ג'ודוקא או ג'ודאי?

• פותח הנושא 274
  • פורסם בתאריך

trilliane

Well-known member
מנהל
אבשלום קור פסק "ג'ודאי" כך שמעתי בגל"צ

ב"עושים ספורט" (כידוע, קור עובד בתחנה ומעיר הערות לשוניות לקרייניה). אני מניחה ש"ג'ודוקא" זה מיפנית, אבל בעברית יוצרים שמות מקצועות / עיסוקים בדרכים אחרות (אחת מהן סופית Xאי, כמו עיתונַאי, חשמלַאי, פיזיקַאי וכו'). אגב, בתכנית הגו ג'ודאִי אבל להערכתי יש לומר ג'ודַאי (סופית Xי/אִי גוזרת לשמות תואר).

Mits Petel

New member
אם יש כירורג, כוראוגרף, גיאוגרף, ביולוג, אתלט

גיאולוג, נירולוג, ארכיטקט, טרקטוריסט, אינסטלטור וכו' אין שום סיבה שלא יהיה ג'ודוקא...

trilliane

Well-known member
מנהל
לי זה באמת לא משנה
הבאתי דברים בשם אומרם

היתרון

בג'ודאי, שנוח יותר להטות אותו בצורת נקבה ורבים (ג'ודאית, ג'ודאיות), לעומת ג'ודוקא שפחות נוח להעניק לה צורת נקבה או רבים (אם כי לא בלתי אפשרי): ג'ודוקאית, ג'ודוקאים, ג'ודוקאיות.
הרי בוודאי לא ניצמד כאן ליפנית שאינה מבחינה בין ג'ודוקא זכר לנקבה ובין יחיד לרבים.

trilliane

Well-known member
מנהל
שיקול אחד בעד ג'ודאי הוא צורת ריבוי מקוצרת

ג'ודאים ולא ג'ודוקאים. סתם מחשבה שעלתה לי בראש בינתיים.

trilliane

Well-known member
מנהל
בחיי שכתבתי את זה לפני ההודעה של איתי

אבל פתאום אני חוזרת לטאב וקולטת שמשום מה ההודעה לא נשלחה... אז עכשיו שלחתי ואני רואה שאני בדעת רבים.

מיכי 10

Member
נכון. ולי יש רושם,

אולי מוטעה כי אני לא מתמצאת, שבארץ אין כל כך הרבה ג'ודוקאים. לכן, כמו בעניין של שם פרטי, שבעל השם קובע, הייתי נותנת לעוסקים בג'ודו להחליט ביניהם (בהצבעה, בוועד שלהם או איך שבא להם), איזו הגדרה הם מעדיפים.
אני מניחה שאחרי כמה שנים, הם כבר התרגלו לגמרי לשם "ג'ודוקא", ובטח יעדיפו אותו. ולמה לא?

(ולי אישית באמת אין שום דבר נגד אבשלום קור. בכלל לא).

למעלה