גודל החופה...?

ebizza

New member
גודל החופה...?

שלום, הקדמה... מביקוריי בפורום למדתי שמי שמעוניין לקנות מצנח נתקל בבעית גודל חופה, כלומר, כל הוותיקים יכתבו בדר"כ שחשוב חופה גדולה מספיק כדי ללמוד, לא לסכן צנחנים אחרים וכ"ו. אבל אם לא היו הסיבות הללו כולם היו צונחים עם חופות קטנות. לשאלתי (סוף סוף)... למה מעדיפים לצנוח עם חופות קטנות? מלבד העניין של נוחות על הקרקע ובמטוס, והעניין שלרדת יותר מהר אחרי שפותחים את המצנח. אולי לסגנון כמו freefly או סגנונות אקרובטים אחרים זה יותר מכביד אבל מה לגבי RW? בקיצור, יש הבדל משמעותי לצניחה עם חופה קטנה בזמן הנפילה החופשית (!!!) פחות מעניין אותי לגבי היתר (לפני ואחרי) ? בתודה, ebizza.

noamk

New member
הסיבה היחידה לגודל היא בטיחות.

תאורטית, אין משמעות לגודל החופה לעומת הסגנון עצמו. (מלבד אולי Sky-surefers, שלרוב צונחים עם חופות קצת יותר גדולות מהממוצע, בעיקר בשל הנוחיות של הנחיתה עם ה-Board.)

maybemor

New member
עומס כנף אפקטיבית

שלום איש, ברשותך אני בא מנקודת הנחה שאתה יודע את המשמעות של המושג "עומס כנף" (wingloading). כיום מיוצרות רוב החופות (או לחילופין - ה"כנפות") high preformanceבצורה כזאת שעל מנת שתוכל ליצור פלייר ארוך ארוך בנחיתה, הן אם דרך סיבוב או דרך נחיתת on headings ישרה, הכנף צריכה להיות "מועמסת" בצורה יחסית גבוהה אחרת הכנף לא תנוצל ולא תטוס בצורה האפקטיבית אשר אליה היא יועדה ובמיקרים קיצוניים כאשר עומס הכנף הינו מתחת להמלצות היצרן בנוגע לחופה הספציפית שאותה אתה מטיס - יכול להיווצר מצב מאוד מסוכן שיכול לגרום לחופה לא לטוס נכון קרי - אחורה ואפילו ל"התמוטת" באוויר. כאן נכנסת הדילמה לצנחנים אשר רוצים ע-ו-ד ביצועים בנחיתות מהחופות אשר הם קונים- ז"א להעמיס יותר חופות אשר תוכננו לעומס שכזה, אבל אין להם את מספר הצניחות ובעיקר הנסיון להטיס ולהנחית כנף שכזו. הכי משעשע אותי הם האנשים אשר רוצים לרדת בגודל החופה משום שהם רוצים מארז (קונטיינר) קטן יותר כי הנ"ל "נראה יותר טוב"
נכון שיותר קל לעשות FREEFLY עם מארז בגודל התיק אוכל שהיה לנו בכיתה ג' ביסודי אבל למה זה יעזור אם לא תוכל להגיע לקרקע בבטחה? להנחית חופה יחסית קטנה כמעט כל אחד ויכול אבל- הבעיה מתעוררת כאשר הרוח לא נוחה ואופטימלית לנחיתה רגועה או כאשר ישנם גורמים לא צפויים כגון מספר רב של חופות פרטיות באוויר ובלאגן באזור הנחיתה. שיהיה בהצלחה וחשוב יותר - בבטחה ונחיתות מוצלחות, דודי מ.

למעלה