גודל מנוע.?

מי אור

New member
גודל מנוע.?

בקרוב אקבל סירה חדשה. 44 פיט, מפרשית,כ-12 טון מצוידת. אשמח לקבל עצה ענינית,ממבינים בלבד בשאלה: האם עדיף לי, טכנית מנוע 55 או 75 כס".תודה

חמור קטן וחמור גדול סוחבים אותה עגלה מי

מיתאמץ יותר. תשובה פשוטה בפיזיקה החמור הגדול פחות רועד בעומס ואז העגלה נוסעת יותר בשקט ויותר נעים לשבת בה וגם אוכל דלק פחות.ובלאי קטן יותר

Alex33

New member
שמע איש יקר..../images/Emo13.gif, אנחנו כאן פורום של שייטים

חובבים, כאלה שלא איכפת להם לחלק בכייף את הידע ואת הזמן שלהם לטובת הכלל ללא תמורה או אינטרס כלכלי..
אם אין לך זמן "לבזבז" עלינו.. ..שהרי "מבינים בלבד"=מכונאים/מהנדסים/מאכנאי מכונות המתמחים בתחום כלי שייט קטנים.. אז מדוע לא תפנה למכונאי של המרינה הקרובה לביתך ותשאל אותו..? רצוי כמובן עם נתונים נוספים על הסירה והמנוע ( המבנה והסגנון של התחתית, אורך קו מים, רוחב ,סוג ציר-גיר ומרחק בין הציר לתחתית בקו הפרופלר, ציפיות מהירות ואופי שימוש מיועד בסירה, איזה פירמה ודגם של מנוע, כולל עקומת מומנט וצריכת דלק..וכו'.) ואז לא תצטרך להתעייף בלסנן תשובות " לא ענייניות" משייטים ובעלי סירות שרובם הגדול..אינם "מבינים בלבד"..
אבל אם אתה רוצה לעשות זאת מנוחות מקלדת המחשב בביתך בלא מאמץ ולקבל כאן תשובה קצרה ולעוסה מן המוכן, אתה צריך להסתכן ש..פה ושם התשובות לא יהיו מושלמות או מלאות ( למרות נסיון כנה של לא מעט חברים לעשותאת מיטבם..
), ובטחו שחלק מהתשובות יהיו של שייטים "מבינים" חלקית..
זה כתשובה לך..אבל פה ושם גם לעוד אנשים שלרוב נכנסים כאן ..בעיקר כדי לבקש עצות חינם ( שזה בסדר גמור..
)אבל חלקם יש להם דרישות איכות מהמשיבים..
ולגופו של עניין..
, במעט הנתונים שסיפקת, ובהנחה שהסירה קרוסר , להפלגות מקומיות ובינלאומיות- חופיות ברובן- באגן הים התיכון, הייתי ממליץ לך ללכת על 75 , ללא היסוס..
, בתיקווה שגם יש לך מיכל סולר של לפחות 200 ליטר ויותר, כדי שתוכל - אם יש צורך- להפליג על מנוע ישירות מהארץ לתורכיה/יוון .בעצם..עצה זו נכונה בעיקרון גם למנוע 55 כ"ס בלבד ובוודאי ל 75 כ"ס, הכול כפוף לסל"ד, תנאי הים ומצב "נקיון" תחתית הסירה..
אישית, הייתי ממליץ לך ללכת על מנועי יאנמר ולא וולוו ,באם הבחירה בידך ( יש כיום יצרניות גדולות שמאפשרות בחירה של סוג מנוע וכול הכבוד להן על כך..
..
).. יאנמר נחשבים אמינים וחסכניים יותר בדלק, אבל בתחום החלפים במדינה שלנו ובאיזורים הסמוכים, תמצא להם ביתר קלות חלפים מאשר למנועי יאנמר.
ובהנאה רבה מהסירה החדשה
..

mensohn19

New member
לידידנו היקר אלכס 33

בענין איזה מנוע עדיף לסירה אתה צודק בכל מה שכתבת, עם ובלי תוספת הסמיילים. אבל , אני , לתומי, במקומו של השואל, הייתי נוהג באופן קצת שונה, : פונה ליצרן ומבקש יותר פרטים והסברים, אין מישהו שמכיר את הסירה יותר טוב מהיצרן! ועליו לספק הנתונים, לקנות סירה מבלי לברר מראש איך ומה ? זה כמו לקנות חמור בשק (ברלה , אולי אפילו סוס) ובאם הבחירה וההחלטה היו בידי הייתי מעדיף את מנועי ביטא (הסבה ימית של מנועי קובוטה היפניים)

yotamz55

New member
גודל מנוע?

75 כ"ס יוצא במיקרה הנל 7.5 כ"ס לטון, נראה לי כוח יתר, ז"א בהפלגה חסכונית למשל ב 6 קשרים ים רגוע תעבוד בסיבובים נמוכים מדי, מנוע דיזל עובד היטב בסביבות 70-80% סיבובים מה מכסימום.

