גוגל ניוז

גוגל ניוז

"גוגל ניוז בעברית בתוך כחצי שנה" - מאת: גליה ימיני, קפטן אינטרנט-הארץ, 08.02.06 אז זה לא לקח חצי שנה, זה כבר פה. האתר מציג חדשות שנאספו מכל אתרי החדשות הישראלים, אוסף באופן אוטומטי כותרות, תמונות וקטעים קצרים ממאמרים מאלפי מקורות המספקים חדשות - ומקשר ביניהם לבין האתרים של המקורות עצמם. "גוגל אינה מבקשת את רשותם של אתרי החדשות להציג את הלינקים שלהם באתר הניוז שלה. רק בימים האחרונים פתח איגוד העיתונים העולמי חזית מאבק נגד גוגל, כאשר הודיע כי הוא בוחן דרכים להיאבק בניצול התוכן על ידי מנועי חיפוש ללא תשלום הוגן לבעלי זכויות היוצרים". מעניין איך יגיבו על זה אצלנו.

e-magine

New member
השרות נראה מעולה

אין בו שום חידוש טכנולוגי, 2find העלה את השרות הזה לפני המון זמן, אך נאלץ לסגור אותו כנראה מחוסר מימון. נתקלתי פה ושם בעוד שרותים ישראליים שעיקרם היה איסוף כותרות מאתרי חדשות. ההבדלים העיקריים בין שני השרותים, עד כמה שהצלחתי להתרשם בינתיים הם: 1. גוגל ניוז חדש בעוד 2find בשלבי סגירה. 2. גוגל ניוז מכסה בינתיים את אתרי החדשות העיקריים בעוד 2find לא כיסה בכלל את ynet אך כיסה כל מיני מקומונים ואתרי נישה שחלקם היו די מיותרים כי מיחזרו או העתיקו מהאתרים הגדולים. 3. 2find הציע שרות של ניתור חדשות אישי בתשלום, לא ברור לי אם גוגל יציע דבר כזה, אך נראה לי שניתן לנתר את החדשות האלה באמצעות ההתראות של גוגל מgoogle labs בחינם. 4. מנהל הפיתוח של 2find דיווח בבלוג שלו על בעיות משפטיות בקשר לשרות. יש להניח שאם גוגל תתקל בבעיות משפטיות, היא תתמודד איתן בזירה המשפטית או בדרך של פשרות, ולא תרתע מלהילחם בכל הכח לקיום השרות.

xslf

New member
ניטור חדשות אישי

די בדיוק מה שאפשר לעשות עם "התאמה אישית" ובחירה ב"הוספת מקטע מותאם אישית" (למעשה, הוא מריץ חיפוש על השאילתא). מה שחסר כרגע הוא התראות דואר/rss, אבל גם ככה זה לא נורא (לא שאני אוביקטיבית
)

e-magine

New member
עשיתי לי התאמה אישית קודם

אבל לא ברור לי אם זה עובד לפי מילה רגישה או שהוא באמת יודע לסווג את החדשות לנושאים. למשל, נניח שאני רוצה התאמה של "אוכל ומסעדות" שבהחלט נותן תוצאות, אבל אני לא משוכנע שזאת הדרך. אולי אני צריך לעשות שתי התאמות, אחת אוכל ואחת מסעדות, אבל אני ארצה כתבות שהנושא שלהן הוא אוכל, לא כל כתבה שיש בה המילה אוכל. כנ"ל אם אני רוצה למשל לקרוא כתבות על חברות "כלל" אני לא ארצה לקבל כל כתבה שכוללת את המילה כלל במובן המילוני שלה.

xslf

New member
יש סיווגים

אם כי זה לא מושלם (באף שפה). מה שכן אפשר לעשות, זה בהגדרת המקטע המותאם אישית תחת מתקדם, לומר לו שיקח את החדשות מסיווג מסויים. למשל שיקח חדשות על כלל מתוך עסקים. אני מצרפת תמונה של איך שזה יראה.

xslf

New member
יראה==נראה

שגיאת הקלדה פשוטה (זה כבר קיים באתר, ומשם עשיתי את צילום המסך)

UvalS

New member
ה-WOW היה אצלי כי הופתעתי

לא ציפיתי שההשקה תהייה כל כך מהירה. אך מצד שני, כשמסתכלים על זה, אני לא ממש מבין מה הטעם בכזה דבר, לפחות אני - לא רואה בזה שום שימוש. וואלה! כבר הספיקו לאיים בתביעה.. משום מה נראה שהם היו דיי מוכנים לכל המהלך מראש. בנוגע להשוואה בין השרותים באנגלית ובין השרותים העבריים.. אני בספק אם אי פעם חברה מסויימת תעשה את זה אותו דבר ובאותה רמה. עד היום, לרוב התאכזבתי מדברים כאלו.

דנידין וגוגל הם כלים משלימים

גוגל מקבץ הודעות לפי נושאים דנידין מסודר בצורה נוחה של בלוג, ובכל פעם שלוחצים על הרענון (REFRESH) מופיעות כל הכותרות שנוספו בצבע אדום. מאוד נוח אם רוצים לדעת איזה כתבות או מאמרים פורסמו בדקות האחרונות

ומי צריך גם וגם?

ראיתי היום לא מעט ביקורת על הקונספט הזה כולו. הכוונה, אצלנו, בארץ, כאשר מתוך 100 המקורות שגוגל-ניוז ישראל מתהדרת בהם, יש מעט אתרי חדשות נחשבים ועוד עשרות רבות של אתרים קטנים.

