גוג ומגוג

גוג ומגוג

פראזניק, ראיתי משהו שכתבת בפורום חוזרים בתשובה על כך שרבנו אמר שלא תהיה מלחמת גוג ומגוג, תוכל להרחיב על זה קצת, או לפחות להגיד איפה בדיוק רבנו אמר את זה. תודה ושבת שלום לכולם:)

רבי נתן אמר

שמלחמת גוג ומגוג לא הוזכרה במגילת סתרים. מגילת סתרים זה ספר של רבנו שנכתב בראשי תיבות שבו הוא מגלה את ענין הגאולה.

וגם ....

כרגע אין לי שום מקור לזה , אבל נראה לי שבאיזה מקום בליקוטי הלכות , רבי נתן אומר שמלחמת גוג ומגוג תהיה מלחמה על האמונה , שירד לעולם כזה מבול של אפיקורסות שמטרתו להטעות את העולם ולהרחיק אותם מהאמונה האמיתית והטהורה , לסלף , לעוות ולשנות את כל אשר אמונה יקרא , עד שלהיות יהודי כשר שמאמין בה´ יתברך , בתורה ובצדיקים אמיתיים , יהיה כמעט בלתי אפשרי .... על כל פנים , אם זה לא מוזכר בשום ספר של רבנו , אז אני לוקח את זה על עצמי , כלומר , שרוח הדברים שכתבתי למעלה , זה מה שהבנתי מכלל ספרי רבנו על מלחמת גוג ומגוג .

פראזניק

New member
בשיחות הר"ן...

ומפאת קוצר הזמן נרחיב בענין רק במוצ"ש, כמובן. בשיחות הר"ן אומר רבינו שבדור הקודם למשיח ירד מבול של כפירה לעולם, אשר לא היה כמותו ומעטים ינצלו ממנו. באנ"ש מקובל (והמקור המדויק לקבלה זו אינו זכור לי כרגע) כי זו בעצם תהיה המלחמה, מלחמה רוחנית, של כפירה מול אמונה. שבת שלום.

ד´ ישמור אותנו

וזה אכן מה שקורה במאה וחמשים שנים האחרונות. כפירה בכל מקום, תחילתה ככפירה גלויה, מוחלטת, בקיבוץ קהילות של כופרים, רפורמים וכו´. המשכה בכפירה מכוסה טפח ומגולה טפחיים - בקיבוץ רעיוני כביכול עבור ציון, ובהתגלות התכסותו - נחשפת מטרתו להביא לשמד רוחני את כל קהילות ישראל. וכיום - כשאבדנו את רוב חלקיו של העם לזרועות הכפירה, כשנשארנו כל כך מתי-מעט, מתגלה גפירה מסוג אחר - והיא הזלזול ברבני ישראל מצד כאלה המוגדרים "דתיים" (וכל המזלזל אפיקורס נקרא), והיא הקולא שמתיר האדם "הדתי" במצוות שונות, לפי "רוחב" דעתו המעמיקה... ד´ ישמור אותנו, שנעבור את המבול בשלום.

שמחה5

New member
יש קלטת

בס"ד של הרב ארוש שנקראת גוג ומגוג,שם הוא אומר שמלחמת גוג ומגוג התחילה כבר, והיא המלחמה על האמונה מי יחזיק באמונה ומי יפול.שיורד כזה מבול של אפיקורסות עד שמאוד קשה להחזיק באמונה.

asaf2000

New member
ועוד משהו

שמעתי פעם מה"נועם אלימלך" שאומר שלא תהיה מלחמת גוג-ומגוג עקב אריכות הגלות והיסורים שיש לעם ישראל. לא הצלחתי למצוא מקור לזה עד עכשיו אבל אני כמעט בטוח ששמעתי את זה משמו של ה´נועם אלימלך´.

למעלה