גודל בית

pitz30

New member
גודל בית

שלום רב אנחנו זוג צעיר ללא ילדים שנכנס לפרוייקט בניה יש באפשרותו מספר דגמים לבחירה ואנחנו קצת מלבטים האחד - מפלס אחד שטח בנוי 156 מטר כולל בתוכו 5 חדרים מרווח כולל ממד השני שני מפלסים שטח בנוי 187 מטר מפלס קרקע - סלום מטבח חדר אוכל ממד ושירותים מפלס שני - 5 חדרי שינה מה יותר מתאים לזוג צעיר שעדיין אין לו ילדים מתכנן 3 אבל לכו תדעו.. מה שמפחיד השאופציה הראשונה תהיה קטנה עם השים ושהאופציה השניה גדולה מאוד כרגע הפרוייקט מבחינתו הוא לטווח ארוך אשמח לשמוע את דעתכם

פיטנגו4

New member
מה זה "קטן"?

156 זה קטן??? מה פתאום??? חלק ניכר מהפורום הזה בונה כך ואפילו פחות, אז מה אם החלק השני בונה מעל 200.... זה לא אומר ש 156 זה קטן ! מה שהרבה יותר חשוב זה בחירת מגרש נכון, תכנון פנימי של הבית, שבזכותו 156 שמתוכננים טוב יכולים להיות הרבה יותר מ 187 שמתוכננים רע, הגודל הממוצע של בתים בישוב שלכם, 120? 200? 600? וכמובן התקציב שלכם.

pitz30

New member
תודה רבה!

תודה רבה לכולכם על העצות. אנחנו כרגע מבררים לגבי אופציה להרחבה בעתיד(עלית גג) השיקול הוא כספי וגם נוחות אבל נראה לי שאנחנו מתכנסים ל156 שוב תודה!

דגאי

New member
156 זה יופי..

156 מ"ר בתכנון נכון זה מספיק. העיקר זה הגינה. אל תאכלו יותר מידי בננות..

גרזנית

New member
הכל שאלה של תקציב

אם יש לכם תקציב לבית גודל שכולל גם אחזקה בעתיד, ארנונה, נקיון וכו אז אין בעיה. אם אתם מוגבלים או סתם לא בא לכם להשתולל לכו על ה 156. קחו בחשבון שייקחו הרבה שנים עד שבית של 5 חדרים בגודל כזה יהיה קטן עליכם. באופן עקרוני, בית במפלס אחד כשיש ילדים קטנים, הרבה יותר נוח, מאשר בית עם מדרגות. אני גרה בבית 160 מ"ר עם 3 ילדים וכלב ורק עכשיו מתחיל להיות לנו צפוף כשבגדול מתבגר

קרטחנה

New member
הנסיון שלי - 160 מ"ר מאוד מרווח להורים ושני

ילדים קטנים, ונראה לי שגם עם שלושה ילדים יהיה אצלנו מספיק מקום לכולם בקלות. בית במפלס אחד עדיף על שני מפלסים לדעתי.

גודל בית

בשנים הראשונות של משפחה, מאוד לא נוח לחיות בשני מפלסים. תינוקות וילדים לא אוהבים להימצא בחדר לבד, והחיים מתנהלים בחלל המרכזי של הבית, שסובב סביב סלון, מטבח ופינת אוכל. מאוד לא נוח להתרוצץ על פני שתי קומות ולטפל בילדים, גם כאשר הם גדלים. בגיל עשרה שלהם אנחנו מעדיפים להיות בקשר עיין עם המתבגרים, לוודא מתי הולכים לישון או איפה גולשים באינטרנט. רק בגיל מאוחר של הילדים אפשר למצוא מעט יתרונות לחיים בשני מפלסים, ובעיקר בפרדה בשל רעש. בתים דו או רב מפלסיים הינם אילוץ תכנוני בשל גודל מגרש, קווי בניין או רצון להשאיר גינה גדולה. מבחינת נוחות בחיים עדיף מפלס אחד. נחום אילון שמאי מקרקעין ומאמן (coach) 052-3479392 [email protected]

למעלה