UvalS

New member
לא אמרתי שאין,

הכוונה הייתה במעבר בין אנגלית לעברית - לדוגמא בגוגל, היו צריכים להעביר את השרות "האנגלי" ("Google News") לשרות העובד בעברית עם חדשות מאתרי התוכן בישראל. יש עוד דוגמאות שהן לא רק גוגל. כמעט אף פעם זו לא הייתה אותה האיכות ואותה הרמה.. וחבל, גם אם זה לא תלוי באופן ישיר בחברה עצמה.

בסופו של דבר.........

גישה קלה יותר לחדשות, זה האינטרס שלהם, לא ?? אז מה הם בוכים. בכלל היום, כול פעולה שעושים מצריכה אישורים וזכויות יוצרים
באינטרנט חופשי זה בילתי אפשרי
אז מה קורה ? החלשים צועקים, תובעים וליפעמים זה עוזר להם ! והחזקים (מיקרוסופט) יכולים לעשות מה בראש שלהם ומי הגבר שיעז לצייץ לכיון שלהם.

גם Ynet לא רוצים להיות בגוגל-ניוז:

"יון פדר עורך Ynet: 'ביקשנו להפסיק להופיע בגוגל ניוז עד שנברר משפטית את עניין זכויות היוצרים' " מאת: איתן טפירו, "גלובס", 09.03.06 (לינק זמני) http://www.globes.co.il/serve/globes/printWindow.asp?did=1000069948 "האתר וואלה דרש גם הוא השבוע הסרה מיידית של תכנים מגוגל ניוז ואיים בתביעה משפטית". נראה, שגוגל-ניוז הישראלי יישאר, בסופו של דבר, עם כמה מקורות זניחים למדיי...

e-magine

New member
אני לא מופתע

ynet סירב להיות גם ב 2find. אני רק לא כ"כ מבין מה הבדלנות נותנת להם. אני הייתי עובר על הכותרות עם 2find ועכשיו התחלתי עם גוגל. מי שיהיה בחוץ, ישאר אצלי בחוץ. אני לא חושב שynet יותר טובים מהמתחרים שלהם.

דווקא יש בזה היגיון:

1. מי שנכנס לראות כותרות בגוגל-ניוז - לא בהכרח נכנס אח"כ ל- Ynet (או כל אתר חדשות אחר) כדי לקרוא את הידיעה בהרחבה, כך שאתרי החדשות מפסידים לפחות חלק מהכניסות של הגולשים. 2. דף הבית של הרבה מאוד גולשים היה Ynet או "וואלה!", ומי שנכנס לדף הבית - כבר דיי נשאר באתר. כאשר דף הבית הוא גוגל-ניוז - הגולשים מתפזרים בין האתרים השונים. Ynet ו"וואלה!" מרגישים, כנראה, מספיק חזקים כדי להגיד שמי שרוצה לקרוא חדשות אצלם - יתכבד ויכנס לאתר שלהם ישירות, כמו פעם. לדעתי, הם צודקים, וזו הדרך היחידה לשמור על מרבית הגולשים הקבועים שלהם, אלה שרגילים אליהם ואם לא יוכלו לראות את הכותרות דרך גוגל-ניוז - יכנסו לדף הבית, כמו שתמיד עשו. הם (Ynet ו"וואלה!) מפסידים רק גולשים מזדמנים. 3. גוגל-ניוז מציפים ידיעות ממקורות גדולים ומוכרים לצד ידיעות ממקורות עלומי שם באותה מידה. זה מעולה לאתרים העלומים, ולא לעניין מבחינת האתרים הגדולים. ועוד משהו: עד כמה שאני יודעת, מה שקובע את העריכה של הידיעות במקום מרכזי בדף של גוגל-ניוז זה הרייטינג, וגם זה כנראה לא מתאים ל- Ynet ול"וואלה!". ולבסוף: הדף של גוגל-ניוז מתעדכן פעם ביום. אני באמת לא מבינה מה זה שווה. בכל אתרי החדשות - הדף מתעדכן כל הזמן.

e-magine

New member
בסדר, אני מבין

אבל עדיין נראה לי שיכול להיות עניין להיות נוכחים במקום שהרוב נוכח. אני לא מתמצא במסחר ושווק, אבל נראה לי דומה במידה מסויימת למצב של נוכחות בקניונים גדולים. רוצים להיות שם גם מפני שהמתחרים שם. לגבי וואלה, אני חושב שבכ"ז זה אתר ששיקוליו אמורים להיות שונים משיקולי וואינט שהוא בעיקר אתר של חדשות אם כי לא רק. לוואינט יש לוח מאד חזק ויש קהילות ויש מחירון רכב בתשלום של לוי יצחק. לעומת זאת, וואלה הוא פורטל גדול שיש בו המון שרותים וסוגי תכנים בעמוד הבית כולל דוא"ל של 2 ג'יגה חינם. אני ממש לו יודע למה אנשים השתמשו או משתמשים בוואלה כעמוד בית. אבל ראיתי שוואלה די פופולרי בין משתמשי אינטרנט קלים/חדשים. יצא לי להיות נוכח בהרצאות מסויימות (בנושאים שלא קשורים לאינטרנט) ושמעתי כמה מרצים אומרים: "אם אתם רוצים למצוא באינטרנט מידע על {מלא את החסר} לכו לוואלה ולקלידו שם את המילה בעברית ומייד תמצאו. ואני תמיד הייתי אומר? למה דווקא בוואלה? לכו למנוע חיפוש נורמלי ותקבלו את התוצאות בעשירית זמן. אבל כנראה וואלה עדיין נתפס אצל מתחילים כמנוע חיפוש פשוט בעברית.

למעלה