גודש - אוף זה כואב!!!!

מורו1

New member
גודש - אוף זה כואב!!!!

אני מניקה כבר 5 חודשים ופתאום לפני יומיים הופיע לי גודש בצד אחד, זה נפוח זה כואב וכמה שאני שואבת אחרי 20 דקות זה מתמלא שוב, אני לא יודעת למה זה קרה לי פתאום, שוב דבר לא השתנה בהרגלי ההנקה שלי ופתאום צץ לי גודש. אגב, יכול להיות שזה בגלל שאכלתי המון פירות יבשים ובעיקר שקדים בט"ו בשבט? אני מבקשת עצות דחוף כי כבר יש לי חום. בברכה, מורן.

batLaLeche

New member
גודש ../images/Emo77.gif

אוי מסכנה, זה ממש לא נעים! אולי התעייפת יותר מדי, אולי לבשת חזייה לוחצת, אולי משהו ביניקה השתנה (התחילו שיניים?)? האמת, שמעתי ששקדים עשויים לגרום להגברת החלב, אז אולי זה באמת השפיע עלייך, מי יודע. בכל אופן - חשוב מאוד להניק כמה שיותר, ולנוח לנוח לנוח. אם את יכולה, תיכנסי למיטה עם התינוק (תינוקת? סליחה, לא כתבת ואני לא זוכרת מהודעות קודמות) ותניקי כמה שיותר, ומכמה צדדים. בשאיבה אל תשאבי יותר מדי - רק קצת עד להקלה של הגודש, אחרת את אומרת לשד לייצר עוד יותר חלב וזה מחמיר את הגודש! האיזור הנפוח הוא צינורית חסומה. כדי לפתוח אותה ולעודד זרימה של חלב באיזור הפגוע יש צורך בשלושה דברים: חימום, עיסוי עדין, והנקות תכופות. את החימום אפשר לעשות באמצעות מקלחת חמה, טבילת השד במים חמים, או בעזרת קומפרס חם או כרית חימום. במקלחת אפשר להתיז מים חמים (לא מדי!) על האיזור הכואב, להתכופף ולהוציא חלב. כדאי לעסות גם לפני ההנקה וגם תוך כדי הנקה, כשאת מדמיינת את הסתימה נפתחת ואת מה שתקוע שם זורם ויוצא החוצה עם החלב. כדאי להניק בתנוחות מגוונות, ובעיקר לכוון את הסנטר של התינוק לכיוון הגוש הכואב, כדי שכוח היניקה יעזור לשחרר את הסתימה. מנוחה חשובה מאוד, במיוחד מכיוון שכבר התפתח חום. אם החום עולה מעל 38 מעלות ולא יורד 24 שעות עם כל הפטנטים האלה, אז כדאי לפנות לרופא ולקבל אנטיביוטיקה לדלקת. אם את מצליחה להוריד את החום אז אין צורך בזה. בהצלחה ותרגישי טוב מהר!

למעלה