גודלת מוהרנ"ת

גודלת מוהרנ"ת

מוהרנת זצ"ל היה מספר כשנתקרבתי לבנו זוצק"ל הנחתי את מוחי לגמרי כאלו אין לי שום שכל. וכששמעתי דבור מרבנו זצוק"ל יש לי חתיכת שכל עוד דבור עוד חתיכת שכל . וכן אמרו אליו גדולי אנ"ש שזה החילוק בין מוהרנ"ת לשאר תלמידי רבנו זוצק"ל. שהם ידעו שרבנו הוא העיקר. אבל הם גם כן הם גם כן משהו יש להם איזה דעה. אבל מוהרנ"ת ז"ל ידע בעצמו שהוא בלעדי רבנו ז"ל אינו כלום כלום לא כאין ממש.

ועוד קצת סיפורים ממוהרנ"ת

בברסלב היה איש אחד משגע ודרכו היה לצעק לזקני היו אלך רענדילך ופעם אחת כשישב מוהרנ"ת בסעדה שלישת בא המשגע הנ"ל והתחיל לצעק כדרכו הנ"ל ומחמת זה נתבלבל השלחן. ואז התחיל לדבר מוהרנ"ת מהמדרש שהשם יתברך יש לו אוצר של משגעים והזכיר אז מאמר האר"י ז"ל שכל אחד מחמת העברות שלו היה ראוי להיות משגע וכמובא בתורה אשרי תמימי (תורה א בליקוטי מוהר"ן) ובהתורה כי מרחמם (תורה ז ליקוטי תנניא) אך נשארו בו ניצוצי הדעת. ואמר אז בזה הלשון : כל העולם משגע וגם אני רק הכרתי אחד שפוי.

סיפור אחרון

שמוהרנ"ת התפלל פעם אצל הציון הקדוש של רבנו ואמר אחת התפילות מליקוטי תפילות ואח"כ כשיצא הוא אמר בתמיהה : הם המתנגדים שואלים אם יש בהתפילות רוח הקודש ובאמת הם גבוהים מרוח הקודש כי הם נמשכים משער החמישים(שער נ)

יש´כוייח....

על הסיפורים הנפלאים! איזה צדיקים היו בעם שלנו..אהה?
שבת שלום!!!

למעלה