גודש או לא?

נועם022

New member
גודש או לא?

בני בן 7 חודשים יונק מלא (עם קצת מוצקים). עד כה מעולם לא היה לי גודש בחזה. היום כשקמתי הרגשתי כאבים עזים, ולהפתעתי ראיתי בצד ימין ממש גולה תחת בית השחי. שאלתי: האם כך נראה גודש? האם זה דלקת? ואם כן אולו קצת טיפים להקלה...... ואולי זה משהו אחר? שיהיה סוף שבוע מצוין.

גודש או לא?

האם מופיע משני הצדדים? במידה וכן, יתכן שבנך פתח פער גדול מהרגיל ולכן תחושת המלאות. במקרה כזה, נסי להכנס למקלחת חמה, עסי את השדיים ושחררי חלב, תוך כדי תנועות עיסוי. כמובן, המשיכי להניק. אם התחושה היא בעיקר בשד ימין, יתכן ומתחיל תהליך דלקתי. האם השד חם ורגיש למגע? האם הרגשתך הכללית פחות טובה? במידה וכן, חימום האיזור במקלחת חמה או קומפרסים חמים. עיסוי האיזור המודלק/כואב, בעדינות לכיוון הפיטמה. הנקה מהשד הזה, אפשר בתנוחה שונה. תנוחת הfootball, שבה גופו של בנך לכיוון גבך, רגליו לכיוון משענת הספה/כיסא עליו את יושבת. בצורה כזו, סנטרו קרוב יותר לבית השחי-לאיזור המגורה, ואז קל לו יותר לשחרר את "הגולה" שהתפתחה באיזור. את יכולה תוך כדי הנקה לעזור לו בתנועות עיסוי באיזור הכואב. במידה והרגשתך הכללית פחות טובה, אפשר להעזר בכדורים כגון: אדוויל, נורופן, אדקס שמלבד היותם משככי כאבים, הם גם נוגדי דלקת. במידה ומתפתח חום מעל 38.5 ונמשך מעל יממה, צריך לפנות לרופא כדי לקבל אנטיביוטיקה. הכי חשוב: חימום האיזור, עיסוי והנקה, הנקה הנקה! תרגישי טוב!

נועם022

New member
תשובות

אני מרגישה ממש כמו גוש רק בצד ימין תחת בית השחי, השד עצמו לא רגיש חוץ ממקום הגוש שמפיץ כאבים... הרגשה כללית טובה אין חום וכדו'. נשמע לך כמו דלקת? מה בעצם יכול לגרום לדלקות שם?

תשובות

יתכן שיש במקום חסימה של צינורית חלב. יכול להגרם מחזייה לוחצת, שינה על הבטן כך שנוצר לחץ על השד, אולי רצועת תיק שלוחצת על האיזור. בכל מקרה, הטיפול דומה לזה של דלקת: חימום האיזור, עיסויים והנקה, רצוי בשינוי תנוחה כך שיהיה ריקון יעיל יותר של האיזור המגורה.

האם למניקות אסור לישון על הבטן??? שאלה ליערה!

יערה שלום! האם לאם מניקה אסור לישון על הבטן?? אני רגילה לישון על הבטן ובאמת, שמתי לב כשאני ישנה כואב לי החזה.

תשובה

אין איסור לישון על הבטן, אולם, יש נשים שחשות כאב בחזה אחרי שינה על הבטן, מכיוון שנוצר לחץ על הצינוריות. אם הלחץ הוא ממושך, וממוקד במקום מסויים, לעתים עשוי (לא חייב!) ליצור חסימת צינוריות באותו האיזור.

תודה על התשובה.

אכן כן. השד השמאלי כואב בשכיבה על הבטן. וכואב לרוב לאורך היום.

למעלה