גודל דלת כניסה

גודל דלת כניסה

שלום לכולם המפתח של הכניסה של הבית שלנו הוא 130 על 230 אנחנו מעונינים בדלת פלדה הבנתי שניתן להרכיב שם דלת בגודל 115 האם זה גדול מדי? האם אני חייב לעשות דלת עם כנף? בכלל מה הגודל שדלת תיהיה גדולה - עם נוכחות, אבל לא כבדה מדי (אולי אני אבקש פשוט מהקבלן להקטין את המפתח...) ? תודה!

אולי פשוט תפנה למתכנן שלך?

ולא צריך להקטין מפתח- יש פתרון לכל דבר... ולא אחד.

אני הרכבתי דלת 1.2 מ' ואין שום בעיה

אומנם הדלת היא דלת עץ עם מסגרת מתכת בתוכה של חברת חרש עץ,שהם מומחים גדולים בדלתות כניסה,ויש לנו אחריות של 7 שנים,אני הרכבתי ציר מרכזי(להבדיל מציר ספר) זכור לי שכשהתענייתי בדלתות מתכת,הציעו לי דלתות עד 1 מטר,(לדעתי לא צריכה להיות בעיה מבחינתם לעשות גם 1.2 מ' אך בטח ירצו תוספת מחיר )ואת השאר הציעו לסגור עם כנף נוספת נפתחת או שאני אסגור עם לבני זכוכית.

רשר

Well-known member
מנהל
זה גודל סטנדרטי לדלת כניסה

איך למלא אותו תקבע מול מעצב הדלת שתבחר עם היצרן שתבחר

sny1

New member
גודל דלת כניסה

גם אצלנו רוחב הדלת 130 ס"מ. היינו ברב בריח והוסבר לנו שזה לא מספיק רחב בכדי לעשות דלת עם כנף, כמו שביקשנו מהאדריכלית מראש... לכן הזמנו דלת ברוחב 108 ס"מ ומשקוף-7.5 ס"מ מכל צד. תתייעץ איתם לגבי הפרופורציות- האם גובה 230 הוא מספיק לדלת ברוחב 115. ואגב, בניגוד לחוות דעת קודמת כאן, סביר להניח שאנשי הדלתות ייתנו לך תשובה מקצועית יותר בנושא זה מאשר המתכנן. בהצלחה

גודל דלת כניסה מפלדה.

מידות הפתח שלך - 2300 מ"מ / 130 ס"מ בשפה הדלתית
אז זו דעתי: רוחב 130 יכולה להביא גם דלת ברוחב 120 ס"מ ולא רק 115 ס"מ. אולם הגובה יהיה כזה שהדלת תראה כמו קוביה ובלי פרופורציה לעין. מבחינת דלת דו כנפית (או איך שכולם קוראים לה - דלת וחצי), ניתן לייצר דלת אחת 80 ודלת שניה ברוחה 40, אבל שוב, הגובה הוא סוג של מגבלה, במקרה של מידות כאלו עדיף דווקא גובה נמוך יותר. דלת 80+40 גובה 2100. כאן דוגמה לדלת שהקטנה מבינהן צרה מאד. גובה 2400. ראה דוגמה מעניינת כאן, אמנם רחבה יותר, אבל הדלת הגדולה היא 100 והקטנה היא 56 עד כמה שזכור לי, הגובה 2300 מ"מ. (אני יכול לבדוק לך בדיוק את המידות). שים לב, למידות הדלתות ישנן מגבלות כאשר מדובר בדלתות מעוצבות, לא תמיד ייכנס חלון בדלתות צרות מ - 50 ס"מ. בהצלחה, שרון - שריונית חסם

התקנת דלת כניסה בגודל לא סטנדרטי

שלום, לשאלתך, בהחלט ניתן להתקין דלת פלדה במימדים שציינת, על אף שמדובר בחריגה מגודל סטנדרטי (בדר"כ עד 90 ס"מ רוחב ו205 ס"מ גובה). לנוחיותך פירוט שיקולי בעד ונגד: בעד- העלות הכוללת של העבודה נמוכה יותר מאשר עלות התקנת חצי כנף נוספת, שעשויה להגיע למחיר של הזמנת שתי דלתות. הכניסה עדיין מרשימה ורחבה, חבל יהיה לצמצם את פתח הכניסה וגם אין צורך ממשי בכך. מפתח גבוה ורחב מעניק לבית חזות מרשימה. נגד- משקוף הדלת מסוגל לשאת משקל של דלת פלדה במידות שציינת (בהנחה שמדובר במשקוף בנייה מבוטן). עם זאת, דלת כניסה מעוצבת עם אלמנטים נוספים עשויה להיות כבדה יותר ולהפוך את פתיחת הדלת למאומצת. כנף וחצי מאפשרת לך משחק עם גודל הפתח בהתאם להעדפותייך (פתיחה מלאה, פתיחה חלקית). בהצלחה! עוז דלתות- דלתות כניסה מעוצבות

למעלה