גודל תרמיל?!?!

גודל תרמיל?!?!

אהלן אני מתכנן לטוס לכחצי שנה עד שנה בדרום-מרכז אמריקה. בדקתי תרמילים וכו' וכרגע יש לי 2 אופציות: 1. 67 ליטר 2. 79 ליטר אני לא איש גדול (1.70 מ). מה אומרים? מה מומלץ? תודה רבה

kogawa

New member
סטודנט או סטודנטית?

הניק שייך לבחורה ואז אין כלל מה לדבר על מעל 65 ליטר האמת, שגם לגברים לא ממליץ להסתובב עם תרמיל גדול יותר, ויהב מאתר יהב אף ממליץ 55-65 מנסיונו העשיר.

pazro

New member
"לא משנה גודל התיק, לעולם נסבול

מחוסר מקום" צריכים לשאול מספר שאלות: מהוא סוג הטיול המתוכנן. רק טרקים? רק ישיבה באכסניות אם מקמסימום טיול של יום-יומים מדי פעם? או משהוא בנייהם? (תסלח לי על השאלה אבל...)מה המשקל שלך? המקסימום שאדם בריא מסוגל לסחוב לאורך זמן זה כ 40% ממשקל הגוף שלו. ולבחורות אפילו פחות מזה (כ30-35 %) גם תיק של 65 ליטר אין בעיה להגיע למשקלים גדולים. בסופו של דבר הכי חשוב שתיק יהיה נוח לפני כל דבר אחר. אפר להיסתדר גם עם תיק 60 ליטר (זה נראה לי המינימום לתיק טרקים) . תיק של 80 ליטר נשמע קצת גדול מדי למי שברור שלא מטייל באופן סדיר (ותסלח לי עם אני טועה)

Temporary2

New member
40% - הרבה יותר מדי.

למיטב ידיעתי, מעל 15% הגוף עובר למוד של פעילות בעומס. לא כיף לאורך זמן, אלא מאמץ. ו... זה לא הפוך ? - דווקא מי שלא מטייל באופן סדיר, ואין לו ציוד טיולים יעודי, צריך יותר מקום בתיק ? יודע פחות טוב איך להסתדר עם מינימום ציוד ?

sitvaniyot

New member
הפיתרון האולטמטיבי - לסחוב כמה שפחו

שפחות. אם מתאימים מזג אויר לטיול, ז"א מטיילים בעונות חמות, אז הבגדים קלים, וצריך פחות מהם כי אפשר לכבס ולייבש. לטרקים וטיולי יום לוקחים תיק קטן יותר, שאליו מכניסים רק את ההכרחי ביותר. את התרמיל הגדול מאפסנים בנקודת המוצא שאליה בד"כ גם חוזרים. אם סוף הטרק הוא בנקודה אחרת, כדאי לברר אם קיימת אפשרות לשלוח את התרמיל הגדול אליה. הרבה פעמים זה ניתן, חינם או תמורת סכום קטן. התרמיל שלי שוקל 8 - 12 קילו. תלוי ביעדי הטיול. אף פעם לא התעניינתי בנפח שלו.

pazro

New member
40% הוא המקסימום האפשרי

אני מתבסס על מחקרים שקראתי בצבא, שמבוססים על מחקרים של הצבא האמריקאי. הם מדדו מהוא העומס המירבי שבוא יכול אדם להיתמודד במשך תקופה ארוכה (שבועיים נדמה לי) מבלי לסבול פגיעות שימנעו ממנו להמשיך לתפקד. אני כמובן לא ממליץ לאף אחד ללכת עם 40%, למרות שאם אתה בכושר טוב 30% זה סביר בהחלט. 15%נשמע לי מעט מדי . אדם השוקל 70 קילו יסחוב 10.5 קילו בלבד? רק תיק שק"ש גזיה ו3 ליטר מים כבר עוברים את המשקל הזה.

למעלה