גודל חדר כביסה

asv123

New member
גודל חדר כביסה

האם חדר כביסה שמתוכנן 3 מטר על 1.5 מטר מרווח מספיק?

ברצוננו להכניס מייבש ולידו מכונת כביסה, ארון שירות וקרש גיהוץ קבוע.

מה אתם אומרים?

בינא

Member
אנחנו אומרים לא לבצע בכלל חדר כביסה ובטח לא 1.5מ' רוחב!!!

בזבוז קירות, צרה לדורות והכי לא יעיל בעולם = חדר כביסה שכבר מזמן היה צריך להוציא מהלכסיקון של הבניה הפרטית.
אף פעם לא הבנתי את הצורך של להפריד את מכונת הכביסה והיבשן משירותי הילדים שהם היצרנים הכי גדולים של כביסה, שם הם מורידים את הבגדים לפני המקלחת, מתלבשים לפני השינה וכיו"ב.
למה לא לתכנן שירותי ילדים גדולים הכוללים את אזור הכביסה וכך כולם מרוויחים:
1) מקלחת/שירותים בחדר גדול יחסית ;
2) אוורור טוב בגלל יכולת להכניס חלון גדול ;
3) חלון גדול עם מתלה כביסה מחוצה לו...מהסוג שעולה אליך עם התיבשות הכביסה ויורד עם תליית כביסה רטובה ויש לו הרבה חבלים ;
4) מקום לכל פעילות כולל גיהוץ...אם בכלל צריך, קיפול סדינים, סידור כביסה בערימות כי יש המון מקום ;
5) חיסכון בבניה של קיר עם ציפוי שלו ונקודת חשמל ודלת אחת או 2 אם יש גם מרפסת כביסה 1.5/1.5מ'...
6) מקום נרחב לקילוח של הורים עם ילדים בלי להתנגש בקירות/ארונות או ברזים (כואב!)
לסיכום: מי שיכול לוותר בראש לשו על "חדר כביסה" שיעשה כן כי הוא/היא רק ירוויחו.
נ.ב.
כותב מניסיון של כמעט 30 שנה עם מכונות הכביסה והיבשן בפינת מקלחת/שירותים של הילדים שבינתיים בגרו ויצאו מהבית ומשמשים אותם עם הנכדים (מכונת כביסה על הרצפה ויבשן מעליה כי אין סיבה להתכופף ל-2 מכונות...)
&nbsp

חדר הכביסה היא אחת התוספות שהכי משמות אותי ומאד מרוצה

אין לי ילדים, אז אין גם מקלחת ילדים, וגם בתכנית לעתיד תיאורטי כלשהו נראה לי אידיוטי לבנות שני חדרי מקלחת לי ולילדים, אם אתה מחפש על מה לא לבזבז..
אגב - עיקר החשיבות של החדר - תליית כביסה כשיש גשם בחוץ. זה לא רלוונטי לחדר מקלחת. נרטב מחדש :)

גלמיש1

New member
הנה עוד נקודת מבט - 3 ילדים ו 20 שנות כביסה למשפחה

חדר כביסה זה דבר נהדר בתנאים מסויימים.
1. אם אין מצוקת שטחים, לעשות חדר כביסה מרווח שמאפשר גם איכסון ומיון לפני הכביסה, וגם תליה או קיפול ומיון אחרי...
2. אם ח.כביסה צריך להיות ליד חצר או מרפסת בה תולים כביסה.
3. אם מקלחת הילדים בקומה אחרת ואת ח.כביסה רוצים ליד המטבח או המקום בו שוהים רוב הזמן. (או כאמור ליד חצר כביסה).
4. אם במקלחת הילדים משום תכנון ספציפי - אין מקום.
5. אם ח.כביסה הוא גם חדר שרות ומאכלס גם את ה: מטאטא/מגב, חומרי ניקוי, שק אוכל לכלב וכו....ולכן צריך להיות צמוד למטבח.
&nbsp
&nbsp
אצלי כל התנאים שלעי"ל מתקיימים ולכן ח.כביסה נמצא בקומה העיקרית, ליד המטבח, ליד חצר שרות, ליד איפה שקורית רוב הפעילות בבית. ולכן זה הכי נוח.
&nbsp
כשהתגוררנו לפני שנה בדירה שכורה , שם היה ח.אמבט ילדים ענק ובו מכונות הכביסה, וגם זה היה נוח למדי. אם כי המרחק מהמטבח היה פחות נוח.

למעלה