Alex33

New member
ברמה המעשית, בתוך עמנו..../images/Emo13.gif

אני מנחש שמי שקונה כיום בארץ, סירה 44 רגל חדשה ורוצה להגיע על מנוע מ..פה לשם, נגיד לתורכיה או יוון או אפילו מאשדוד לחיפה, תחושתי היא שהוא יעדיך לרוב לעשות זאת במהירות גדולה מ 6 קשרים, 7-7.5 קשר ( ואין סיבה שלא..
), באם מצב הים מאפשר.. והוא עדיין ירצה לשמור על מהירות טובה גם כאשר התחתית או הפרופלור כבר לא כול כך נקיים וכאשר הסירה עמוסה ( כרגיל..)למדי ו/או יש רוח וקצת גלים באף..
. תנאים אלה יקרו די מהר והרבה "במקומותנו" , חצי שנה אחרי שהתחתת תהיה במים החמימים שלנו..ולמי יש חשק לצלול כול חודש-חודשיים לנקות פרופלר..בעיקר בחורף.. והלוקרים יהיו מפוצצים בציוד..( כולו חיוני והכרחי כמובן..
) ,בדרך לקפריסין , בחגים..
..ואת הנסיבות המעשיות האלה נתוני המנוע והגראפים התאוריטים לא כול כך לוקחים בחשבון..
כך גם לגבי נתוני יחס כ"ס/משקל הקלסים שהתאימו לשייטים חרושי קמטים וחוצי אוקיאנוסים שהסתפקו במועט וחסכו באמצעים, כולל מהירות מתונה יותר על מנוע..ובזמנים שמנועים היו הרבה יותר גדולים וכבדים מהיום, לכוח סוס. וגם שאני מכיר את ההמלצה המוכרת שנים רבות על פעולת דיזלים ב 70%-80% מהסל"ד המקסימלי, רובנו..איכשהו נוהגים בנסיבות של רעש/חיסכון בדלק וכו' להפליג ב 60-70% ..

asafdor

New member
חשב כך שיהיו לך לפחות 5-6 כ"ס לטון

סירה באורך 44 רגל עם משקל של 12 טון תהייה טובה מאד עם מנוע 75. גם מנוע 55 יקח אותה, אלא שבתנאי ים ורוח פנים, מנוע 55 יתאמץ הרבה יותר וסביר להניח שיצרוך יותר דלק. ובאשר לסוג המנוע, להבדיל מאלכס 33 , לי יש מנוע יאנמר עם 1170 שעות, המון בעיות,נזילות, רעש חזק והבעייה הגדולה ביותר, קשה לי מאד למצוא חלפים ( הסירה עוגנת בספרד ) . לפני כמה ימים יצא לי להפליג בסירה כמו שלי עם מנוע וולוו ורק אז הבנתי שאני חיי בתוך רעש אדיר. לעומת הוולוו שם המנוע שקט הרבה יותר ובעל הסירה גמה כבר למעלה מ-2700 שעות עם אפס תקלות. אני בהחלט חושב על מעבר לוולוו בשנה הקרובה. הסירה שלי שוקלת 16 טון ולי יש מנוע של 100 כ"ס. זה לוקח את הסירה כמעט בכל ים במהירות טובה. אם יש לך בחירה ויכולת כספית, ממליץ על המנוע הגדול. וכמובן....תתחדש! דור

Alex33

New member
חחחההה...לכול שייט יש "סיפורי מנוע" שלו../images/Emo8.gif

וכנראה ש..ככול שיש מפירמה מסויימת יותר מנועים, כך תשמע עליו יותר..( אם תלונות ואם תשבוחות..
) אבל מסכים איתך בשני דברים כלליים. למנועי יאנמר יש אכן רעש..קצת יותר טרדני באופיו, מול וולוו. וכפי שציינתי כבר, חלפים לוולוו אכן זמינים יותר באיזרנו ובים התיכון.

gb228

Active member
מתוך ספר של מבין עניין

בתרגום חופשי מתוך הספר UNDERSTANDING BOAT DESIGN של TED BREWER 3-4 כ"ס לטון זה מספיק, 5 זה הרבה ו 6 בד"כ זה יותר מדי כלומר על בסיס זה הוא היה ממליץ 55 כ"ס לטעמו פרמטר עדיף הוא נפח המנוע: 130-180 סמ"ק לטון ליאכטה קרוזרית "רגילה" עם גוף מודרני 200-250 סמ"ק לטון ליאכטה עם הרבה ציוד חשמלי והידראוליקה 250-300 סמ"ק לטון למוטור-סיילור או סירות HEAVY DISPLACEMENT

yotamz55

New member
חסכון בדלק?

הסירה מוגדרת כ 12 טון מצוידת, ולכן כנראה בתנאים רגילים 55 כ"ס יעבוד באזור שבו הנצילות טובה יותר ז.א צריכת דלק נמוכה יותר, כמובן ברוח נגדית של 40 +קשר עם 75 כ"ס תרגיש יותר בטוח,

newsail

New member
האם רק המנוע חשוב במשוואה?

האם רק המנוע חשוב במשוואה או שגם לתמסורת ולמדחך יש חשיבות בבחרית עצמת המנוע? ומה עם יש גנרטור המותקן על המנוע? מה עם הבדלי המשקל ושקיעת הירכתיים?

zina71955

New member
קשה לי להבין מדוע צריך להפליג ברוח נגדית

(מול הרוח והגלים) כאשר נתקלים ברוחות של 40 קשר + , גם עם מנוע של 75 כ"ס. כך או אחרת בהפלגה כזו הסירה פגיעה לנזקים ומסכנת צוות בלתי מיומן. אתם לא שמעתם על שינוי קורס ומיתון התנהלות בים במזג אוויר סוער? אלא אם הכוונה להפלגה תחרותית משוגעת. או שיש חובה אחרת בלתי ברורה שלא למתן את צורת ההתנהלות של הסירה.

למעלה