישה כאב. האם כרוב יעיל במקרה הזה או הוא עלול רק להזיק? תודה רבה מראש על התשובה ועל זה שקיים פורום שעוזר לנו.

דלקת בשד?

אני מאוד מקווה שאת מרגישה יותר טוב היום. סימנים של דלקת בשד זה חום של 38.5 או מעלה, יחד עם כאבים, רגישות, אודם, וגוש (או גושים) בשד.יש גם תחושת שפעת. אם זה לא לא עובר במהרה (תוך יום) או אם מרגישים מאוד רע, יש לגשת מיד לרופא. הטיפול השמרני (שעוזר גם אם מקבלים אנטיביוטיקה), הוא מנוחה מרובה, קומפרסים חמים לפני ההנקה,עיסוי עדין על איזור הגוש, והנקות מרובות ככל האפשר. הרבה בריאות! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה